Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUSTek
DK distributør: Rosenmeier

Kortet





Ligesom Asus' øvrige high end bundkort, så er A8R32-MVP Deluxe lavet på et sort PCB. Lidt en universal farve high end bundkort i øjeblikket, men det tager sig godt ud i et kabinet med vindue, så det er derfor det mindste at brokke sig over. Yderligere brug af farver på bundkortet er ret sparsomme om end mangfoldigheden er stor.



Et af de store plusser ved dette bundkort, er brugen af passiv køling og det endda uden, at Asus har måttet hive deres helt store køleløsning baseret på heatpipes frem. North Bridge køleren bliver dog lidt varm under brug og en lille blæser ville ikke have skadet. Omdrejningstallet behøvede ikke engang være større, end at støjen fra blæseren ville blive overdøvet af harddiske og øvrige blæsere i systemet.



Gå vi lidt tættere på CPU soklen kan vi se, at denne, som forventet, er beregnet til S939. Hvad man ikke havde forventet er dog, at Lotes står som producent frem for Foxconn, der ellers plejer at indtage denne plads på langt de fleste bundkort. Ikke at det gør den store forskel i sidste ende, men trods alt værd at bemærke.

Kigger man på elektronikken ved siden af soklen bevidner komponenterne om en 3-faset strømforsyning til processoren. I modsætning til den sædvanlige 8-fasede forsyning på Asus' high end bundkort, må dette siges at være ret konservativt.



Flytter man fokus lidt kommer man over til 4 stk. RAM sokler, der er farvekodet korrekt, dvs. samme farve til én sokkel fra hver kanal. Dermed opnås dual channel funktionalitet ved at sætte et par RAM moduler i 2 sokler af samme farve.

Yderligere finder vi et 24 pins ATX strømstik og 2 IDE porte på deres vanlige plads ved kanten af bundkortet.



Fortsætter man med udvidelsesportene, så er der 2 stk PCI-Express x16, 1 stk. PCI-Express x1 og 3 stk. PCI porte til rådighed. Som sædvanlig har Asus givet to portes plads imellem de to PCI-Express x16 og derved givet god plads til grafikkort med meget store køleløsninger. Yderligere er portene også placeret, så det skulle være ret svært at løbe ind i pladsmangel uanset om det er op til RAM soklerne eller chipsæt kølerne - også selv om man har installeret vandkøling. I øvrigt bruges der en PCI-E lås, som ikke vil bringe et irritationsmoment til en stakkels bruger, som skal afmontere et grafikkort - det manglede det også lige.



I det nederste højre hjørne er der som sædvanlig stuvet en masse I/O sammen. Dette indbefatter udtag til USB2.0 porte, game-, floppy- og seriel (COM) port, 4 SATA 3 Gb/s porte og de sædvanlig tilslutninger til frontpanelet af kabinettet.



Går man til det modsatte hjørne finder man et 12 V ATX strømstik placeret pænt ved kanten af bundkortet og stadig i umiddelbar nærhed af komponenterne, som skal bruge strømmen. Yderligere finder man endnu en passiv køler, som tager sig af varmeudviklingen fra de selv samme komponenter.

Kigger man godt efter kan man også se en enlig SATA port, der tilhører den sekundære controller fra Silicon Image. Den anden port finder vi blandt I/O portene på siden af bundkortet i form af en eSATA port. De to porte understøtter RAID, men pga. den uheldige placering af den første port, er det nok noget, som de færreste vil komme til at bruge.



Som sædvanlig slutter vi af med at kigge på portene på siden af bundkortet:

I/O porte - bagpå:
  • 2 stk. PS/2 porte.

  • 4 stk. USB2.0 porte.

  • 1 stk. parallel port.

  • 1 stk. eSATA port.

  • 2 stk. RJ45 LAN porte.

  • 6 stk. lydstik.

  • 2 stk. S/PDIF out, optisk/koaksial.