Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kontron
DK distributør: Kontron

Layout / Design

 

Næste ged der skal barberes er designet og layoutet, som vi ta'r over en kam. Vi starter på sædvanlig manér med at danne et overblik.

Man ligger hurtigt mærke til at boardet her ikke er bygget helt standard op, og der er to ting der specielt fanger, så dem starter vi med.

     

Først og fremmest er der de to forskellige heatsinks der sidder over CPU-soklen. Ikke nok med at de er forskelligt formet, men de er skam også udført i vidt forskellige materialer. Der er altså ikke en heatpipe der forbinder sagerne, som vi ellers er ved at være vant til fra de gængse producenter - her for hver enkelt komponent lov at kæmpe for sig selv. Og det er nok også den bedste løsning på længere sigt , da man i stedet for at fordele varmen på komponenter med forskellig tolerance over for varme, giver hver del sin egen måde at skille sig af med varmen på, og derved undgår man at belaste unødigt. Den anden ting vi skal bide mærke i, på billedet til højre her over, er at alle de forskellige tilslutninger til USB, COM- og printport, ja sågar headers til power- reset osv. er placeret i en snor lige række i næsten hele boardets længde aller yderst. Man kan ikke forstille sig mere optimale betingelser for at skabe det perfekte air-flow! Yderligere skal der bemærkes 24-pins, 4-pins og 6-pins tilslutningerne, der alle ligeledes er placeret aller yderst på boardet, hvilket er illustreret på billedet til venstre her over.

    

Vi går videre CPU-soklen, og her er der rigelig plads til at installere store klodsede kølere, uden at bekymre sig om at klemme livet af en kondensator el. lign. Der er 4 RAM-slots, med plads til 8GB DDR2 RAM. På det andet billede kan vi se de 6 SATA-porte, der ligesom resten af boardets tilslutninger, er placeret aller yderst, og på en snor lige række, måske lige med undtagelse af IDE og floppy tilslutningerne, der sidder en smulde inde på boardet. Yderligere, så har vi også en helt tredie variant af at heatsink, hvilken er placeret på boardetste southbridge, forklædt helt i sort. Vi zoomer lidt ind, så i kan få detaljerne med.

         

Bag ud- og indgangene skal vi også ha' med.

Her finder vi 6 USB, 2 RJ-45 (netværk), VGA og DVI udgang samt 3x lyd ind- og udgange og PS/2 til gammeldags mus og tastatur.

 

Vi kigger ind i BIOS på næste side.

RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:40:22
Svar/Indlæg:
880/67
Ser ud til at være det perfekte kort hvad angår "cable managment" (lol, kan ikke engang huske det danske ord 🤡 ).

Det kunne de andre producenter godt lære lidt af...


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:55:36
Svar/Indlæg:
5410/123
Kabelføring 😀


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 10:31:48
Svar/Indlæg:
880/67
#2 - Det var dét det hed! 😛


matt??
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:31:42
Svar/Indlæg:
5600/32
Hvor er det egentlig lækkert at se nogle enkle køleprofiler. Det er så irriterende at skulle bakse med tre-fire profiler samlet med heatpipes.


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:59:48
Svar/Indlæg:
880/67
#4 - enig, dog synes jeg at deres "farvevalg" på profilerne virker mærkeligt.. hvorfor kun male sybbroen sort og ikke dem alle? - det ville efter min mening få kortet til at se ret ondt ud, hvis alle køleprofilerne var i sort.