Test: MSI A88X-G45 Gaming bundkort

Bundkort, AMD d.  16. maj. 2014, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 13010 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 798,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

Test

Testmaskinen består af :
Bundkort: MSI A88X-G45 Gaming
CPU: AMD A10-7700K
RAM: 8 GB AMD Radeon 1866 MHz
PSU: Chieftech Nitro 650 W
SSD: Kingston V300
Grafikkort:AMD HD7770
OS: Windows 7 Home 64 Bit
 

Køling: Antec H2O 920 v4 - sponseret af ANTEC:

 

 

http://www.antec.com/product.php?Per=144

Til sammenligningen er samme hardware som ovenover brugt på alle 3 bundkort.
De to andre bundkort er henholdsvis Gigabyte G1 Sniper A88X og Asrock A88X Killer+


Programmer:

  • 3DMark 2013
  • BasemarkCL
  • Cinebench R15
  • CrystalDiskMark
  • MaxxMEM
  • PCMark8
  • Wprime


Overclocking
Bundkortet blev overclocket til 4,5 Ghz og for sammenligningens skyld er de 2 andre bundkort overclocket til samme frekvens.
 


 

Her er det et billede af CPU-Z fra MSI bundkortet og som det ses er det netop clocket til 4,5 Ghz og med en core spænding på 1,5 volt.

 

3DMark fra 2013:
3Dmark 2013 er en test der automatisk kører igennem forskellige scenarier i flot og krævende grafik. Det leverer en score for hver kategori.
 


 

Her det 3DMark fra 2013 jeg har testet bundkortene med og her er MSI kortet rigtigt godt med ved 3,4 Ghz og vinder over både Gigabyte og Asrock. MSI bundkortet når dog ikke helt op til Gigabyte ved overclock på 4,5 Ghz i Ice Storm testen.

 

Basemark CL:
Dette er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar, samt håndterer forskellige former for video og billedbehandling. Resultatet leveres som en samlet score.
 


 

Igen her i Basemark CL ligger MSI et mulehår foran feltet i Overclockdelen, men er lidt bagefter i 3,4 Ghz testene. Men som det tydeligt kan ses, så ligger alle 3 bundkort meget tæt på hinanden.

 

Cinebench R15:
Cinebench R15 er en videreudvikling af Cinebench 11.5 som vi tidligere brugte. Testen er der dog ikke ændret meget i, det er stadig først en OpenGL test og derefter en ren CPU test der viser hvor hurtigt CPUen kan opbygge et billede.
 


 

I Cinebench testen falder MSI bundkortet en smule bagud i FPS testen men vi snakker om max 2-3 FPS så det er slet ikke på nogen måde mærkbart, kun målbart.

 

CrystalDiskMark:
Denne test måler ydelsen ved læsning og skrivning til og fra en SSD, som er tilsluttet en af SATA 3 stikkene på bundkortet. Den afvikles ved bl.a. at gennemløbe tests på foruddefinerede Skrive/læse blokke på henholdsvis 4K og 512K i fysisk størrelse.
 


 

I CrystalDiskMark måles ydeevnen på skrivning og læsning til SSD'en og her er løbet utroligt tæt. MSI bundkortet følger fint med Gigabyte og kun Asrock bundkortet taber pusten i den overclockede test.

 

MaxxMEM:
I denne test er det RAM der testes ved Mbyte/s i kopiering, læsning og skrivning og til sidst vises et tal for latency i nanosekunder.
 


 

Her i RAM testen er MSIbundkortet en smule fra at nå de andre bundkort men igen kun med marginale forskelle på det målte resultat.

 

PCMark 8:
I PCmark 8 gennemgår testen 3 forskellige moduler det første er sat sammen af diverse tests til hjemmebrug, den næste Creative er mere beregnet på professionel brug og den sidste er sammensat for at dække det normale behov for en arbejdsmaskine så som tekst behandling og regneark.
 


 

Her i denne test som er meget universel i sin testmetode flader ulighederne en hel del ud og MSI A88X er suveræn i en del af testene så umiddelbart ser det altså ud til at det yder ligeså godt som de 2 andre A88X bundkort.

 

Wprime:
Wprime er en rigtig regnenød som sætter processoren på hårdt arbejde ved at beregne kvadratroden af de første 32 millioner heltal og kan også sættes til at gøre det samme for de første 1024 millioner heltal, der leveres en score for hver kategori.
 


 

Wprime sætter CPUen på hårdt arbejde. Igen ser vi MSI A88X være en smule bagud.


 

Så går vi videre og slutter af med konklusionen.

VojenZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2014 20:30:35
Svar/Indlæg:
331/7
Forstår ikke hvad man skal med et ATX bundkort med FM2 socket. De kan da næsten kun bruges til et mini-gamer build - hvor man kan slippe for et GFX, eller en kontor pc.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-05-2014 00:26:00
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Nahh På dette bundkort har man jo netop mulighed for at køre med Crossfire og det er vel et must som minimum hvis man er rigtig gamer, samt en 7850K Kaveri så er man godt på vej til et velkørende gamersetup. 😀