"/>

Test: Grundig Vision 6 42"

LCD TV d.  23. juni. 2008, skrevet af TeamdB 1 Kommentarer.  Vist: 19622 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Test

Efter opsætning af kanaler blev TV’et kalibreret med DVE kalibrerings-DVD’en. Der var ikke meget der skulle ændres, men slutresultatet var imponerende. Farverne er helt klart en af skærmens stærke sider. Farverne er meget stærke og skærmen har et højt sortniveau. Faktisk er sortniveauet noget af det højeste på LCD platformen. Der er stadig lidt problemer med gradieringen i det mørke område, men det er bestemt i den gode ende.


  
 

TV’et leverede et godt signal med den analoge tuner, dog var det ikke på højde med Zepto Helios. Årsagen til dette kommer jeg ind på om et øjeblik.

Betjeningsmæssigt er der også en række problemer. TV’et reagerer desværre langsomt på signalet fra fjernbetjeningen. Man bliver helt i tvivl om man f.eks fik tændt TV’et eller ej, når der går et stykke tid før det tændeer.

Lyden er noget Grundig har valgt at lægge lidt ekstra vægt på. Det gør at lyden ligger lige lidt over det sædvanlige. Samtidig kan TV’et spille meget højt.

Tv’et blev testet med en række forskellige film. Film fra DVD og PC havde samme styrker og svagheder som det analoge TV-signal.


 

  

  

 

Styrkerne var det klare farver, det høje sortniveau, god opskalering  og den lille støjpartikel størrelse. Desværre var der som nævnt også en række svagheder.


 

 

 

Det ene er den støj der er, er meget aktiv. Det vil sige at det ser ud som om der er en masse små dyr der myldre rundt på skærmen.


 

  

 

Den anden er at billedet på skærmen bliver en smule sløret, når der foretages store panoreringer. Der er også en smule moiré effekt i forbindelse med dette.  
Det giver problemer når man f.eks ser fodbold eller ser en aktion-film.

TV’et havde også problemer med den automatiske skalering. Her strækker den  billedet ekstra meget i kanten. Dette giver et utroligt dårligt resultat og forøger den moire effekt der er. Derfor kan denne funktion ikke bruges til så meget, men TV skal indstilles på det format der passer til billedet.


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-06-2008 13:38:38
Svar/Indlæg:
5891/423
Et ganske normalt tv...bare lidt for dyrt... 🙂