Test side 1
Som nævnt tidligere, vil jeg gennemgå en masse forskellige programmer, og jeg syntes vi skal starte med OS installation og boot tider, men først får vi lige lidt info.
Komplett Nvidia maskine består af:
Asus Rampage IV Extreme
Intel i7 3960X
Kingston T1 8*4gb DDR3 1866mhz
Corsair H100
2 x GTX690 4gb
2 x Intel 520 240GB (Raid 0)
Windows 7 Ultimate
Cooler Master 1300Watt Silent Pro Hybrid
Testmaskine 1 består af:
Asrock Z77 Extreme 4
Intel i7 3770K
G.skill Ripjaws-x 1866Mhz 2*4Gb DDR3 @2133Mhz
Antec H2O 920 CPU køler
Gainward GTX470 1,25GB
Kingston HyperX 3K 120GB Black
Windows 7 Ultimate 64bit fuldt opdateret
SeaSonic 520W S12II
Begge maskiner kører med samme drivere:
Intel Chipset driver version: 9.3.1011
Nvidia driver version: 301.42
Testprogrammer:
3DMark 2011
3DMark Vantage
PCMark Vantage
Furmark
ATTO
Cinebench 10
Cinebench 11.5
SuperPi 1.5mod
Wprime
OCCT 4.3.1
Call Of Juarez
7zip benchmark
Unigine Heaven
S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat benchmark
Max Payne 3
Battlefield 3
GTA 4
F1 2011
Først ligger vi ud med, hvor lang tid det egentlig tager at installere Windows 7 Ultimate 64bit, og hvor lang tid, maskinen tager at boote op. Installationstiden bliver målt fra det punkt, hvor den begynder at kopiere filerne til disken, og indtil man skal indtaste brugernavn. Boot tiden bliver målt fra tryk på startknappen, til det første billede fremkommer af skrivebordet. Jeg har denne gang valgt at tage alle resultaterne med i samme diagram.
Som vi kan se på diagrammet, så er Komplett maskinen væsentlig hurtigere, 5m 35sek for Komplett maskinen, og 7m 11sek for Testmaskine 1. Det er mere end 1½ min for Windows installation. Det er tydeligt at RAID systemet giver rigtig meget, i hastighed, men giver det også pote i forhold til Windows opstartstid?
Ikke synderligt meget, men det der taget lang tid, er at få RAID controlleren i gang, og fundet diskene. Mere end en fordobling af tiden er meget, og man føler man sidder ved en 10 år gammel PC – lidt uheldigt, men man må vel ofre lidt, for at få lidt igen. Når det kommer til nedlukning, så er RAID systemet igen hurtigere, og 2 sekunder hentet på RAID, er da ret godt klaret.
Super Pi benchmark
Som den første rigtige test af maskinen, vil jeg teste hvor hurtigt processoren kan beregne 1 millioner Pi, samt hvor hurtig den gør det med 32 millioner Pi.
Problemet med dette programs, type af beregning, er at det er selve kernens hastighed, og ikke på hvor mange MB cache eller kerner processoren har, så derfor får vi en langsommere beregning af Komplett maskinen, end testmaskinen, da testmaskinen er 300 MHz hurtigere.
Men hvad sker der, hvis vi bruger et nyere program, der kan bruge alle kerner og tråde. Så får man udnyttet de 12 tråde fra Komplett maskinen, og de 8 tråde fra Testmaskine 1.
Wprime benchmark
I wPrime har man kun mulighed for at teste 32M og 1024M Pi.
Men her kan man virkelig se, at de mange tråde gør en kæmpe forskel. Mere end 2 sekunder hurtigere på 32M, og mere end 1 minut hurtigere på 1024M Pi. Det er imponerende regnekraft vi har i Komplett maskinen.
Når vi har testet processoren, og fundet den ganske hurtig, syntes jeg vi skal vende tilbage til det med harddiskene, og tage en ATTO disk benchmark. Der skal vi kigge på læse og skrive hastigheder.
ATTO benchmark
Vi ligger ud med en read/læse test.
Selv små filer, formår Komplett maskinen at tygge sig ganske hurtigt igennem. 60MB/s ved 0,5kb filer, er helt vanvittig hurtigt. Mere end 100MB/s ved 1kb filer, og sådan forsætter det bare deropad. På intet tidspunkt formår Testmaskinens SSD at komme i nærheden af Komplett maskinens RAID system. Der er målinger tæt på 1GB/s helt fra 32kb filer, og det er virkelig flot.
Men nu hvor læse hastigheden er testet, bliver det spændende at se, hvor godt den kan skrive til disken, for der findes mange diske på markedet i dag, som har rigtig gode læse hastigheder, men knap så gode skrive hastighed, men lad os ikke på forhånd tage modet fra den lækre maskine.
På trods af mine lidt tidlige bange anelser, er jeg nærmest faldet bag over stolen af chok. Mere end 1GB/s i skrivehastighed, virkelig imponerende. Dog er den ikke så imponerende i skrive hastighed, som i læse hastighed, af de små filer. Testmaskine 1 kan følge pænt med, helt frem til 8kb filerne, hvor den faktisk dominerer alt. Men at kunne skrive med 1GB/s er ganske imponerende, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet den var en fordobling af ydelsen, bare fordi man satte den i RAID 0, så helt fortjent, at den vinder igen, suverænt over Testmaskine 1.
7-zip benchmark
Vi bliver lige i harddisk området, og får lige testet ydelse med 7-zip benchmark programmet.
Ikke voldsomt anderledes i komprimering og total, dog med vindende resultater. Kigger vi på dekomprimering, er der en del forskel – hvor der kan dekomprimeres med næsten 330 MB/s, og det er virkelig flot. Det ser måske ud som en fejl, men jeg har prøvet det mange gange, og i slutfasen af testen, prøve jeg en frisk installation igen, og det er samme type resultat, så det må enten være en fejl i programmet, eller at RAID systemet bare er uovertruffen i forhold til dekomprimering.
Igen vinder Komplett maskinen med næsten 7000 MIPS (Millioner Instruktioner Per Second).
Handbrake
Denne test, er taget med, da jeg have en lille føler ude, for at høre ”folket” hvad de kunne tænke sig at få med. Jeg har ikke brugt programmet før, så jeg håber der er noget i vil give feedback på, når I har læst artiklen igennem.
Små 9 minutter, adskiller de to maskiner i losslesss, og 3 minutter i 1500kbit 2pass turbo metoden.
Der er valgt high profile, og valg af encoder metoden. Umiddelbart syntes jeg det tager lang tid, at konvertere en dvd film, selvom den ligger på harddisken, som ISO fil.
Xilisoft Video Converter
Så nu hvor jeg har begivet mig ud i et andet program, end det jeg er, vandt til, så tager jeg altså lige det program med, jeg bruger i min hverdag.
Her går det i hvert fald noget hurtigere, end hvis man bruger Handbrake programmet. Jeg kan ikke se forskel på de filmfiler, jeg har afspillet på mit 40” 1080p tv, men det kan være, der ændrer sig, hvis man konverterer 1080p film, som jeg dog ikke havde mulighed for.
Tidsmæssigt, så er Xilisoft programmet ganske hurtigere, og igen ser vi Komplett maskinen er væsentlig hurtigere til at konvertere.
Cinebench 10
Nu skal vi lige se, hvor godt den håndterer lidt rendering, i Cinebench 10.
Komplett maskinen vinder kun på de ekstra kerner den har, for processoren er langsommere end Testmaskine 1’s, samtidig med at den ikke har så ny en GPU indbygget i CPU’en, hvilket gør den taber i OpenGL testen. Men trods alt, så syntes jeg vi skal tage Cinebench 11.5 med, selvom Komplett maskinen tabte i Cinebench 10 testen.
Cinebench 11.5
Her kommet CPU’en til sin plads, hvor de mange kerner gøre, at den vinder i første test, men mangel på nyere GPU teknologi, gør at den taber i OpenGL testen. Men den gør det altså rigtig godt, der er jo trods alt, masser af renderingskraft i det voldsomme grafikkort.
Som en opsummering af selve pc’ens arbejdsstyrke, syntes jeg det skal sluttes af med PCMark Vantage, der går de fleste områder der bruges dagligt igennem, og det skal vi så kigge på nu.
Selvom resultaterne afviger lidt fra hinanden, afspejler det ganske flot, i forhold til min oplevelse af maskinen. De vinder lidt af det hele begge to, og samlet set, så vinder Komplett PC’en igen. I HDD testen, er det tydeligt at se, der virkelig er noget krudt i sådan et SSD RAID 0 system.