Test
Når man tester en AC-adapter, så skal man selvfølgelig benytte en AC-router, og jeg benytter en ASUS RT-AC56U router i testudstyret til målingerne af AC-udstyret. Eftersom jeg har en sammenblanding af AC-routere og AC-adaptere versus den "gamle N-standard", så vil resultaterne ligne hinanden i de forskellige artikler. Jeg håber at i vil tilgive mig dette.
Testmaskinen består af :
Stationær:
-
ASUS Crosshair IV Formula
-
AMD FX-8150 @ 4,2 GHz
-
24 GB Corsair Vengeance 1333 MHz RAM
-
Windows 7 Pro 64 bit.
Router:
-
ASUS RT-AC56U (AC-standard)
-
Linksys E3200 Dualband (N-standard)
-
ASUS USB-AC53 Wireless adapter
Testmetode
Alle benchmarks er kørt indtil de (i forlængelse af hinanden) har genereret tre resultater.
Udover de ovennævnte værktøjer er der hastighedstestet ved at kopiere filer internt frem og tilbage mellem NAS'en og testmaskinen for at give et ikke-syntetisk indtryk af ydelsen. Disse tests er foretaget tre gange og timet med stopur og der er testet med:
-
4096 filer a 4 KB = 16 MB
-
1024 filer a 64 KB = 64 MB
-
200 filer a 10 MB = 2 GB
-
1 fil a 2 GB
Mine test er foretaget imellem en QNAP NAS og forskellige testmaskiner. Yderligere oplysninger er noteret ved hver maskine - om den benytter et USB-stick med AC-standarden eller ej samt om det mærke som Routeren er. Jeg har testet AC-standarden op mod den "gamle N-standard".
Nogle vil nok skælde mig ud og ærgre sig over manglende "Benchmarks", men jeg sætter stor pris på relevante målinger fra hverdagen. Jeg har nogle bærbare i forskellige aldersklasser og har her testet forøgelsen i hastighederne og brugbarheden med AC-signalet versus de gamle signaler med de trådløse enheder, som man nu er i besiddelse af. Mon ikke at de fleste gerne vil opgradere deres udstyr, jeg håber ikke, at du er i tvivl når du har læst denne test.
Som det ses på ill. ovenover, så lover AC-standarden meget, rigtigt meget. Begrænsningerne kan, til tider, nu ligge i hardwaren efter grafen at dømme, jeg mente at det kunne være lidt opreklameret så lad os se, om det er sådan.
Installationen af adapteren er simpel. Ind med software-CD'en og installere softwaren. Billederne ses nedenunder fra installationen:
Dette er faktisk alt, hvad man skal gøre - så er USB-adapteren installeret. Ind med adapteren i USB-stikket (USB2) og så starter softwaren på skærmen og viser de trådløse netværk, som er til rådighed:
Tilslutningen er som enhver anden tilslutning til trådløst netværk. Se ovenover hvor let det er, samt informationerne om tilslutningen.
Herefter tager jeg min lidt ældre netbook med XP installeret. Den er tilkoblet min Linksys router med N-standarden. Jeg kopierer testfilerne fra min NAS til XP-maskinen, først med en ældre "N-standard" og herefter med USB-AC53 wireless adapteren med AC-standarden, trådløst forbundet til ASUS AC routeren. Det skal bemærkes at denne test af min gamle XP-netbook blev foretaget med mit fejlbehæftede udstyr. Nogle af mine kabler i mit netværk var af den "ældre" CAT4 og 5 kategori. Det nedsætter hastigheden til 100 Mbit i stedet for 1 Gbit indenfor netværket. Sørg for at have CAT6 kabler, de er billige og "gode nok" hos evt. Harald Nyborg. Resultatet blev som det ses herunder:
Med fejlbehæftede kabler opnås stadig en forbedring iflg. ovenstående ill.
Det imponerede mig virkeligt med forbedringen af tiderne for overførslerne. Vi har lige haft en ASUS bærbar med den nye AC-standard til test og den måtte jeg lige afprøve til sammenligning. Det gav en endnu større overraskelse og glæde over den nye verden, som er dukket op. Jeg ved godt at det ikke er helt korrekt at foretage sådan en sammenligning - men det er sjovt at se kontrasterne med blot nogle få års udvikling. Se blot grafen nedenunder:
Det er absolut til at mærke med de hurtigere tider. Når man når op i de større filer, så kommer smilet frem og husk at jeg overfører imellem en NAS og denne bærbare ASUS med den nye AC-standard.
Selvfølgelig skal man så lege yderligere for at se resultaterne, så jeg tog denne test af denne formidable AC-router (Se nedenunder). Jeg ville se forskellen i tiderne mellem samtlige kombinationer og endte med at klappe i mine små hænder af fryd. Prøv at se grafen herunder - så kommer forskellen frem, og udviklingen kan ses tydeligt nu. Forskellen imellem AC-trådløst og den kablede forbindelse kan ses og jeg kiggede noget. På min HP Pavilion G6 er den kablede forbindelse langsommere end den trådløse. Bemærk: at jeg benytter en USB2 port til den trådløse AC-adapter. Man kan næsten ikke vente med at fare ud og investere i en AC-router nu samt en USB-adapter til AC-standarden.:
Begrænsningen må ligge i netkortet på min bærbare HP (til kablet forbindelse). Driveren er korrekt siger HP, jeg forsøgte at opdatere men det gavnede intet. Jeg er, mildest talt, forbløffet over hastighederne i AC-signalerne og troede ikke på mine testresultater med kabel til min bærbare - men det passede. Jeg skiftede endda kablerne (igen igen) for at være sikker på, at der ikke var fejl i dem.
Styrken af signalet bliver væsentligt forøget indenfor routerens trådløse rækkevidde, og det er noget, som vi har savnet igennem tiden. Jeg har herunder, testet N-standarden imod den nye AC-standard. Det går fra min lejlighed og størrelsesforholdet fremgår forhåbentlig ud fra boligernes størrelse. Rækkevidden er forøget en del, men styrken indenfor signalområdet er blevet meget stærkere..
Den røde linje er N-typen, den grønne er AC-standarden:
Forbedringen ligger helt klart i signalets styrke indenfor rækkevidden. Den er betydeligt forøget men desværre blev den bærbare ASUS afhentet og videresendt inden jeg nåede at få det sidste med i testen - men jeg håber at i tilgiver mig. Downloadhastighederne er betydeligt forbedret. USB adapteren virker perfekt og rækkevidden er faktisk ret imponerende når man tænker på, at antennen er indbygget i den.
Hvad der har den store interesse, er mulighederne i betonbyggeri. Her kan der være store problemer med at få signalet igennem væggene, men jeg har absolut oplevet en stor forbedring med gennemslagskraften i denne nye standard. Almindelige murstensvægge håndteres med større styrke, foliebeklædte gipsvægge o.l. bliver et mindre problem end før, så summa summarum er her en brugbar løsning, som er værd at investere i hvis man har problemer.
Lad os give karakterer og bedømmelser på næste side: