Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kontron
DK distributør: Kontron

Software

Der følger ikke noget software med til Kontron KT780/ATX, men derfor er der jo ikke nogen der siger at det er forbudt at bruge AMD's eget gratis værktøj, der især gør sig ganske brugbart, eftersom vi ikke fandt nogen muligheder for at overclocke i BIOS - det kan vi nemlig i AMD Overdrive. Vi brugte selv programmet under testen, og derfor er det også kun fair at i også får en introduktion til programmet.


AMD OverDrive

 

Et godt overblik over hvad der gemmer sig i computeren

 

Her kan man overvåge CPU-forbrug, hastighed, spænding samt RAM-hastighed, GPU-hastighed, PCIe-frekvens, FSB-frekvens og Sydbro-frekvens.

 

Her er alle spændinger og temperaturer

 

Her kan man rigtig lege. Man kan ændre frekvensen på hver kerne individuelt. Hvorfor er det smart? Jo, for ikke alle CPU'er overclocker lige godt, og på samme måde overclocker ikke alle kerner lige godt. Læg mærke til hvordan programmet viser den hastighed man skal til at sætte, og så den nuværende hastighed.

Der er også mulighed for at hæve spændinger, men da dette bundkort er helt nyt, understøtter programmet kun justering af Vcore. På billedet er den orange. Sætter man Vcore lidt lavere bliver den gul, sætter man den højere bliver den skarp rød, men sætter man den ned på standard 1,3 volt, forsvinder farven.

 

Her er alle de RAM-timings man kunne komme i tanke om.

 

En hurtig benchmark fortæller dig om det har gjort nogen nytte.

 

Stabilitetstesten tester, sjovt nok, om systemet er stabilt. Der er mulighed for at teste på en lang række måder.

 

Auto Clock overclocker automatisk systemet, hvis man ikke selv er så god til at overclocke endnu. Den hæver frekvensen lidt, tester om det er stabilt, og hæver så igen lidt mere. Dette var desværre heller ikke understøttet endnu, men det kommer nok snart.

 

Test og overclocking på næste side.

RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:40:22
Svar/Indlæg:
880/67
Ser ud til at være det perfekte kort hvad angår "cable managment" (lol, kan ikke engang huske det danske ord 🤡 ).

Det kunne de andre producenter godt lære lidt af...


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 08:55:36
Svar/Indlæg:
5410/123
Kabelføring 😀


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 10:31:48
Svar/Indlæg:
880/67
#2 - Det var dét det hed! 😛


matt??
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:31:42
Svar/Indlæg:
5600/32
Hvor er det egentlig lækkert at se nogle enkle køleprofiler. Det er så irriterende at skulle bakse med tre-fire profiler samlet med heatpipes.


RasmusAnden
 
Superbruger
Tilføjet:
27-10-2008 17:59:48
Svar/Indlæg:
880/67
#4 - enig, dog synes jeg at deres "farvevalg" på profilerne virker mærkeligt.. hvorfor kun male sybbroen sort og ikke dem alle? - det ville efter min mening få kortet til at se ret ondt ud, hvis alle køleprofilerne var i sort.