Kassens indhold
Jeg tog et billede af AX1500i kassen sammen med kasse fra en standard 430CX model. Så har man ligesom et indtryk af hvad det er vi snakker om her.
Det meste af kassen er fyldt op med selve strømforsyningen, der er 22,5 cm lang, og en stor stofpose med alle kablerne. Strømkablet fylder faktisk også en del i denne sammenhæng. Det er ikke et af de sædvanlige 3-polede som vi kender det fra stort set alle andre PC strømforsyninger. Stikket er ca. dobbelt så stort som normalt, og ledningen er på tykkelse med min lillefinger. Øverst i kassen finder vi den smule tilbehør Corsair har valgt at lægge ved. Manual, garantibevis og en pose med skruer, strips og et Powered by Corsair klistermærke.
Liste over tilbehør / Kassens indhold :
-
AX1500i strømforsyning
-
Strømkabel
-
Manual
-
Garantibevis
-
Powered by Corsair klistermærke
-
Strips
-
Skruer
-
Modulære kabler
Stakken er modulære kabler er ret voldsom. Der er nok til et dual-cpu bundkort med to 8 pins 12V stik, og dertil 4 grafikkort med 2 x 8 pins strømstik. Dertil kommer hvad du måtte få brug for til hardiske osv ved siden af, plus to forskellige LINK kabler, alt efter om du har et LINK system i forvejen eller bruger en USB port. Jeg kan kort opsummere ved at sige at der ikke mangler noget.
Specifikationer
Ud over at kunne levere en voldsom mængde strøm, så er de vigtigste punkter på listen 80+ Titanium specifikationen, en fysisk størrelse, der gør at du skal have et temmelig kraftigt kabinet for at huse AX1500i, og 7 års fabriksgaranti. Det manglede også bare når man slipper små 3000 kr. for en strømforsyning. MTBF, tiden den forventet kan køre før den fejler, er 100.000 timer eller knapt 11½ år i uafbrudt drift. Det skriver man som producent kun, hvis man mener at man har bygget et virkelig solidt produkt.
Corsair's LINK software, der også bruges til at monitorere temperatur og omdrejningstal på cpu, grafikkort og div. blæsere, kan kobles til via en USB indgang på PSU'en. Hvis du ikke bruger LINK softwaren, så begrænses den maksimale strøm du kan trække per 12V udtag til 30 ampere.
Corsair LINK softwaren med de 10 virtuelle linjer nederst.
Det er stadig 360 watt per ledning, så det kan næppe betegnes som en decideret begrænsning. Bruger du Corsair LINK kan du manuelt sætte hver enkelt CPU/PCIE udgang mellem 20-40 ampere hvis du ønsker at have strømbegrænsning på. Funktionen kan slås helt fra ved at vælge alle udtag, og derefter slå funktionen fra igen på alle udtag. Så skulle der være frit slag, men husk lige at et standard PCIE kabel ikke kan klare at trække 125 ampere når du skal elektrode svejse på dit kabinet.
Som en sidste lille detalje, så er kølingen delvist passiv. Det betyder at blæseren først starter op når du trækker tilstrækkeligt mange watt til at elektronikken bliver varm. 80+ Titanium specifikationen betyder at varmetabet er under 6% ved en afgivet effekt på 750 watt kontinuerligt, og du skal faktisk højere op end det før blæseren finder det nødvendigt at dreje rundt.