BIOS
Inden vi blænder op for testen skal vi lige en tur i BIOS og se hvad Aopen har lavet af tiltag, nu hvor de har slået det stort op på kassen med deres COO logo.
Gode gamle Phoenix Award startbillede - ingen overraskelser her. Under Advanced Chipset Features finder vi muligheden for at rette på ram timings - så det gør vi.
'
Vi iler hastigt videre til Freqenct/Voltage menuen - det må være her man har skjult alle OC herlighederne.
Hmm..lidt tyndt må jeg sige. Med al den rekvalme på kassen havde man vel forventet en lidt mere forkromet løsning. Nå men - vi kan vel stille lidt på FSB'en så..
Næ hov hvad nu..arh.for at komme over 200FSB skal man fjerne to jumpere ved siden af CPU soklen. Så hedder Min/Max pludselig 200/320FSB, og det lugter jo straks mere af 975X chipset.
Der er masser af volt at gøre med her, så selvom man kan synes det er lidt for hypet af en BIOS at være så er der de ting der skal være for at lave et ordenligt OC. Læg også mærke til Power Master indstillingen. Normal betyder "fra", og Automatic tillader motherboardet at clocke fra 133 til 180FSB ( 1.45 - 1.99GHz på en T2400 CPU) alt efter load på CPU.
Software
Som nævnt kan man med Power Master indstillingen lade kortet overclocke dynamisk. Der følger et lille program med der enabler IR funktionen og samtidig viser load og frekvens med et OSD display. Og når nu Aopen alligevel har placeret sig i afdelingen for pralhalse med deres noget hypede og nærmest anoreksiske BIOS, så hedder denne funktion intet mindre end Aopen COO Paradise - få dog lige de arme ned hva' !
Programmet er en beta af en beta version 0.09.96 og der skulle nok lige have været arbejdet lidt mere på den sag. Hvad med en temperaturmåler om vi må be'. FutureMarks programmer som vi bruger til testen kan ikke lide OSD displays, og det er derfor nødvendigt at lukke for funktionen mens der benches. Prime95 er dog ligeglad, så her er lige et screenshot af den dynamiske OC funktion i aktion.
Som vi kan se skal er der allerede ved 50% load skruet helt op for automatikken - det er natuligvis fordi vi med SuperPI belaster den ene kerne 100%. Aopen pynter sig med lånte fjer. De dynamiske OC muligheder er lagt ind i chippen af Intel, og de svarer til de funktioner vi så på den gamle Pentium M - aka EIST, aka Enhanced Intel Speedstep Technology. Men okay - paradis er vel nogen gange en fjernkontrol.