Test: Asus A8R32-MVP Deluxe

Bundkort, AMD d.  13. november. 2006, skrevet af Woodgnome 0 Kommentarer.  Vist: 10146 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUSTek
DK distributør: Rosenmeier

Software:



Asus PC Probe 2:



PC Probe 2 bruges til at overvåge spændinger, blæserhastigheder og temperaturer i Windows. Derudover kan det vise forskellig info via DMI, PCI, WMI og Usage knapperne. Der kan selvfølgelig aktiveres en alarm, hvis en overvåget parameter skulle overstige en fastsat tærskel.



Under Config kan man vælge hvilke parametre, der skal overvåges og ændre på generelle indstillinger.


Asus Update:



Asus har som de fleste også et program til at opdatere BIOS fra Windows. Personligt synes jeg Asus' er et af de bedre.


Asus Cool'n'Quiet:



Lidt Cool'n'Quiet software supplerer Asus også - det kan dog ikke bruges til andet end at overvåge CPU hastigheden og CPU spændingen. Om Cool'n'Quiet skal være aktiveret eller ej klares i BIOS.


Asus AiBooster:

Ingen entusiast bundkort uden lidt overclocking programmer. Til dette formål har Asus smidt AiBooster i pakken.



Først og fremmest kan AiBooster vise nuværende hastigheder og indstillinger. Under de lidt mere avancerede indstillinger finder man N.O.S. setting, som er Asus automatiske overclocking software, for dem som gerne vil overclocke uden at få fingrene for dybt i det.



Fortrækker man selv at styre tingene, er dette selvfølgelig også muligt. AiBooster giver mulighed for at indstille clock generatorens hastighed, spændingerne til hhv. CPU og RAM samt blæsere i Windows.


Norton Internet Security:



Nortons Internet Security er efterhånden en obligatorisk del af software til bundkort. Antivirus scanner, firewall og antispyware klarer det fint, så det burde de fleste kunne bruge.


InterVideo software:



Sidst, men ikke mindst, har Asus valgt at bundle en stor software pakke fra InterVideo. Pakken består af de 4 programmer WinDVD Creator, DVD Copy, Disc Master og Photo Album.

WinDVD Creator:



Med det meget sigende navn, kan det ikke overraske nogen, at WinDVD Creator bruges til at sammensætte videofiler og brænde dem ned på en DVD skive. Alternativt kan man også bruge en ganske normal CD.

DVD Copy:



Navnet DVD Copy er også ganske rammende for hvad programmet kan; kopiere CD'er og DVD'er.

Disc Master:



Bag det lidt mindre sigende navn Disc Master, gemmer der sig et program til at lave backup af CD'er og eller brænde diverse data ned på CD'er.

PhotoAlbum:



Endnu et af de sigende navne fra InterVideo. Denne gang er det PhotoAlbum, som ganske overraskende bruges til at arrangere fotos i album.



BIOS




Da indholdet af BIOS ikke ændrer sig synderligt meget fra bundkort til bundkort vil jeg ikke gå alle menuerne igennem slavisk, men kun kigge på de mere interessante, hvor der plejer at være lidt ændringer.



Asus bruger som altid AMI BIOS med det sædvanlige layout, som man kan elske eller hade.



Det er selvfølgelig under Advanced vi finder de spændende indstillinger.



Under Configure System Frequency/Voltage finder vi et sundt udvalg af muligheder for indstilling af spændinger og frekvenser. Hører man til dem der foretrækker at lade andre pille, kan man ty til AI Overclocking, som derefter vil klare jobbet på bedste vis.



Indstiller man i stedet manuelt, er der dog et ganske tilfredsstillende udvalg om end indstillingsområdet for de enkelte, er lidt begrænset.



Går vi videre til CPU Configuration kan vi aflæse nuværende indstillinger og specifikationer samt ændre et par småting såsom HyperTransport frekvensen (HT Link Speed).



I undermenuen til CPU Configuration finder vi Memory Configuration, der også tilbyder et ganske sundt udvalg af indstillinger. Ikke så bredt som f.eks. tidligere DFI bundkort, men alligevel nok til de fleste. Som det er set tidligere, er der også en ECC Configuration menu, som undertegnede endnu ikke forstår meningen med (da ECC/non-ECC bestemmes af memory controlleren, der som bekendt afhænger af CPU'en).



Lidt mere chipsæt relaterede indstillinger er det også blevet til, her hovedmenuen til hhv. Hyper Transport Configuration og PCI Express Configuration.



Begge undermenuen er udstyret med en række indstillinger, som man ville kunne forvente, så ingen ko på isen her.



Til sidste Hardware Monitoren, der ligner sig selv med overvågning af spænding, temperaturer og blæserhastigheder samt indstilling af Q-Fan.



For lige at opsummere indstillingsmulighederne, har jeg sammensat ovenstående skema. Der er rig mulighed for at overclockeren kan blive tilfredsstillet, dog ikke så imponerende som f.eks. nForce 590 baserede bundkort. Det er selvfølgelig de færreste, som foretrækker yderligere indstillinger, mens de andre dødelige fint ville kunne klare sig med det BIOS på A8R32-MVP Deluxe bundkortet har at byde på.