Test: Mirai DTL-537X202

LCD TV d.  05. september. 2006, skrevet af TeamdB 3 Kommentarer.  Vist: 25314 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Midtdata A/S
DK distributør: Actebis
Menuen er bygget meget simpelt op uden alt for mange funktioner.
Den minder meget om det system der var på 32" udgaven i opbygning, men udsenet er anderledes.



Først kommer man ind på billedindstillingerne.
Her er der mulighed for at bruge nogle standard indstillinger eller user1 og user2. Disse brugervalgte gemmer også på lydindstillinger, så man kan have 2 setup hvor både billed og lyd er kalibreret til noget bestemt.
Det viste sig nødvendigt at skrue ned for farvemætningen, da denne er alt for høj. Den bedste måde at optimere dette på er ved hjælpe af et prøvebillede.



Næste punkt er lyden.
Her er der mulighed for at slå en emuleret surroundeffekt til, der giver lidt mere dybde i lyden. Dette er en smagssag om man kan lide det og af samme grund er det rart at man selv kan vælge om det skal være slået til.



Næste punkt igen er skærmindstillinger når skærmen bruges i forbindelse med en computer.
Clock justerer pixel alignment og phase justere focus og klarhed.



Fjerde punkt er kanal indstillinger.
Her der 2 punkter. Autoscan og edit.
Under edit kan man se alle kanalpladser og har mulighed for, at gå ind under dem og ændre indstillinger for den enkelte programplads. Denne opbygning gør det desværre lidt besværligt at slette en kanal. Det havde været bedre at man i kanallisten bare kunne trykke på en knap for at slå den fra.

Sidste punkt er generelle indstillinger. Her er der heller ikke de store positive overraskelser, men man mangler heller ikke rigtig noget.

TekstTV-delen er desværre ikke den bedste. Der er ikke nogen nævneværdig hukommelse. Det er kun undersider den kan vise hurtigere end TekstTV uden hukommelse.



Man har muligheder for at få vist det som helskærm, gennemsigtig eller splitscreen. Disse vælges med samme tast, så man skal f.eks trykke 3 gange for at komme til splitscreen.
Der er ellers masser af specifikke tekstTV taster på fjernbetjeningen. Halt, forstør osv.
Lars
 
Superbruger
Tilføjet:
05-09-2006 23:56:21
Svar/Indlæg:
1633/76
I fremtiden ville det måske være smart at oplyse om tv'et understøtter 1:1 pixelmapping, da det er ret afgørende om tv'et egner sig til at blive sluttet til en pc.



TeamdB
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-10-2006 22:08:02
Svar/Indlæg:
511/123
#1 Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne.



rasmuslarsen
 
Overclocker
Tilføjet:
07-03-2007 00:04:46
Svar/Indlæg:
77/31
"Jeg havde desværre ikke mulighed for at teste det, da jeg på daværende tidspunkt kun kunne bruge mit Radeon 9600 i min bærbar og dette understøtter ikke TV'ets opløsning eller offset værdierne. "

Det er uden betydning, når man tester for 1:1 pixelmapping på 1366x768 skærme. Hvis en skærm med denne opløsning skal understøtte 1:1 pixelmapping, vil man som udgangspunkt sige, at den skal understøtte 1360x768 og slukke tre vertikale pixellinjer i hver side. Denne opløsning understøttes af alle grafikkort, hvilket 1366x768 dog ikke gør, pga. den gamle opløsningsstandard fra Motorola.

I indledningen skrives desuden:

"CMO er en af verdens største producenter af LCD paneler. CMO har eksisteret i over 40 år, men gik i 1997 over til at lave TFT paneler"

TFT paneler ER LCD paneler. TFT står blot for den del af panelet, som er transistorer, hvilket alle LCD paneler er opbygget omkring. Uden transistorer og capacitorer får du ikke meget gavn af et LCD paneler i en monitor eller et Tv.