Test: Mirai DTL-537X202

LCD TV d.  05. september. 2006, skrevet af TeamdB 3 Kommentarer.  Vist: 25570 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Midtdata A/S
DK distributør: Actebis
Da jeg første tændte TV'et måtte jeg desværre konstatere at det afgav en svag hyletone. Derudover kan man høre at plastikken giver sig lidt når TV'et tændes og slukkes. Denne tone er dog kortvarig, hvorimod hyletone varer ved. Man hører den dog ikke når først musikken spiller.
Jeg startede med at bruge autoscan og det gik fint, men meget langsomt.
Jeg gik straks i gang med at zappe og måtte desværre konstatere at det ikke er det hurtigste fjernsyn til at skifte kanal. Det tager 3-4 sekunder. Noget af tiden på de lave kanal numre, fra 1-9, er at systemet er bygget op således at man bare skal trykke f.eks 22 for at komme til kanal 22 og derfor venter man lidt ekstra når man f.eks vælger 2, da TV'et skal registrere om du vil trykke flere cifre. Det samme problem viser sig når man skal skifte til eksterne enheder. Her skal man trykke på source ind til man kommer til det input man vil bruge og det går sav1(composite),sav2(S-VHS), scart1, scart2, scart2-s, YPbPr, HDMI, VGA og så tilbage til TV. Dette medførte at jeg ofte kom til at trykke for hurtigt og måtte igennem hele rækken igen. Dog kan man skifte tilbage til TV ved at trykke på kanal nr.
Når man vil tænde TV'et, så er man nød til at trykke på power og kan altså ikke bare trykke på kanal nummeret, hvilket jeg normalt ellers bruger.
Ud af boksen er billedindstillingerne på TV'et ikke super. Blandet andet er det alt for farvemættet, men efter at have kalibreret billedet efter et prøve billede, havnede jeg med en saturation på 33 og fik justeret billedet optimalt og her overraskede det mig så. I forhold til at der er tale om et budget TV, så har det faktisk et ret godt billede med god kontrast. Baggrundsbelysningen er fra standard lidt kraftig, men det er også en nødvendighed i stærkt sollys. Men der er heldigvis 10 indstillingsmuligheder for baggrundsbelysningen.



Det er ikke den mest regelmæssige belysning jeg har set, men det er svært at lave supergodt til på en billig måde til så store skærme.

Det er svært for mig at vurdere tuneren, da stofas analoge signal er meget dårligt. Dog er billedet sammenlignet med andre TV godt, så den for et rimeligt resultat ud af det dårlige signal, der dog har en del støj. Når man satte DVD'er på, så steg niveauet et hel del og man et fik rigtig godt billede.



Der var en meget lille smule flimmer, som virkede som dårlig forbindelse, men det var ikke noget jeg så på den 32" fra Mirai jeg testede tidligere, og det var noget jeg så på både composite og component.
Der var en anelse mere pixelmapping end på 32" skærmen, men stadig så lidt at man på almindelig sideafstand ikke rigtig lagde mærke til det.

Billed formater
TV'et har formaterne Auto, 16:3, 4:3, Movie EXP.(Movie Expand) og Char EXP(Character Expand).
Dermed skulle de fleste billeder kunne tilpasses til det ønskede.

Lyd
Lyden er er faktisk meget fin uden resonans i kabinettet og mislyde. Det er ikke Hifi, men passer meget godt med hvad man kan forvente på et almindeligt TV. Hvis man er meget til film, så er der jo heller ikke noget alternativ til at tage det igennem anlægget og helst med surround.

DVD film
Jeg valgte at teste TV'et med Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, The Incredibles og Matrix revolutions.
The Incredibles er god til at teste farver, hvor Matrix er oplagt til de mørke nuancer.



Pirates of the Caribbean har lidt af det hele fra store eksplosioner til mørke scener og flotte udsigtsbilleder.
Jeg må sige at jeg i almindelig sidde afstand ikke lagde mærke til de store fejl eller mangler. Der var meget lidt pixelmapping hvis man kiggede godt efter, men ingen slør eller noget grumset billede. De mørkeste scener var ikke helt sorte, men det var ikke noget man lagde mærke til når man så filmen.
Der var meget lidt flimmer der var synligt, når der var store flader med samme farver og umiddelbart så det ud til at skyldes de analoge component porte, da de ikke var der ved f.eks PC brug og de var heller ikke at finde på det 32" Mirai jeg testede tidligere.




The Incredibles var helt i top. Der var ikke noget flimmer og farverne stod flot. I forhold til 32" Mirai skærmen savner man dog nogle af de algoritmer og kredsløb det har indbygget. F.eks ville LTI havde hjulpet til at billedet blev lidt mere veldefineret.



Matrix blev også vist med et godt resultat. Med fladskærmsteknologien der er på markedet i dag, så bliver sort aldrig helt sort, men det er ikke et dårligt resultat skærmen præsterer. Igen lidt flimmer, men mindre end på Pirates.

PC
Da der ikke var nogen DVI port på TV'et så brugte jeg den analoge VGA port. Mine tidligere erfaringer med PC på TV har altid været at specielt tekst ikke står helt klart, men igen her overrasker TV'et mig. Alt står pænt og klart. Meget bedre end forventet.



Jeg kørte Passmark monitotest 2.22 for at teste farver og opdateringshastighed. Farverne stod flot og klart, der kunne dog godt være en smule mere skarphed.



Tekst stod pænt og alle størrelser i testen var læselige.
Der var en lille smule mere slør end på min HP LCD skærm, men det var meget, meget lidt.
Lars
 
Superbruger
Tilføjet:
05-09-2006 23:56:21
Svar/Indlæg:
1633/76
I fremtiden ville det måske være smart at oplyse om tv'et understøtter 1:1 pixelmapping, da det er ret afgørende om tv'et egner sig til at blive sluttet til en pc.



TeamdB
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2006 22:08:02
Svar/Indlæg:
511/123
#1 Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne.



rasmuslarsen
 
Overclocker
Tilføjet:
07-03-2007 00:04:46
Svar/Indlæg:
77/31
"Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne. "

Det er uden betydning, når man tester for 1:1 pixelmapping på 1366x768 skærme. Hvis en skærm med denne opløsning skal understøtte 1:1 pixelmapping, vil man som udgangspunkt sige, at den skal understøtte 1360x768 og slukke tre vertikale pixellinjer i hver side. Denne opløsning understøttes af alle grafikkort, hvilket 1366x768 dog ikke gør, pga. den gamle opløsningsstandard fra Motorola.

I indledningen skrives desuden:

"CMO er en af verdens største producenter af LCD paneler. CMO har eksisteret i over 40 år, men gik i 1997 over til at lave TFT paneler"

TFT paneler ER LCD paneler. TFT står blot for den del af panelet, som er transistorer, hvilket alle LCD paneler er opbygget omkring. Uden transistorer og capacitorer får du ikke meget gavn af et LCD paneler i en monitor eller et Tv.