Layout / Design
Som man måske kan fornemme på billederne er den fysiske størrelse en faktor du skal tage med i beregningen når du investerer i AX1500i. Det er standard ATX mål på 15 x 8 cm for højde og bredde, men klodsen her stikker altså 22,5 cm ind i dit kabinet. Det kan hurtigt give problemer med kabler til optiske drev, harddiske osv.
Ellers ligner det jo noget man har set før. En PSU holdt i mørke farver med en 140mm blæser på toppen.
Men går man det efter i detaljer så er der adskillige ting der adskiller AX1500i fra en standard 80+ Bronze PSU. Fuldt modulært opbygget - nuvel det fås efterhånden også i de lave prislejer - men med 10 udtag til CPU og PCI Express kabler, plus 6 til periferiudstyr, plus det store 24 pins ATX kabel. Dertil kommer en self-test knap så du kan afprøve strømforsyningen uden at sætte den til bundkortet. Øverst på kanten sidder et USB stik til Corsair LINK. Hvis du allerede ejer et Corsair LINK system skal du bruge I2C bus udtaget til venstre på billedet. Yderst til venstre sidder to indikatorlamper, en der indikerer PSU OK og en til LINK OK.
Oversiden prydes af en 140mm low noise blæser, der kører med super lave omdrejninger når den endelig kører. Den har selvsmørende lejer og lang levetid, men ellers er det småt med info på lige netop den komponent.
Og vupti så kom hatten af så vi kan se ned i elektronikken. Det mest iøjnefaldende er nok det der mangler, nemlig køleprofiler. Men når man har 80+ Titanium certificering så betyder det maks 10% spild, og derfor kan man nøjes med et par små tre-finnede alu-profiler, plus en lidt større der hvor der skal arbejdes. Det er også grunden til at kølingen er passiv et langt stykke hen af vejen.
Når man skal kunne aflevere 125 ampere er det vigtigt at have kraftige tilledninger mod udgangen. Her er det en kraftig metalprofil i stedet for kobberbaner på et printkort, og ledningerne er korte for ikke at afsætte effekt i dem. Hver af dem har en ferritkerne monteret for at eliminere støj (de grønne ringe). Læg også mærke til striben af japanske kondensatorer øverst.
Det er vel næsten unødvendigt at sige at der er brugt japanske elektrolytter i ind og udgang. Komponenterne er for det meste genkendelige, men blot i nogle kraftigere dimensioner end man er vant til. Strømstyring og LINK controller kortet står lodret på hver deres side af udgangsprintkortet.
Læg også mærke til at alle transistorer er spændt fast med metalclips og møtrikker. Det er ikke den billigste løsning men den absolut bedste. Byggekvaliteten er helt i top, og man kan godt se at Flextronics, der har bygget tingesten, er vant til at lave server-udstyr der skal holde til mange tæsk.
De 22,5 cm er fyldt ud, så det er ikke pral at AX1500i fylder så meget. Det er i sandhed voldsomme sager.