Test: Antec GX1200 mid tower

Kabinetter d.  14. september. 2016, skrevet af Renissen2 1 Kommentarer.  Vist: 14593 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design



 

Sådan tager kabinettet sig ud lidt skråt forfra. Det er et mid tower kabinet med plast front og top med isat meshgitter i sort metal. Kabinettet har også et fint stort vindue i venstre side og fremstår generelt i en halvmat sort finish.



 

Fra venstre side ses det store vindue med målene 330x270 med afrundede hjørner.



 

Så kom sidepladen af og den sidder fast med 2 fingerskruer som er stålskruer som er skruet i en plasticdel som håndtag og de gør at de er ret lækre at holde på. Sidepladen låses også i 4 hakker forneden og foroven på pladen så når den er monteret sidder den urokkeligt fast. Indenfor ses forneden det lukkede kammer til PSU'en og harddiskene hullerne er til at harddiskene kan få lidt frisk luft og dermed holde sig rimeligt afkølede. På bundkorts pladen er der for monteret 9 stag til ATX bundkort og skal man bruge et mindre bundkort ses i midten af pladen en tabel der angiver koderne til f.eks. et M-ATX bundkort så man får monteret stagene rigtigt. I højre side hvor man før fandt holdere til en hel stribe harddiske er der nu bolt monterings pladser til 2 stk. 2,5" SSD'er eller harddiske. Kabinettet har syv huller til at trække ledninger igennem og de har afrundede kanter så ikke ledningerne beskadiges. I det hele taget er der fin plads til flere grafikkort og de kan endda være helt op til 410mm lange.



 

I højre side på indersiden af fronten ses de 2 stk. 120mm Antec LED blæsere. Der er også store ventilationshuller ind til harddisk sektion på oversiden af PSU kammeret.



 

I venstre side ses de 7 PCI dækplader som sidder fast med fingerskruer præcis som dem til sidepladerne. Der er plads til en eventuel 120mm blæser på bagsiden.



 

Så er vi kommet om på højresiden og sidepladen heromme er blot en helt ren stålplade. Heromme er der 20mm at gøre godt med til diverse ledninger som kan trækkes på bagsiden af bundkortspladen. Der er hele 17 fæstepunkter til plaststrips så det burde dække behovet for de fleste. Der er også et pænt stort hul til en eventuel CPU kølers bagplade.

Kabinettets blæsere er udstyret med hver sin lille kontakt. De er beregnet til at vælge forskellig farve i hver blæser uafhængigt af farven på LED lyset under kabinettets front. det kræver dog at blæserne er forbundet direkte til bundkortets blæserstik.



 

I venstre hjørne sidder den såkaldte magiske box og med den er det muligt at forbinde og styre op til 6 blæsere, da den har 3 stk. 4 polede stik i hver side til formålet. Forneden er det muligt at tilslutte yderligere 2 lysdioder/striber end den der allerede er monteret. Foroven er der 2 knapper, den til venstre styrer lyset på blæserne og de lysdioder der lyser nedad under fronten og i princippet har denne knap samme funktion som knappen til styring af lyset under kabinettets front samt blæserne (lyset forklares mere i detaljer under "installation af hardware"). Den anden knap styr blæserne i 4 trin og det vil sige 3 hastigheder og helt slukket. Jeg må personligt nok erkende at jeg finder det lidt mærkeligt at man skal afmontere en sideplade for at kunne regulere på blæserne, men sådan er det altså lavet. 



 

Forneden finder man PSU pladsen og den kommer til at hvile på 4 tynde gummidutter en i hvert hjørne. Der er også en kraftig skumgummi klods på bagsiden som PSU'en hviler ind imod måske for at dæmpe eventuel resonans fra PSU'en. Der er grænser for hvor stor en PSU der kan monteres især hvis den er modulær som den Coolermaster G750M jeg monterer senere.



 

Under det store hul i bundkortspladen er der et monteringsbeslag til en 2,5" SSD eller Harddisk, den er blot sat fat med en enkelt skrue forneden og et par tappe foroven på stålkassen, stikkes ind i et par låsehakker på bundkortspladen.



 

I venstre side af PSU kammeret er der plads til 2 stk. 3,5" harddiske eller 2 stk. 2,5" SSD/harddiske i stedet.



 

Harddisk holderen til 3,5" harddiske er fremstillet i plastik har 4 tappe som man kan krænge harddisken ind over og så er den monteret. Det er dog også muligt at montere skruer hvis det ønskes. På ydersiden af plastikrammen har Antec valgt at få fremstillet nogle holdere til de gummidimser som der er 4 af. Jeg har her afmonteret den ene og det ligner næsten et bælte til en tank. Ideen er dog ganske udmærket og dæmper helt sikkert eventuelt resonans fra harddiske, bedre end mange af de stålstift løsninger med gummiindlæg som man ser hos andre producenter. En harddisk monteres så den har stikkene mod låsehåndtagene i venstre side af holderen.



 

Holderen til SSD er godt nok kun monteret med en enkelt skrue men man skal stadig spænde den fast med 4 skruer. Der er et stop for enden af stålkassen så SSD skal derfor monteres med stikkene væk fra den og mod den åbne ende.


      
 

Her er det fronten set forfra og det er da faktisk et ganske neutralt udtryk kabinettet har fra den vinkel. Antec logoet er fremhævet i hvid skrift. På billedet til højre er fronten afmonteret og man kan se den hvide matterede skærm som er monteret i bunden af fronten, hvorigennem LED lyset i bunden kommer ud. Selve rotoren på Antec blæserne er forkromede for at fremhæve LED lyset. Det er muligt at montere yderligere en 120mm blæser her i fronten eller alternativt en 360mm radiator med tilhørende blæsere.

Selve fronten er monteret med 8 kraftige selvlåsende plastik klips og de skal faktisk have lidt hjælp fra indersiden hvis man skal afmontere fronten. Selve meshgitteret i fronten er udstyret med et skumgummi filter og derefter er meshgitteret bukket omkring plastfronten for at holde det på plads med 8 hakker. Selvom der en slags filter i fronten er den dog stadig helt åben i bunden så her suger kabinettet også sin køleluft ind. Så i realiteten har frontens filter ikke meget værdi som støvfanger.



 

Så er vi nået frem til toppen af kabinettet og heroppe sidder betjenings knapperne og stikkene til Audio og USB. Der er ligesom på fronten et meshgitter krænget ud over plastikdelen, der er dog ikke skumgummi her i toppen. Man fjerner først fronten og derefter er det muligt at fjerne topdækslet, der går 2 stk. kliklåse fra fronten ind i overdelen så man ikke får hevet toppen af i utide. Selve topdækslet sidder også fast i selve kabinettets metaldel med 8 kliklåse. På billedet til højre er toppen taget af og her kan så monteres 2 stk. 120mm blæsere eller en 240mm radiator/AIO.



 

I begge sider er der støbt nogle udtag som kunne minde lidt om gæller, det er her udstødnings luften vil komme ud hvis der monteres enten 2 stk. 120mm blæsere eller en radiator i toppen.



 

I top pladen er diverse stik og knapper monteret. Fra venstre er det først audio ind og ud, så følger knappen til styring af lyset i midten ses en ret stor plastikknap med et A som LED midt på knappen. Helt til højre ses de 2 stk. USB 3.0 stik. Her er det så jeg godt kunne have tænkt mig en knap mere til styring af blæser hastigheden. Jeg synes det virker lidt mærkeligt at man skal afmontere højre sideplade for at kunne justere på hastigheden.



 

Bagfra ser dette kabinet meget almindeligt ud, men der er jo heller ikke meget man kan ændre på layoutet heromme. Fra oven er det hullet til I/O skjoldet og ved siden af det er der plads til en 120mm blæser/radiator/AIO. derunder følger de 7 pladser eller dækplader til PCI-E udvidelser, de er lavet af sortmalet metal og med små sekskantede huller. Ved siden af dem ses et større område der ligesom ovenover ved 120mm blæseren er med et mere grovmasket 6 kantet meshgitter. Nederst finder vi hullet til PSU'en



 

I bunden sidder der et plastikfilter som kører i nogle styr i siden, det er nemt at udtage med "håndtaget" der vender bagud og rense under den lunkne hane hvis og når det bliver nødvendigt. Kabinettets støttepunkter er fremstillet i plastik og har et tyndt indlæg af gummi som også i nogen grad vil medvirke til at dæmpe eventuel resonans fra selve kabinettet.

 

Lad os så få smidt lidt hardware i kabinettet.

Morphos
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-10-2016 10:49:21
Svar/Indlæg:
53/6
I Danmark hedder det ikke en tank men en kampvogn. Der var en enkelt slåfejl, men ellers var denne anmeldelse klart i den bedre ende. Kabinettet håber jeg snart kan købes i Danmark for det kan et par ting jeg netop nu står og mangler. 🙂