Allerede når man ser navnet Silverstone på et kabinet, forventer man høj kvalitet og lækkert stilrent design. Jeg er personligt ret imponeret over nogle af de designs Silverstone har sendt på markedet mht. deres HTPC kabinetter, så mine forventninger til dette design er også ret høje.
Der findes en del SFF-maskiner i dag, men fælles for de fleste er det, at de bliver købt som barebones med bundkort inkluderet. Det er ikke tilfældet her, hvor der kun er tale om et kabinet.
I dag sidder Shuttle på en kæmpestor del af de SFF-maskiner der står hos forbrugerne. Det er fordi de har klaret de to vigtige ting godt; design og kvalitet. Mange andre har forsøgt sig med disse maskiner, men typisk for mange er at de har fejlet på design-siden.
Kabinettet her er som tidligere omtalt i ren aluminium. Silverstone gør altid noget ekstra ud af fronten, der ofte er lavet i meget tyk ALU. Det gør sig også gældende her, hvor der er en tyk ALU front, og resten af kabinettet er udført i en tynd ALU.
Fronten på kabinettet er absolut det vigtigste når man taler design, og jeg syntes personligt at Silverstone er sluppet rigtig godt af sted med denne front. Den får kabinettet til at se rigtig stilet ud.
Toppen af fronten er lavet så den har en rund kant, og man vil hurtigt se at det "runde" går igen længere nede ved USB-portene i fronten.
Knapperne i fronten er også runde og sidder på hver sin side af power- og HDD-dioderne.
Til højre for dem finder vi tilslutninger til:
1 stk. FireWire port
4 stk. USB-porte
1 stk. Mikrofon port
1 stk. Headset port.
- Man har altså rig muligt for at tilslutte alt, hvad man kunne ønske sig i fronten af kabinettet.
Det er helt klart noget som man i dag ikke kan undvære, men jeg føler lidt at disse porte burde være gemt bag en klap af en art. Portene er ikke just pæne, og når man kigger på så stilet en front, havde det været pænere med en lille låge i ALU.
Ovenover portene finder vi pladserne til de to drev. Her kan monteres DVD-brænder, display eller hvad man ellers kunne ønske sig. Løsningen med et display eller en anden informationsenhed er ganske god, og ødelægger ikke designet det mindste, men det gør det desværre, hvis man monterer et DVD-drev som man jo nok gør.
Der følger nemlig ikke nogen DVD-drev skjuler med af nogen art.
Det betyder at, hvis man installerer et hvidt eller sort drev, så kan man se det i fronten. En meget uheldig løsning fra Silverstone. Dog kan man løse problemet ved at købe sådan en front, f.eks. fra Lian-Li, der koster en lille hundredekroneseddel.
Kanten rundt om drevpladserne består af en forkromet kant, hvilket giver dette område et helt specielt look. Ikke mindst når maskinen er tændt, hvor det blå lys fra dioderne spejler sig derop i.
Men mere om det når vi har fået monteret det hele.
I toppen af kabinettet kan man se små huller to steder. Disse to områder passer med en blæsermontering som findes inde i kabinettet. Desværre følger der, underligt nok, kun en blæser med til disse pladser.
I siderne er der huller af samme art, der gør at luften kan trækkes ind denne vej, hvis den skal pustes ud i toppen. Altså er der rig mulighed for airflow i kabinettet.
På bagsiden af kabinettet kan vi se at der er plads til strømforsyning og fire udvidelseskort.
Udover disse to steder og naturligvis I/O-området er faktisk også fyldt med huller til at kunne give kabinettet luft. Umiddelbart virker det som om at Silverstone er bange for at tingene overopheder i kabinettet, men man skal også huske på at der kan stoppes utroligt meget hardware i dette lille kabinet, så airflow er vigtigt.