Test: Shuttle XPC SP35P2 3500 Pro Prima Series

Barebones d.  15. maj. 2008, skrevet af NoNig 10 Kommentarer.  Vist: 12058 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: Interdata.dk

Konklusion

 

Sådan lidt all-in-all, har det været en fornøjelse at lege med Shuttle's nyeste legetøj. Man kan måske diskutere nyhedsværdien, i og med jeg testede et næsten identisk setup for omkring 2 måneder siden. Det har da også været en udfordring at finde på nye vinkler, da produktet jo er stort set magen til. Det kommer sig af det pudsige udfald, at jeg rent faktisk testede computeren med præcist den samme konfiguration som Shuttle selv tilbød. Men, det som ikke kom med i den forrige test, er deres udsøgte garantiordning, præinstallerede software (den virker lige fra start af) og nemheden ved bare at tænde for computeren og så kører den. Det er nok noget nær det tætteste man kommer på en Mac, uden at skulle gå på kompromis. Så hvis man er til "gør-det-selv", blandet med fordelen ved at få det samlet fra start af, så vil en Shuttle XPC SP35P2 3500 Pro være det perfekte til dig. Man kan naturligvis skændes lidt om prisen, men prisen er nu meget fair. Det eneste minus er, at jeg fik den med et præinstalleret Vista på engelsk. Det er nu ikke noget der generer mig synderligt, da jeg er vant til det fra min egen computer. Men til den "almindelige" bruger, ville man nok foretrække det på dansk... Hvilket man også kan få den med. Perfekt! Der er en Samsung F1 disk med i kassen, hvilket kun er en fordel. Q6600'eren overlader intet til fantasien, og med den nyeste BIOS-opdatering er der også fuld understøttelse for det nye 45 nm Penryn-sortiment fra Intel. Der er plads til et HD3870, selv med "alternative" køleløsninger, og så findes der er et hav af tråde, fora og hjemmesider med små tips til denne herlige maskine. Jeg kan nok ikke lægge skjul på min begejstning for denne XPC, ellers Shuttles barebones generelt. Men det er nu fordi jeg synes det er nogle forbandet lækre maskiner og med lidt teknisk snilde, kan man nemt "modde" sig til et lydløst muskelbundt der jonglerer med 1-taller og 0'er, som var det ren leg. Men nok snak, lad os få smidt nogle point på.

 

Innovation/Teknologi - 4
Selvom det ikke just er en nyhed, her 2 mdr. efter, så vil jeg gerne give den et 4-tal endnu en gang. Ikke alene pga. punkterne jeg remsede op sidst, men også pga. nyskabelserne der er kommet til sidenhen: indbygget W-lan, Samsung F1, overordnet set en potent konfiguration og som sagt, de samme fede ting fra forrige anmeldelse: tilslutningsmulighederne, fingeraftrykslæser og det hele er pakket ind i et lækkert kabinet. Vi mangler sådan set bare indbygget bluetooth, så var det en klar 5'er herfra. Indtil videre må den dog "nøjes" med et flot 4-tal.

Bundle/Tilbehør - 4
Mjaeh... den er lidt tricky. Når der er tale om en prækonfigureret maskine, er der vel ikke tale om en egentlig bundle, eller er der? Der er de ting med, som forventes af en færdigsamlet computer. Her tænker jeg specielt på en CD/DVD med installationsfilerne på. Men Shuttle har oppet sig lidt. Ud over et ekstra S-ATA kabel, har de smidt en PCI-express strømadapter i kassen. Det er dog ikke med 2x4 stik, men med 2 stk. 2x3 (2x 6 pins) stik. Der er en DVI dongle, W-lan antenne (det skal der jo nærmest følge med), USB overførselskabel og kølepaste med. Det er godt nok ikke den mest prangende bundle, men det hele ligger i en praktisk papkasse man kan gemme af vejen og man mangler som sådan ikke noget. Så det bliver et 4-tal herfra.

Design/Layout - 4, Copy-paste fra den forrige artikel
Minefeltet design. Som jeg skrev tidligere, er jeg let til falds for Shuttle's design. Jeg tilnærmes næsten at kalde det for intelligent, men vælger i stedet ordet "gennemtænkt". Kablerne er afpassede, tingene passer intuitivt og for at samle en Shuttle forkert, skal man enten være særdeles ukyndig eller anvende en hammer. Een ting vil jeg dog godt nævne, og det er plastikklappen i fronten. Den er jeg ikke så tilfreds med. Den kunne godt "glide" ned og lægge sig dér. Dette kunne løses med en fjederordning og et tandhjul. Det er set før, det er ikke svært at lave, men igen, det er blot min personlige holdning. Layoutet er, som skrevet, gennemført. Der var ikke noget der overophedede (selv ved overclock) og Shuttle'n forblev stabil, selv efter timers benchmarks og 'Crysis' for fulde gardiner. Her kunne også knyttes en kommentar om blæserstyring. Når man sætter den på "auto" justerer Shuttle'n selv blæserhastigheden. Særdeles nyttigt. Men såfremt man anvender computeren til noget processorkrævende - f.eks. rendering, kan det godt være en anelse irriterende. Så den er ikke rettet mod den støjallergiske grafiker, men ville passe fint til et mediecenter eller gaming-rig. Et jævnt 4-tal gives.

 

Software/BIOS - 4, Copy-paste fra den forrige artikel
Det virker bare. Fingeraftryksscanner, Speed-link og ikke mindst BIOS'en er nem at finde rundt i. Der er ikke nogle smarte ekstraprogrammer, og installationen af chipsætdriveren tog lidt tid. Når det er sagt, og alle opdateringer er installeret, så kører det bare. Dynamisk overclock er bestemt et kig værd og en kærkommen feature, til den nervøse overclocker. Vil man rode lidt mere i dybden, er muligheden der også, og man har de indstillingsmuligheder der forventes. Shuttle XPC SP35P2 Pro er absolut ikke rettet mod 3Dmark verdensrekorder, men til den ivrige entusiast, er der alt hvad hjertet kan begære. Inden for rimelighedens grænser, kan alt indstilles, og hvis ens RAM er på kompatibilitetslisten, er jeg sikker på, at der er lidt ekstra ydelse at hente dér. Et flot 4-tal gives.

Ydelse - 4, Copy-paste fra den forrige artikel
Jeg var meget i tvivl om jeg skulle give 3 eller 4 hér. På den ene side, er jeg (atter en gang) imponeret over den ydelse der gemmer sig i kassen på størrelse med en stor, sort, metallisk skotøjsæske, men omvendt. Så er specifikationerne ikke så meget anderledes end hvad man kunne forvente. Hvorom alting er, så har Shuttle atter en gang bevist, hvorfor de er med i front, og kan præsentere konkurrencedygtige produkter til en fair pris. Men! De er ikke Apple, ej heller er de AlienWare. De er Shuttle, og det ved man hvad er. Det er flot indpakning (ligesom Apple) og fornuftig ydelse (ligesom AlienWare). Med en fod i hver lejr er man ikke skudt helt ved siden af. Men ydelsen skiller sig ikke ud. Et "lille" 4-tal gives.

Pris - 5
Det måtte jo ske på et eller andet tidspunkt, at jeg fik smidt et 5-tal af sted. Og hvorfor nu det? Jow, jeg synes i regelen, at Shuttle meget godt viser, hvorfor folk køber en Mac. Det er måske meget paradoksalt sådan at sammenligne med et produkt fra Apple, der umiddelbart virker til at være i en helt anden kategori. Men lad os sammenligne. Apple har Mac OS X - der synes jeg, at Windows Vista klart tangerer i brugervenlighed, stabilitet og fleksibilitet. De har godt nok hele iLife-pakken og div. andre smarte ting, men det er nok også den eneste store forskel. Derudover, så får man for kr. 10.000,- en maskine der overgår en iMac i konfigurationer, og nemt kunne være en konkurrent dér. Man får en Q6600, en lækker harddisk og et af markedets bedste grafikkort, hvad angår ydelse/pris. Man får Shuttles garanti og service og hvis den bare havde haft integreret Bluetooth, havde vi været helt oppe og ringe. Men det synes jeg klart at kortlæseren gør op med. Jeg vil, med god samvittighed, smide et 5-tal efter prisen, og kun ærgre mig over at skulle sende den retur.

 

  


 




Test: Shuttle XPC SP35P2 3500 Pro Prima Series
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout4
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris5
Samlet83%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

All in all it's been a pleasure working with Shuttle's new toy. 2½ months ago I tested a quite similar product, so one could argue about the news-value of this article and it has indeed been a challenge to find new perspectives. This is due to the fact that the product I reviewed 2½ months ago had the exact same configuration except the new warranty, the preinstalled OS (that works right off the bat) and the ease of use - all you need to do is to flip the power-switch and you're rolling. This is very close to a Mac, but without compromises. So if you're willing to do-it-yourself and mix that with the pleasure of getting a pre-built machine, a Shuttle XPC SP35P2 3500 Pro will be perfect for you. Of course one could argue that the price is a bit high, but it's actually quite fair. The only minus is that I received it with an english version of Vista Home Pro. Although this doesn't really matter to me, to the average dane, it might. However, quite perfectly, Shuttle offers a danish version aswell as an english version. The box comes with a Samsung F1 disk, which is simply a benefit. The Q6600 doesn't leave much to be desired, and the new BIOS-update also offers full support for the new 45nm Penryn line of Intel processors. There's room for an HD3870, even with an "alternative" cooling solution, and there's a whole sea of threads, foras and homepages offering hints for this lovely machine. It's hard to hide my enthusiasm for this XPC, or Shuttle's barebones in general. This is however, because I think these are some damned nice machines, and with only little technical knowledge, one could easily "mod" his way to a fully silent piece of muscular power, juggling 1's and 0's for breakfast. Enough talking, let's throw in some points. 

 

Innovation/Technology - 4
Even though it's kinda old news, here about two months later, I would like to grant it a 4 once again. Not alone because of the previous reasons, but also because of the new things added since last; built-in W-Lan, Samsung F1, all-in-all a potent configuration and as I said earlier, the same cool stuff from before: the connections for accessories, fingerprint reader and it's all packed in a nice housing. All I miss is the built-in Bluetooth, and it would have been a clear 5. But so far, it will have to do with a nice 4.

Bundle/Accessories - 4
Well, it's a bit tricky. When dealing with a preconfigured computer, there wouldn't be much to talk about... or is there? There is all the stuff one might expect from a fully assembled computer. I'm especially thinking of the recovery-kit (CD/DVD). But Shuttle has risen to the challenge. Beside the extra S-ATA cable, they have bundled a PCI-express power adaptor. It's not with 2x4 pins, but going from 1x to 2 pieces 2x3 (2x 6 pins). There is a DVI-dongle, W-Lan antenna (it's quite ordinary), USB speedlink transfer cable and thermal paste. It's not the most spectacular bundle, but it comes in a practical box, which can be stored away somewhere and one does not go wanting. So it's gonna be a 4 from here.

Design/Layout - 4, Copy-paste from the last review
Always a minefield, design. As I wrote earlier, I am very easily sold to Shuttle's design. I would almost call it "intelligent", but instead I choose the word: "thorough". The cables are trimmed, it all fits very intuitively. The only way to assemble a Shuttle wrong is if you're either very technically unacquainted or if you use a hammer. One thing I would like to mention though is the plasticbezel in the front. I didn't like it much. I would like to see it "slide down", all the way, and not just hang there. But again, thats just my opinion. It's been seen before, and ain't that hard to do. The layout is, as mentioned before, thorough. Nothing overheated (even when overclocking) and the Shuttle remained stable, even after hours of benchmarking and running 'Crysis' with all the bells and whistles (relatively). Here I would mention something about fancontrol. When set at 'auto' (smart-fan), the Shuttle itself will adjust the fanspeed. Very useful. But when using the computer for something CPU-intensive - i.e. rendering, it was a bit annoying. So, the Shuttle XPC SP35P2 Pro isn't aimed towards the noiseallergic graphic designer, but would be more suitable as a media center or gaming rig. A common 4 is given.

Software/BIOS - 4, Copy-paste from the last review
It just works. Fingerprintscanner, Speed-link and last but not least, the BIOS is very easy to navigate. No fancy programs are bundled, and the installation of the P35 chipset driver took a while. When all that is said, and all drivers and updates are installed, it's running. The Dynamic Overclock feature is certainly worth a look. It's a very nice feature for the nervous overclocker. If you want to take a deeper look around, you won't be dissapointed. You have all the settings and features you'd expect. The Shuttle XPC SP35P2 Pro aren't aimed against 3Dmark world records, but for the enthusiast it presents you with all you want. Within reason, one can adjust everything, and if your RAM are on the compatility list, I'm sure, that there are some performance gained there. A shining 4 is given.

Performance - 4, Copy-paste from the last review
I had my doubts, whether to give 3 or 4 here. On one hand, I am (once again) impressed with the performance hidden in a box the size of a large, black, metallic shoebox. But on the other hand, the specifications aren't far from what you'd expect. Anyway, Shuttle has, once again, proven why they are in the lead and present us with competitive products at a fair price. But! They are not Apple nor AlienWare. They are Shuttle, and that you know what is. It's nice packaging (like Apple) and a reasonable performance (like AlienWare). With one foot on each side, one does not go wanting. But the performance does not differ - that much. A "small" 4 is given.

Price - 5
Well, it had to come at some point. The time where I would grant a 5 for something. And why do I think this one is going to Shuttle? Well, I think that Shuttle shows why some people buy Mac. It might be somewhat of a paradox to compare it to a product from Apple, who would seem to be in a totally different category. But let's compare. Well, yes, Apple has Mac OS X, but I think, that Windows Vista is a clear competitor, in regards to being user friendly, stable and flexible. Mac OS has the iLife bundle and other fancy stuff, but that is also the only major difference. Besides that, for about DKK 10.000 one get a machine that surpasses an iMac in configuration and easily could be a competitor in that segment. You get a Q6600, an awesome hard drive and one of the best price/performance-ratio graphics cards on the market right now. You get Shuttle guarantee and service, and had the Shuttle XPC SP35P2 3500 Pro been bundled with a built-in Bluetooth adaptor, the score would have hit the roof. But I feel the cardreader in some ways compensates for that. I will, with a clear conscience grand it a 5 and only be sorry about having to send it back.

Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2008 10:11:45
Svar/Indlæg:
512/68
fin gennemgang.
men synes nu graferne er lige lidt uoverskuelige. Det fremgår ikke (så vidt jeg kan se) hva der er den nye og den gamle shuttle. Så vidt jeg kan se står der 2 helt ens navne på den samme graf, hvilket må betragtes som en noget forvirrende information.
Og måske lave nogle afsnit i de rimelig lange tekster der er.

Må igen sige at være utilfreds med pointuddelingen, men det er nu efterhånden rimelig generelt herinde hvilket også ligger til grundlag i det noget dårlige pointsystem.

Inno/tek - 4 point? hva får en ny ting så på markedet? (altså noget man ikk har set før)
Bundle - du sir selv der ikk er meget til, men vælger alligevel at give 4?
Pris - et 5 tal! Ved godt at det er nogle vældig lækre computere, men ærlig talt - man ville jo kunne samle en lignende maskine for langt mindre. Det går jo ud over alle mulige ting som design osv, men com'on, en top karakter for en computer til 10k!
En god karakter for mig i denne kategori vil sige et produkt der levere hva den skal og samtidig er i bund i forhold til andre lignende produkter. (og her sammenligner du med en mac, men i forhold til andre computere må det siges at være halvpepret)

Nå, men tag det som kritik og sefølig intet personligt. Synes nu det er sejt nok du gider teste et produkt som du faktisk allerede har brugt mange timer på at teste blot for at finde nogle minimale forskelle der måske bare grunder i drivere og OS.
Thumbs up 😀



DLC
 
Overclocker
Tilføjet:
15-05-2008 12:13:05
Svar/Indlæg:
151/18
Hmm den der med at sammenligende vista med OS X syntes jeg er "lidt" tynd, designede er godt nok stjålet derfra men mht. stabilitet er det da lige til at lukke op og ***** i, jeg har ikke haft en dag igennem de sidste to uger (bortset fra i lørdags hvor jeg ikke tændte min comp) hvor stifinder ikke har crashed, hvor flere andre programmer bare er holdt op med at virke og siden har crached...


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2008 13:05:48
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Jotak, mange tak.

Mht. graferne:
De(t) bliver rettet, men jeg kan hurtigt sige, at resultaterne længst til venstre (i PCmark05, 3Dmark03, 3Dmark05 og 3Dmark 06) er det nye prækonfigurerede system. Resten burde give sig selv. Det er også forklaret i teksten nedenunder, hvilke resultater der hører til hvor, men jeg kan godt se hvad du mener, og det bliver rettet.

Mht. inno/tek:
Et 3-tal gives til det jævne produkt. Der er intet nyt i P35 chipsættet, men specifikationerne passer ret godt til et enkel-grafikkort-setup, og Shuttle har designet strømdelen således, at der er rigelig med pusterum til en Quad-core. Når jeg giver et 4-tal i inno/tek - så skyldes det, at jeg synes at systemets overordnede innovation/teknologi hører til i den bedre ende, når vi sammenligner med de fleste andre færdigsamlede systemer.

På mange måder, kan man argumentere for, at der i regelen blot er de samme muligheder som i en moderne laptop, til den halve pris. Det vil jeg gerne vedkende mig. Men når vi skal vurdere overordnet, så vil jeg klart stå ved det uddelte 4-tal, da systemets overordnede finesser og muligheder er over gennemsnittet. Så derfor gives der et flot 4-tal i denne kategori.

I korte træk kan siges, at det handler ikke alene om nyskabelse, altså hvad der er af nye ting, men også hvad man får med i pakken. Hvis det skulle være udelukkende baseret på "innovation", så ville jeg nok ikke give det mere end et 3-tal. Men da vi trods alt får en Quad-core, 4 GB RAM, fingeraftrykslæser, kortlæser, W-lan modul, en af markedets hurtigste harddiske, meget lydsvagt design OG et HD3870 med i kassen, så synes jeg bestemt et 4-tal er på sin plads.

Hvilket leder mig til...

Mht. pris:
(Som nu er på) Kr. 9.425,- er mange penge for sådan nogle som os. Men hvis man skal ud og købe en tilsvarende computer, der er færdigsamlet på forhånd, så er kr. 8-10.000,- nok ikke helt galt ramt. Hvis man, lige nu og her, skulle ud og købe de samme ting og vælge fra de billigste steder på EDBpriser, ville tallene se sådan her ud (afrundet til nærmeste kr. 100,-):

Shuttle SP35P2 Pro - Kr. 3.500,-
Intel Q6600 - Kr. 1.300,-
2x 2 GB PC2-6400 CL5 - Kr. 600,-
Samsung Spinpoint F1, 750 GB - Kr. 700,-
LG DVD-brænder - Kr. 200,-
ATi Radeon HD3870, 512 MB - Kr. 1.100,-
Kortlæser - kr. 300,-
W-lan modul - kr. kr. 600,-
Windows Vista, Home Premium OEM - Kr. 600,-

I alt: Kr. 8.900,-

Så rundt regnet kr. 500,- er sparet, ved at samle det hele selv, installere, konfigurere osv. blah blah blah. Hvis du lægger de kr. 9.500,- hos Shuttle, hvad er det så du får oveni hatten?

Jamen, først og fremmest er systemet samlet for dig på forhånd. Al software og nyeste drivere er lagt ind. Du får 2 år on-site garanti (pick up and return). Så jow, jeg synes da bestemt at kr. 9.500-10.000,- er givet godt ud, og et klart 5-tal værdigt 🙂

-> #2

Vista/Longhorn har været i støbeskeen i rigtig lang tid. Så hvem der har "stjålet" fra hvem, er svært at sige. Men nu skal det ikke være en enten/eller-debat, men en både/og. Dér synes jeg, og igen - det er klart min egen subjektive og særdeles partiske holdning - at Windows Vista klart er det bedste Windows til dato. Det er stabilt, hurtigt og ret sikkert (jeg har kørt uden antivirus på min computer, siden 2002/2003, det er gået fint).

Jeg kan, af gode grunde, ikke tale på vegne af alle brugere på Verdensplan. Men det føles lidt som om, at mange basher Vista, bare for at brokke sig. Jeg har også oplevet crash i Vista, men det skyldtes som regel tredjepartssoftware, af en tvivlsom kvalitet, eller en ustabil harddisk eller to. Det til trods, så har det kørt uden problemer.

Jeg bruger selv min computer til video og billedredigering (når ellers den virker som den skal), og dertil må siges, at Vista er klart dejligere at arbejde med og se på, end Windows XP er/var det. Adobe Photoshop, Premiere og After Effects, har kørt upåklageligt, og selv mit nu aldrende Paint Shop Pro 8, gør sig det fint i Windows Vista.

En af fordelene ved at eje noget softwaren er jo netop, at man er berettiget til support og div. downloads. Det er de færreste udviklere af "seriøs" software, som ikke retter den slags fejl med det samme, og hvis man ikke indsender fejlrapporter og diagnosticerer, så har de pågældende udviklere eller Microsoft jo svært ved at vide, at der rent faktisk er en fejl - et eller andet sted. Så kan man jo diskutere om det er softwaren eller brugeren der er problemet.

Anyways.

Det er bestemt ikke tyndt, at sammenligne Mac OS X med Windows Vista. Især ikke, som du siger, når den ene har "stjålet" fra den anden. Så er det jo dermed ret interessant at se, hvor får man mest for pengene?

Det er klart, at Mac OS X er rigtig lækkert at arbejde med. Ingen tvivl dér. Men samtidig udvikles der langt mere software (og vira) til Windows, hvormed Apple er nødt til at bundle en masse software, så de kan holde på deres skare. De fleste switchere er ganske almindelige mennesker, der bare skal organisere feriefotos og brænde en DVD til moster Elly på Fyn.

Det er de kunder, samt en lille skare af gamersegmentet, som Shuttle går efter benene på. Apple har været i stor fremgang, og dét takket være en særdeles letfordøjelig brugerflade og en gennemskuelig arkitektur. Men, omvendt, så er det svært at spille spil på en Mac, da ikke alle titler udvikles hertil, men med Bootcamp kan man installere Windows på sin Mac og så er vi tilbage ved Microsoft igen.

Det er svært at sige Windows Vista, uden samtidig også at sige Windows XP eller Mac OS X. Hvorom alting er. Hvis Microsoft har fattet pointen, og endelig laver stabile operativsystemer, skal vi så ikke bare glæde os over dét, i stedet for at finde på nye ting at pive over? 😉


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2008 13:47:41
Svar/Indlæg:
2388/52
Okay. Jeg har nu i min "indkøbsliste" på edbpriser et shuttle SP35P2 system og en hvor der er smidt samme hardware i et alm ATX kabinet.

Man sparer ca. 1000,- ved at vælge et alm kabinet. Men dertil har man jo oftest brug for en 520W psu. I shuttle er der en 400W som bare sparker røv! en Q6600 sluger jo en pæn del strøm, især når den nu bliver overclocket med 900mhz! og utroligt at I.C.E kølingen kan klare det :| tager virkeligt hatten af.

Størrelsesmæssigt får man også langt mere med en shuttle. En shuttle er lille, vejer ikke så meget og kan nemt være i en sportstaske sammen med skærm og tastatur (been there med min gamle SD37P2 og Samsung 913N). Hvorimod, med et ATX kabinet, skal man jo nærmest have en hel kuffert hvis man vil have den i en eller anden form for taske.

Når den står derhjemme, tager en shuttle heller ikke nær så meget plads (yay så er kæresten også glad 😲 ) og sluger også mindre strøm (igen er kæresten glad 🤣 ).

Det som shuttle tilbyder med Pick up and return er virkeligt lækkert. Hvem har ikke prøvet at der er noget galt med systemet?
Med denne service er man jo ikke nødt til at fejlfinde og sende ind til RMA selv, nu kommer de sgu lige til ens hovddør og henter den! Det er da bare service så det siger spar to!

nå ja, men ville bare lige skrive, at når jeg engang får lov til at få en ny computer (pladsmangel :( mangler en lejlighed der er større! 😩 ) så tror jeg faktisk at jeg hopper på sådan en prækonfigureret shuttle!

Og nå ja, det ville også være lækkert med nogle flere anmeldelser af shuttle's andre produkter :yes:
såsom deres SP38P2 ? den kunne jeg godt tænke mig at se en anmeldelse af. Især med Crossfire på to HD3850 kort 😀


aNker
 
Superbruger
Tilføjet:
15-05-2008 17:35:25
Svar/Indlæg:
740/37
Jeg savnede bare nogle billeder 😉

*******EDIT********

Men så kunne jeg jo bare se på den gamle anmeldelse 😛


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-05-2008 12:47:22
Svar/Indlæg:
7263/260
#5 Enig. 🙂


Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-05-2008 19:53:27
Svar/Indlæg:
512/68
Nonig, vil bare lige sige at det jeg mente med prisen var at man kunne samle et næsten tilsvarende system (tænker ikke på shuttle) til en langt mindre pris. Alstå hvis man samler en hele masse ting til billigere penge.
Ikke fordi man så muligvis får samme ydelse, men det er lidt ligesom en fiat og en mercedes - med mercedesen får du naturligvis en satans nice bil og alt muligt, men hvis man punger en million ud så kan man da ikk sige man har gjort et kup for 4 hjul der kører der fra punkt A til B. (ved godt det måske ikk er den beste sammenligning, men overdrivelse fremmer...du ved:D)
Men kan godt se det med inno/tek når man tænker på 3 er jævnt:D

Mht graferne prøvede jeg også at skrive at man godt kunne forstå dem, men at der blot manglede forskel i selve grafen:

Lige for at sige en ting. Har selv en shuttle og synes da det er en vældig nice comp, så skal da selv være med til at rose dem. Håber bare du forstår det med at pris.

Og tak for svar:D 🤡

'Edit: Vil os lige sige en ekstra ting mht pris. Feks når kølere eller andre enkeltprodukter bliver anmeldt her på siden, så kan en køler blive rost til skyerne og virkelig slå andre produkter (feks thermalright har denne tendens) men så er prisen måske 500kr hvilket jo er en del for en køler.
Min pointe er bare i bund og grund at det er pointfordelingen som er meget skæv/ujævn i mange test og nok det der irreterer mig mest.
For hvis man laver pointsystemet sådan at prisen følger produktet, så skal det også gives point ud fra det og så kan et 5 tal måske være berettet i din anmeldelse, men sådan ser jeg ofta bare ikk pointskalaen blive brugt herinde.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-05-2008 13:20:27
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #7

Man vil jo, stort set altid, kunne samle sig et billigere setup, hvis man selv køber delene (især brugt) og ved hvad man skal gå efter. Men, så ville man jo netop ikke købe et færdigt produkt til at starte med. I så fald, så burde OEM-markedet være en kæmpe-fiasko, hvilket det jo ikke er 🙂

Du kan læse mere om vores ratings hér: http://hwt.dk/literaturedetail...

Man skal altid vurdere ud fra pris/målgruppe. Hvis man går ud, og vil investere f.eks. kr. 10.000,- for en computer, hvor får man så mest for pengene? Især hvis man tager div. faktorer med ind over til betragtning. Tag f.eks. Apples Macs. Det er jo klart for enhver, at de koster kassen, men, det samme gør IBM eksempelvis også. Men man får bare en langt mere attraktiv softwarepakke med i prisen. Så hvilken af de to er så det bedste køb?

Der skal man, igen, holde det op imod målgruppen, og så kommer vi til hele sagens humle. Det er den enkelte skribent der vurderer varen. Man har jo naturligvis sin ret til at være uenig (på samme måde, som en filmanmelder måske kan være lidt spøjs i sin pointgivning), men så må man jo blot håbe på, at skribenten/anmelderen har været så grundig i sin anmeldelse, at man selv kan vurdere ud fra de ting der bliver fortalt om produktet.

Hvis nu det havde været et kamera, så synes jeg det er lækkert, at kameraet er ergonomisk udformet, så man kan arbejde med det i længere tid ad gangen (f.eks. dSLR). Omvendt, så vil det jo ikke være passende for en familie der bare skal have et "point and shoot"-kamera. Der skal det helst være lille og håndtérbart 🙂

Igen. Det hænger meget sammen med anmelderens opfattelse af produktet og målgruppen. Hvis anmelderen ikke selv hører til målgruppen, bør man i det mindste være objektiv nok, til at kunne sige det ligeud 😉


Illgor
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-05-2008 17:03:03
Svar/Indlæg:
512/68
Tak nonig - så blev jeg det klogere:D
Så er der bare andre test som har gjort mig forvirret mht jeres score. For har da set adskillige test hvor produktet er rost til skyerne og prisen så bare har trukket meget ned (hvilket den jo ikk bør gøre hvis den passer til hvad man får)

Nå, men lad diskussionen ligge.

Rart lige at få det afklaret i hvert fald...



NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-05-2008 17:30:47
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #9

Jamen. Jeg er da fuldstændig enig med dig. Det kan godt være mærkeligt at se f.eks. en Ferrari blive rost til skyerne, men så falde ned på eksempelvis pris og/eller interiør.

Vi kan jo godt have det vildeste grafikkort til test, med den lækreste køler. Men hvis det koster tre gange så meget som modellen lige under, der kan det samme (måske med 1-10 % mindre ydelse, respektivt), så er der nok ikke megen mening i at vælge lige præcis dét produkt. Især ikke hvis man, som du siger, bare skal fra A til B 🙂