Innovation/Teknologi
Wi-Fi 802.11 Familien
802.11 dækker over en række af IEEE-standarder beregnet til trådløs kommunikation.
802.11b blev ratificeret i 1999 og tilbød en link hastighed på 11 Mega bits per sekund (Mbps), men blev først udbredt noget senere, da produkterne begyndte at komme ned i pris. Brugerne fandt dog hurtig ud af hastigheden i høj grad var teoretisk og at man som tommelfingerregel i hvert fald skulle halvere hastighedsangivelsen for at få det realistiske throughput ved gode signalforhold.
I 2003 kom den bagudkompatible 802.11g standard, og inden længe skød produkterne frem og tilbød en link-hastighed på 54 Mbps, som idag er det mest anvendte, da bærbare med indbyggede trådløse netværkskort og alle solgte trådløse routere, som minimum understøtter denne standard. Ligesom med 802.11b er hastigheden dog i høj grad teoretisk og 20 Mbps er i mange af produkterne det reelle maksimum throughput.
Ikke længe efter at 802.11g blev færdiggjort kom der rygter om en ny standard, som ville tilbyde opnåelige 100 Mbps. 802.11n var navnet, og ikke længe før det første udkast til standarden var blevet godkendt i 2006, var de første produkter annonceret.
I 2007 blev det såkaldte 802.11n Draft 2.0 og 3.0 godkendt og for ikke mange måneder siden blev draft 5.0 godkendt.
De forskellige producenter kæmper for at følge med, og for at distancere sig fra tidligere 802.11n-produkter, kan det ofte ses at producenter annoncerer med 802.11n Draft x.0 eller "Lastest Draft".
StreamEngine af UbiCom
SiteCom-routeren indeholder en teknologi og chip fra UbiCom kaldet StreamEngine.
StreamEngine analyserer data på WAN-porten og sørger for at båndbredde-tunge applikationer som fildelingsprogrammer, store downloads og emails osv. ikke 'overtager' linjen, så latency og jitter-sensitive applikationer som lyd- og videostreaming, VOIP, gaming osv. bedre kan fungere. Dvs. det er en slags automatisk Quality Of Service (QoS) funktion, så brugere ikke behøver at rode i web-interfaces og sætte 20 regler op, før deres netværk fungerer ordentligt med deres respektive applikationer.
StreamEngine er som standard aktiveret på WL-308 og kræver ikke nogen opsætning, selvom manualle regler kan tilføjes. Man kan finde StreamEngine-chippen i andre gode routere fra bl.a. D-Link, Linksys, SMC og Zyxel.
Der kommer mere info om StreamEngine under specifikationer og ikke mindst i selve testen.