Layout / Design
Som sagt, er der ikke bare tale om "copy-paste" her; dermed ment, at det ikke er et kort, der er en komplet kopi af AMD/ATi's reference-design. Det blå print, er det første man lægger mærke til - dernæst køleren. Der er tale om en ret lille aluminiums-køleprofil, med tilhørende blæser, og et guldfarvet skjold, der øger bling-faktoren betydeligt.
Kortets bagside er præget af blot 4 små skruer, til at holde på den lette køler, samt 4 RAM-moduler. Den Gigabyte-brandede blæser, er tilsluttet et 2pins stik, hvor AMD/ATi har implementeret et PWM-stik på referenceresignet. Det bekymrede mig under foto-sessionen, og med god grund.
De 2 pins betyder nemlig, at kortet kører med samme blæserhastighed hele tiden, uanset hvor varmt, eller koldt, kortet er.
Helt kønt er det desværre ikke - for blæseren støjer ret meget; en konstant larm, hvilket er ret irriterende ved almindelig 2D-brug. Her ville Gigabyte være langt bedre tjent med AMD/ATi's reference-køler med blæserstyring, der i vores anmeldelse fik top-score. Kortet bilver dog maks 63 grader, hvilket er ret lavt, og blot endnu et bevis på, at lidt blæserstyring, ville løse hele støj-problematikken.
CrossFire er der naturligvis også på HD 4670, hvis man skulle have lyst til, at sætte 2-4 kort sammen. Kortet er måske ikke helt kraftigt nok til, at det ville give den store mening, men det er da rart, at have understøttelsen om ikke andet.
Bagpå finder vi det rigtigt interessante ved Gigabytes HD 4670. Her kommer man vidst næppe i nød for tilslutningsmuligheder, da der både er implementeret HDMI, VGA og DVI - værsgo! Dette gør naturligvis kortet meget fleksibelt, og vil også gøre godt i en HTPC, der skal have noget anstændig grafik. Dog skal man nok overveje at udskifte køleren, eller sætte en modstand på blæseren først. Lidt larm kan tolereres på et grafikkort, der sluger på den slemme side af de 200Watt; men når vi snakker et kort i 50W-klassen, er en sådan støj uacceptabel.