Layout
Som jeg nævnte tidligere, så er DFI's LanParty UT bundkort specielt lavet til folk med casemodding i tankerne. De orange og gule sokler og stik er alle behandlet med UV reaktiv farve.
Så ind i plexiglaskabinettet med kortet og frem med en blacklight, så er wauw-effekten hjemme. Men selv uden UV lamper ser det jo nydeligt ud.
De blå UVslanger er fra HWT's vandkølede testbænk, og følger ikke med i pakken ;)
Et nærmere kig på cpu soklen afslører en total mangel på kondensatorer omkring cpu'en. Vi er ellers vant til at se lange rækker af små kondensatorer omkring soklen der skal stabilisere spændingerne, men da DFI bruger digital styring er det ikke nødvendigt.
Det giver i første omgang god plads omkring soklen til kølere, med desværre sidder køleprofilen fra nordbroen ret tæt på. Det er rent ud sagt møg ærgerligt at der tilsyneladende ikke er nogen af de større producenter der tager hensyn til andet end Intels pladskrav til stockkøleren. Når det er sagt så skal jeg retfærdigvis tilføje, at dette er det første s775 board jeg har haft i hænderne der uden problemer kunne klare mit D-Tek WhiteWater vandkølehoved. Det skyldes den nævnte mangel på kondensatorer omkring cpu-soklen.
Sydbroen tager sig som bekendt af drev og andre eksterne enheder. SB600 har plads til 4 SATA diske, og hvis det er for lidt er der monteret en Promise SATA controller med ekstra 4 porte. Der er heldigvis stadig plads til gammeldags IDE drev på den enlige ATA133 kanal, og floppy er også understøttet.
Der er de USB og FireWirestik der skal være på et moderne board, til gengæld er der ikke hverken COM eller LPT porte.
Ser vi på soklerne vil man nok hæfte sig ved 3 styk PCIe x16 pladser. De to første er til grafikkort med Crossfire understøttelse, og den sidste er til et PCIe x2 Physx kort. Portenes konfiguration er altså x8 x8 x2 i Crossfire, og x16 x0 x2 hvis du kun skal have et enkelt grafikkort i maskinen.
Lige over hver af de to øverste grafikporte ses en lille hvid connector. Det er strømstik til grafikkortene, og altså ikke til blæsere ! Det kræver at din PSU har to ledige FDD molex-stik til rådighed hvis du skal fodre dine to X1950XTX kort med strøm.
I nederste venstre hjørne sidder et lille 7-segment display som vi også kender det fra abit's bundkort. Displayet viser med en HEX-kode status på BIOS under opstart, og kan således bruges til fejlfinding hvis bundkortet skulle finde på at strejke.
På I/O-panelet lægger man mærke til at der er et kæmpe hul i rækken af stik. Det skyldes at lydchippen og de analoge udgange er monteret på et separat print, der skal monteres med en lille clips.
Som nævnt er der ikke hverken COM eller LPT porte til rådighed, men til gengæld hele 6 USB porte på bagpladen. Digital lyd både in- og output i form af coax, og to styks Gigabit Ethernet porte der kan køre Teaming.
Og herover et skud af Karajan lydmodulet med clips, klar til montering.