Test: Sitecom WL-308 & WL-182GM

Netværk d.  06. november. 2008, skrevet af scheea2000 4 Kommentarer.  Vist: 16968 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shg.dk
DK distributør: Auroragroup.eu

Routerens Web-interface

Webinterfacet har alle de sædvanlige funktioner, som en god router har, men vi vil her kort beskrive de mere eksotisk og specielle funktioner. Herunder ser vi opsætningen for det trådløse. Alle interessante indstillingsmuligheder er der vist:

Og hvis der ikke er nok, er der flere under de avancerede indstillinger:

En interessant indstilling i øverste billede er dog "Enable Auto Channel Scan" - altså en funktion, som vælger den trådløse kanal/frekvens som er bedst og med mindst støj. I mange routere er det op til brugerne selv at vælge frekvens, og folk der bor i større byer kender til at man nemt kan have 10-20 trådløse netværk inden for rækkevidde, hvilket i høj grad gør det vanskeligt at vælge den kanal med størst mulig signalkvalitet. Vi ser om funktionen virker i test-afsnittet.

Under port-forwarding har vi de sædvanlige indstillinger, men også en lang række prelistede forwarding-rules. Nogle er dog håbløst forældede (hvem har spillet Heretic for nylig?), men måske stadig relevante. Andre er mere eksotiske (fx videotelefoner):

StreamEngine-setup'et ligner en sædvanlig QoS-opsætning. Udover de automatiske funktioner kan man også tilføje manuelle regler:

WISH-funktionen (802.11e?) tilføjer yderligere QoS-funktioner til routeren i forbindelse med det trådløse netværk:

Routeren har også en feature, som gør at man kan bandlyse visse hjemmesider vha. firewall-regler. Man kan dog også udelukke alle andre end lige netop www.hwt.dk, som vist på billedet:

USB-adapter software

Den medfølgende driver og GUI fra SiteCom og Ralink er ganske god: 

 

Man kan se forskellige detaljer omkring trådløse netværk i nærheden samt løbende statistik. Man kan desuden aktivere WPS-funktioner herfra også. Udover indstillingerne findes desuden en række mere avancerede indstillinger i Ralink-driveren:

 

MaddPirate88
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-11-2008 10:24:15
Svar/Indlæg:
2576/125
Kan ikke forstå du giver 3 for prisen, når du siger den er for dyr i forhold til hvad den kan og hvad konkurrenterne koster. 🙂


scheea2000
 
Superbruger
Tilføjet:
06-11-2008 10:30:57
Svar/Indlæg:
818/58
Well, det er jo en opvejning af ens prioriteter.

Den har en række forbedringer i forhold til de billige jeg sammenligner med. Desuden er det den 'anbefalede salgspris', mens de andre priser er fra EDBpriser (som typisk er lavere end den anbefalde salgspris og WL-308 er ikke på edbpriser endnu), så derfor var jeg tøvende med at dømme dem for hårdt på prisen. 🙂


MaddPirate88
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-11-2008 10:36:05
Svar/Indlæg:
2576/125
Okay, ellers udemærket artikel. 🙂


Kela01
 
Overclocker
Tilføjet:
09-10-2009 14:52:32
Svar/Indlæg:
14/4
Kan man ikke længere få dette produkt?

Efter at have læst anmeldelsen, synes jeg det lyder helt i top, og lige hvad jeg har brug for. Hvis man ikke længere kan få det, findes der et lignende produkt, som nogle af jer er stødt på?