BIOS
BIOS siden på ASUS F2 A85-V PRO er en såkaldt UEFI BIOS, hvor BIOS har fået en overhaling så det nu er muligt at bruge både mus og keyboard som gør BIOS mere flexibel og nemmere at navigere rundt i.
Samtidigt har ASUS valgt at dele BIOS op i 2 egentlige dele. Der er en såkaldt "EZ mode" hvor kun de mest brugte features er, samt en "Advances mode" til entuisiasten som vil have adgang til alle BIOS's funktioner.
Her ser vi EZ Mode BIOS skærmen, hvor de vigtigste indstillinger, som f.eks. boot prioritet, system performance (normal, strømbesparende eller optimal), hvor man med valget af optimal opnår et automatisk overclock, hvilket på testsystemet betød en øget CPU hastighed fra 3800mhz (std uden boost) til 4333mhz (dog med boost slået fra), et 14% ydelsesstigning ved at slå en indstilling til er ganske pænt.
I hovedmenuen er det selvfølgeligt også muligt at holde øje med temperatur, spænding og blæserhastigheder.
Hvis man istedet vælger "advanced mode" har man lidt flere indstillinger at arbejde med, her ses main menuen hvor man kan sætte system dato og tid, samt sproget der bruges. Ikke de sjoveste indstillinger, men de skal ikke desto mindre være der.
Længere inde finder vi nogle lidt sjovere indstillinger, nemlig ASUS's AI Tweaker, hvor man blandt andet kan ændre på CPU, GPU og RAM frekvens og spændinger.
I advanced tab'en findes en række kategorier, hvor man kan ændre indstillinger for CPU, SATA, USB, NB, Onboard enheder og "APM" (power on indstillinger).
I monitor delen kan man holde øje med de forskellige deles temperature, spænding og diverse andet, samt at ændre de forskellige blæseres hastighedsprofiler.
I boot menuen kan man ændre boot prioriteringen, hvilken BIOS du ønsker at bruge, samt en række andre indstillinger for hvordan PC'en skal opføre sig under opstart.
I den sidste del af BIOS funktionen finder vi værktøjskassen. Her kan man gemme sine BIOS/O.C. profiler, samt se de såkaldte SPD informationer på sine RAM. Det er også her man skal hen hvis man skal have opdateret/flashet sit BIOS til en anden version.
Nu har vi kigget på det software der er installeret på bundkortet. På næste side ser vi på den software der følger med til PC'en.