Layout
Selve bundkortet er holdt i sort printplade i stil med ASUS' andre high-end kort. Og som altid oser elektronikken langt væk af kvalitet, sammen med en ram lugt af kemikalier og overfladelak. Kort sagt lugten af nyt hardware :smile:
Det der springer først i øjnene er naturligvis den ret voldsomme heatpipe køleløsning der dækker Nordbro, Sydbro og MosFets. I denne omgang er der hele to MosFet køleprofiler, da ASUS har valgt en 8 faset løsning til at forsyne cpu'en med strøm. Over hele bundkortet er der brugt "tørre" kondensatorer, der er mere stabile over for varmepåvirkninger, og dermed mere holdbare over tid.
De store køleprofiler fylder godt i landskaber omkring cpu soklen, også i højden. Jeg havde dog ingen problemer med at montere HWT's vandkøling på boardet. Som det ses kommer den nederste heatpipe ret tæt på ramblokken placeret i slot 1. Det kunne jeg godt tænke mig blev lavet så der ikke er varmepåvirkning fra kølesystemet så tæt på en vigtig systemkomponent.
Ser man nærmere på DDR3 soklen så ligner den fuldstændigt det vi kender fra DDR2.
Det der adskiller de to er placeringen af det lille hak i ramblokken. Du kan altså ikke komme til at montere DDR2 ram i soklen - i hvert fald ikke uden at ødelægge enten sokkel eller ramblok.
I området omkring ICH9 sydbroen er SATA, USB og FireWire stikkene installeret. Den enlige IDE kanal og floppydrevet varetages af en JMicron® JMB363 PATA and SATA controller der også klarer de to eSATA stik på bagpladen.
Ser vi på udvalget af sokler er der mulighed for to gange PCIe x1 placeret øverst. Udmærket placering synes jeg, da de første brugbare PCIe x1 kort er begyndt at dukke op, og på denne måde ikke kommer i karambolage med grafikkortet/grafikkortene. Omvendt kan udvalget af de gamle PCI sokler hurtigt blive småt, men layoutet sikrer at du har en tilgængelig selv med to store grafikkort monteret.
På IO-Panelet hæfter jeg mig ved manglen på PS/2 stik til mus. Dagen måtte vel oprinde hvor det forsvandt, og det er vel efterhånden også svært at opdrive en mus der ikke er USB. Men vær opmærksom på det hvis du stadig holder fast ved din gamle "rulle-kugle-ole". Det er heller ikke hver dag man ser mini-jack udgang til digital lyd, som den er placeret som en lille knude mellem det orange coax og det grå optiske digital output.
Resten af historien er standardstik til lyd, dula LAN og USB, og helt til højre finder vi så WiFi kortet med et stik til den medfølgende antenne.