Computex - Dag 4

HT Exclusive d.  06. juni. 2016, skrevet af Ronin2300 0 Kommentarer.  Vist: 7909 gange.

EpicGear

Lidt tilfældigt fik vi kigget ind forbi EpicGear, som er et mærke under RAM-producenten GEIL, der fokuserer udelukkende på gamingudstyr som mus og tastaturer. EpicGear er ikke specielt kendte i Danmark, men de havde et par interessante nyheder med på Computex i år.  

En af disse nyheder er musen Morph, der faktisk i overraskende stor grad lever op til sit navn. EpicGear har nemlig gjort at man kan udskifte både sensor og knapperne under de to musetaster. Sensoren kan f.eks. udskiftes fra Razers 4G sensor, til samme sensor som sidder i Logitechs G502. For knapperne til musetasterne, har man mulighed for at vælge imellem tre forskellige, hvor forskellen er hvor meget kraft der skal til for at trykke den ned. 
 


Modellerne vi fik fremvist er stadig prototyper, og endnu er både pris og endelig release dato ukendt, men dog forventet til at blive en gang i år. Cooler Master fremviste faktisk en prototype på en lignende mus sidste år, men da vi var forbi og spørge hvor musen blev af, var svaret at de i første omgang havde fravalgt ideen med udskiftelige kontakter og sensor.  

En anden meget interessant nyhed er det mekaniske keyboard Defiant, der kan tilpasses med diverse ekstra udstyr og endda hvor man kan udskifte kontakterne. 
 


Keyboardet kommer i en enkel udgave uden diverse macro- og multimedietaster samt håndledsstøtte. Hvis man ønsker disse ting kan man tilkøbe en multimediebar der ganske enkelt klikkes på i toppen, et ekstra keypad med 24 taster til makroer elleren af to udgaver af en håndledsstøtte.
 


Kontakterne er ikke de velkendte fra Cherry, men derimod produceret af tredjepart. De fås i tre udgaver: grå som er såkaldt lineær, orange hvor man kan føle et klik, og lilla hvor tasten også giver et hørbart klik. 
 


Defiant er ikke udstyret med RGB-belysing, men kun med hvide LED'er. Til gengæld kan lyset under hver enkelt tast tilpasses på en anden måde, nemlig ved at sætte et lille plastikstykke ned ved siden af selve kontakten over den hvide LED. 
 


Defiant er på vej ud i butikkerne til en pris på 99€ hos vores tyske naboer. Med en lidt højere dansk moms kommer vi måske op i retning af 800kr i Danmark for dette keyboard, men det må også siges at være yderst rimeligt for at kunne udskifte hver enkelt kontakt, hvilket ikke kan lade sig gøre på andre keyboards.
 

 


Et par headsets havde EpicGear også med til os, blandt andet et hvor volumen-kontrollen på ledningen faktisk virker som en forstærker. 
 


Til gamere på farten var der også et in-ear headset med aftagelig mikrofon.