Test
For at teste Logitech Harmony One har jeg valgt at låse alle mine andre fjernbetjeninger inde, og derfor er jeg nu 100 % afhængelig af at denne multi-remote kan klare sit job. Denne test går ud på at teste fjernbetjeningen i dagligt brug
Logitech Harmony One er ikke så tung som sine forgængere, Harmony 555 og Harmony 1000, dog har den lige så mange eller endda flere funktioner end disse to. Udseendemæssigt minder Harmony One mere om Harmony 555 end Harmony 1000, men på funktion siden ligger den sig tættere op af sidstnævnte.
Hvis vi kigger på noget som ofte ses som et irritationsmoment hos fjernbetjeninger, så er det ventetiden mellem at man har trykket på remotens knapper, og så om komponenten reagerer på kommandoen. Denne ventetid er næsten ikke-eksisterende med en Logitech Harmony One. Hvis man trækker tiden fra som komponenterne bruger på at opfange det infrarøde signal og starte, så er vi nede på en ganske fornuftig responstid. Og det går bestemt hurtigere end hvis man skal sidde og fedte rundt med 3 eller flere fjernbetjeninger. Responshastigheden er både fantastisk når man kigger på opstartstiden og når man sidder og skal skifte program eller bladre Text-TV igennem.
Et andet irritationsmoment er ofte er at man skal sidde og pege på de bestemte komponenter for at de reagerer på fjernbetjeningen. Dette er noget der for det meste ses med de små og oftest lidt billigere fjernbetjeninger som f.eks. Philips' SRU7140 og SBCRU258. Med en Logitech Harmony One er dette ikke noget man behøver. Fjernbetjeningen har rent faktisk to infrarøde sendere der sikrer at der udsendes et bredt infrarødt signal der spredes godt ud, og derfor også opfanges af flest mulige komponenter på en gang.
Hvis vi kigger på rækkeviden af remoten må jeg indrømme, at jeg er dybt imponeret. Jeg har endnu ikke kunne finde en afstand hvor Logitech Harmony One ikke har været i stand til at kontolere komponenterne. Jeg har sågar forsøgt at styre flere af stuens multimedie komponenter ude fra køkkenent, og der er vel og mærke en afstand på 10-12 meter(!). Ofte bliver universal fjernbetjeningerne kritiseret for at have en utrolig dårlig rækkevide, men dette er bestemt ikke tilfældet med Harmony One.
Rækkeviden er ikke det eneste der gør Logitech Harmony One utrolig mobil. Også batteritiden er med til skabe et godt helhedsindtryk af fjernbetjeningen. Gennem perioden hvor fjernbetjeningen er blevet testet er det kun lykkes mig at bruge ca. 22-25 % af batteriet, så den medfølgende ladestation har ikke været brugt til andet end at lade batteriet op første gang.
Hvis vi til sidst kigger på tasteudvalget på Logitech Harmony One, så mangler der intet. Udvalget af taster gør at man let og hurtigt kan navigere gennem hjemmets elektroniske underholdning. Og det store trykfølsome display giver fjernbetjeningen det sidste pust af perfektionisme. Fjernbetjeningen er overall rar at bruge, den ligger godt i hånden, også er den en fantastisk erstatning til alle hjemmets fjernbetjeninger. Selv de mindste i hjemmet vil kunne lære at bruge Harmony One fjernbetjeningen da knapperne er store og lette at trykke på, og der er billeder af de forskellige komponenter på displayet.