Test: Mirai DTL-537X202

LCD TV d.  05. september. 2006, skrevet af TeamdB 3 Kommentarer.  Vist: 25320 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Midtdata A/S
DK distributør: Actebis
Hvis de vælger en noget bedre hardware til styring og tekstTV og så implementere LTI og DCI i dette TV uden at prisen stiger med mere end 500kr, så har vi et super køb. Uden disse forbedringer ligger den som et godt købt til prisen som man sagtens kan være bekendt.

Innovation
Det er ikke noget nye ved dette TV og menu systemet og tekstTV trækker ned. Det har dog stadig HDMI og er HD kompatibelt. 2

Bundle
Ingen kabler af nogen art eller andre ekstra ting. Dog er det eneste man mangler for at se TV et antennekabel. 1

Design
Skærmen er meget pæn, men det er stadig tydligt at se at den er af plastik. Den har ikke designmæssige svagheder og indretningen og placering af porte er yderst fornuftig, men vægten er lige i overkanten, så det bliver 4

Software
Software delen er den de skal arbejde mest med. Det er dog ikke så meget pga programmering, men pga det er for dårlig hardware de har valgt til at køre det med. 3-4sek for et kanalskifte er for lang tid. Det virker dog stadig og gør det skal uden at man mangler noget. 3

Ydelse
Skærmen yder forbløffende godt i forhold til at den er blandt de billigste på markedet. God kontrast og klare farver uden for meget støj og pixelmapping. Den savner dog lidt de forbedringsmuligheder Mirai DTL-532W100 tilbyder via sin LTI og DCI. 4

Pris
Den er blandt de billigste på markedet i sin størrelse og er ikke langt fra den laveste. Med det rimlig gode panel der sidder i det, så kan det ikke gøres meget bedre. 4




Conclusion


If they had chosen some faster hardware for the operation and memory for the TextTV and maybe some of the extra features like LTI and DCI, then this would be a top buy.
But even without this can a good choice.

Innovation
There is no real new innovative features and the menu and TextTV is on the downside.
But it still features a fast panel, HDMI and HD support.

Bundle
There is no extra accessories. Eventhough the only thing missing in order to watch TV is an antenna cable, it would have been nice to see some extra cables.


Design
The TV is nicely designed, eventhough it is easy to see that it is made from plastic. It does have any real design setbacks or advantages, but the weight is a little too high. 4

Software
The software is the area that needs the most improvement. It isn't the programming but the sluggishness of the tuner. 3-4sec to change the channel is too much. But it lacks nothing when it comes to features.

Performance
The TV performs remarkable well considered the low price. Good contrast and brilliant colours without to much noise and pixelmapping. It would have been nice if features like LTI and DCI was included as it was the case for the DTL-532W100.

Price
It is priced in the low end, not far from the bottom. It is equipped with a reasonable good panel, which makes it an attractive buy.



Test: Mirai DTL-537X202
Innovation / Teknologi2
Bundle - Tilbehør1
Design - Layout4
Software - BIOS3
Ydelse4
Pris4
Samlet60%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
Lars
 
Superbruger
Tilføjet:
05-09-2006 23:56:21
Svar/Indlæg:
1633/76
I fremtiden ville det måske være smart at oplyse om tv'et understøtter 1:1 pixelmapping, da det er ret afgørende om tv'et egner sig til at blive sluttet til en pc.



TeamdB
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2006 22:08:02
Svar/Indlæg:
511/123
#1 Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne.



rasmuslarsen
 
Overclocker
Tilføjet:
07-03-2007 00:04:46
Svar/Indlæg:
77/31
"Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne. "

Det er uden betydning, når man tester for 1:1 pixelmapping på 1366x768 skærme. Hvis en skærm med denne opløsning skal understøtte 1:1 pixelmapping, vil man som udgangspunkt sige, at den skal understøtte 1360x768 og slukke tre vertikale pixellinjer i hver side. Denne opløsning understøttes af alle grafikkort, hvilket 1366x768 dog ikke gør, pga. den gamle opløsningsstandard fra Motorola.

I indledningen skrives desuden:

"CMO er en af verdens største producenter af LCD paneler. CMO har eksisteret i over 40 år, men gik i 1997 over til at lave TFT paneler"

TFT paneler ER LCD paneler. TFT står blot for den del af panelet, som er transistorer, hvilket alle LCD paneler er opbygget omkring. Uden transistorer og capacitorer får du ikke meget gavn af et LCD paneler i en monitor eller et Tv.