Test: Emira Pico 200

Diverse d.  29. oktober. 2008, skrevet af Polarfar 3 Kommentarer.  Vist: 10989 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Mira Data
DK distributør: Mira Data

Konklusion

 

 


Mira Data har et fint produkt til dig der lige mangler en billig og frem for alt strømbesparende kontormaskine. Forbruget holder sig lige omkring 50W når det går vildest for sig, og det er noget man kan se på elmåleren. Designet er enkelt og funktionelt, og uden en masse overflødigt gejl.
 

Innovation/Teknologi - 4
Atom-CPU'en er vel hvad man kan kalde en teknisk landvinding inden for low power CPU'er. De 2.5W taget i betragtning er der virkelig meget smæk for skillingen, og der er lagt fundament til en meget spændende udvikling inden for strømbesparende PC'er og kraftige håndholdte enheder. Pico 200 er den anden egentlige komplette Atom PC vi har set på HWT's redaktion, bortset fra mini notebooks, og vi ser den som første skridt mod en ny trend hvor man ikke nødvendigvis behøver at have en kæmpestor møgkasse af en PC stående hvis ikke ens behov for maskinkraft er større end de mest basale opgaver.

Bundle/Tilbehør - 3
Du får de nødvendige drivere til bundkortet med, og i vores tilfælde, en Windows Home på CD. Dertil en ledning så du kan sætte apparatet til, og en lille oversigtsmanual over Pico-serien. Ingen grund til at spilde penge på mere unødigt tilbehør.

Design/Layout - 3
Pico 200 har den fordel frem for Pico 100-modellen, at der er plads til et udvidelseskort. Det har vi udnyttet i vores test til at installere et HD2400 PCI grafikkort, og det giver lidt mere luft til systemet når der skal arbejdes. Det gør samtidig kabinettet omtrent dobbelt så stort som Pico 100, så hvis minimum volumen er et krav er det ikke model 200 du skal vælge, selv om den kun er ca. halv størrelse af et almindeligt uATX kabinet. Der er brugt standard 3.5" og 5¼" enheder, og en miniudgave af en ATX strømforsyning. Den er ikke lydløs når den kører, og jeg vil da anbefale at man monterer de medfølgende gummifødder på den side der skal vende mod bordpladen, for at tage vibrationer fra harddisk og DVD drev. Strømforsyningen er ikke super lydløs heller, men dog til at være i stue med.

Software/BIOS - 2
BIOS-delen er meget skrabet. Du finder kun de mest basale ting til indstilling af bundkortet. Du vælger selv om du vil have styresystem med når du bestiller, så du kan jo vælge at kaste dig over Ubuntu eller en anden Linux-distribution der er gratis at bruge. Derfor har jeg heller ikke taget stilling til software i min pointgivning.

Ydelse - 2
Det hjælper med et grafikkort monteret i PCI-soklen, men ellers er vi nede i afdelingen for kontoropgaver, og ikke andet. Atom-chippen er ikke lavet til din nye LAN-Party rig, og selv med HD2400-grafik i kniber det med spil-ydelsen. Tager vi Atom-chippen for det den er, nemlig en 2.5W, 1.6GHz CPU så er det faktisk imponerende så meget power der er i den lille fyr. Du får i hvert fald ikke problemer med at køre en Win XP med diverse Office programmer.

Pris - 3
Maskinen som den står her med 2GB RAM i og en Win XP Home koster lige ved 3200kr. incl. moms. Du kan vælge XP fra og spare 700kr. Så har du en fed Linux maskine til 2450kr., og det må da siges at være en fair pris.
 

 

 




Test: Emira Pico 200
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout3
Software - BIOS2
Ydelse2
Pris3
Samlet56%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
colombodk
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-10-2008 08:57:59
Svar/Indlæg:
826/60
Køb kabinet her: http://shg.dk/p/2114909

og smid et rigtigt Socket LGA775-bundkort i: http://shg.dk/p/2113837



SuperflyDK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-10-2008 13:25:24
Svar/Indlæg:
1503/128
Colombodk> Med en 80 watt PSU? Der skal altså ikke ret meget CPU i den maskine, før det begynder at blive kritisk.


colombodk
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-10-2008 17:30:49
Svar/Indlæg:
826/60
Faktisk sidder der en 235watt PSU i det kabinet jeg købte... 😀