Test: Buffalo trådløst netværksudstyr

Netværk d.  27. november. 2006, skrevet af messiah 3 Kommentarer.  Vist: 14570 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Nordisc Distribution ApS
DK distributør: Nordisc Distribution ApS

Lidt router teori



Uden at gå i detaljer om kernefunktionaliteten i en router, vil jeg kort forklare hvad en router til dit hjem kan udføre af opgaver.

I sin originale form er en router et stykke hardware, der kan flytte data i mellem logiske netværk. Når det kommer til routere i forbruger-klassen, handler dette dog udelukkende om at flytte data i mellem ejerens private netværk, og ud til internetudbyderens netværk. Samtidig præsenterer routeren det interne netværk til omverdenen vha. af en enkelt IP-adresse, hvilket kaldes NAT eller Network Address Translation. På denne måde kan mange brugere være online samtidig, på trods af at internetudbyderen kun tilbyder én adresse.

Denne slags forbruger-routere indeholder typisk en masse ekstra funktionalitet, i form af indbygget trådløst access-point, en switch, firewall m.m. Ved hjælp af det trådløse accesspoint kan du forbinde dig trådløst til routeren, og dermed videre til Internettet. Et relativt stort antal pc'er kan være forbundet samtidigt. Med den indbyggede switch kan man forbinde adskillige PC'er, netværks-printere osv. til routeren på samme tid. Udover den sikkerhed som NAT tilbyder, har nogle routere også en firewall indbygget. En firewall giver mere fleksibilitet mht. til sikkerhedskonfiguration. F.eks. kan man definerer hvilken type kommunikation der får lov at passere, samt fra hvilken kilde og til hvilken destination. Dette kan f.eks. bruges hvis du gerne vil have adgang til dit private netværk, selvom du er på farten.

Teoretisk båndbredde vs. egentlig overført data


Al datatrafik, trådet eller trådløst, vil kræve en hvis mængde trafik blot for at holde styr på sender og modtager, om datapakkerne er nået frem eller om de skal sendes igen osv. Problemet med tabte datapakker er typisk meget større for trådløs kommunikation, og derfor vil den overførte mængde data kun udgøre en relativ lille del af den samlede trafik. Dette problem bliver kun større jo længere afstanden er imellem sender og modtager. Alt efter afstand vil man opleve at båndbredden for trådløse forbindelser er markant lavere end den opgivne maksimale båndbredde. Kryptering af trafikken vil også kræve en hvis mængde båndbredde, hvilket igen forringer den samlede mængde overført data. Det kan dog ikke anbefales nok, at man krypterer sit hjemmenetværk.

Den tilføjede signalstyrke fra MIMO-teknologien skal dog kunne give et ydelsesboost, da høj signalstyrk opretholdes over længere afstande, og derved går der mindre trafik til spilde ved at skulle sende den samme datapakke to eller flere gange. MIMO kræver kompatible enheder på begge sider af signalet, da der selvfølgelig skal både sendes og modtages. Dvs. at udover en MIMO kompatibel trådløs-router, skal man erhverve sig et MIMO-netkort.
klemenza
 
Overclocker
Tilføjet:
27-11-2006 15:39:18
Svar/Indlæg:
1/0
Glimrende artikel og specielt interessant fordi de fleste forretninger er temmelig konservative m.h.t. udvalget af trådløst udstyr. Har netop købt D-Link til min søn og sat det op, men havde uden tvivl købt Buffalo hvis jeg havde kendt til produktets eksistens tidligere. Jeg mangler måske forhandlernet eller også har jeg overset det. Jeg synes iøvrigt ikke at prisen på netkortene er dyre, de er ikke spor dyrere end D-Link USB wireless adaptor.




Swos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-11-2006 10:23:21
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg har selv denne trådløse router og kan kun bekræfte alle de positive ting, der er nævnt i testen.

Det er dog forkert, når der på side 1 står, at det er en MIMO-router! Det er "blot" en ganske almindelig 11g-access point/router (suppleret med Buffalos egen "turbo mode", som imidlertid intet har med MIMO at gøre).

Den måske mest positive ting ved routeren, som ikke er blevet nævnt, er, at den bruger Linux som styresystem. Dette betyder, at man kan ændre i dens software (fx flashe helt ny firmware) og dermed tilføje et utal af funktioner, som Buffalo ikke selv har implementeret. Der findes mange forskellige slags 3.parts firmware gratis, som er kompatible med denne router. Jeg bruger selv dd-WRT (www.dd-wrt-com).

Sammenlignet med "den berømte" Linksys WRT54g (som også kan flashes med anden firmware), så har Buffalo'en efter min mening en anelse bedre rækkevidde og er desuden markant pænere og mindre.




messiah
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-12-2006 08:52:19
Svar/Indlæg:
235/53
2#> Du har fuldkommen ret, det er ikke en MIMO-router. Jeg må have læst noget Buffalo propaganda et eller andet sted :l

Det ændrer heldigvis ikke på ydelsen og den gode rækkevide, og derfor heller ikke på den karakter produktet har modtaget. Tak for observansen.