Test: ASUS P6T Deluxe OC Palm Ed.

Bundkort, Intel d.  24. november. 2008, skrevet af Polarfar 9 Kommentarer.  Vist: 15455 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier

Layout / Design


Der skal jo være lidt til overs til Republic Of Gamers serien når vi snakker design, så ASUS har valgt et mere afdæmpet men stadig råt useende til P6T Deluxe. Det er stadig mørkt printkort som på alle ASUS high-end modeller, men blandingen af kobberfarvede køleprofiler på mosfets, en blå top på sydbroen og en stor sort/metallic køleklods på nordbroen gør, at kortet virker mindre gennemdesignet end vi er vant til fra ASUS hånd.
 


Der er lidt mere det-vi-havde-på-hylden over det. Farvevalget på stik og sokler ser også noget tilfældigt ud. Kigger vi på hvad der er lagt på printkortet af elektronik, så ser det til gengæld mindre tilfældigt ud. Der er ikke mindre end 16 chokes til strømforsyningen, hvilket indikerer at ASUS har lagt den voldsomme 16 fasede strømdel på, som vi kender fra de nyeste P45 bundkort. Cpu'en løber altså ikke tør for strøm lige med det samme.

 


 

 
Ifølge ASUS selv giver de 16 faser mulighed for at styre strømmen til cpu'en meget præcist. Hvorvidt det egentlig er nødvendigt har jeg ikke overblik over. Core i7 indeholder jo en hel selvstændig processor kun til at overvåge strømforbruget og varmen. Om de to strømstyringssystemer kan arbejde sammen vil tiden vise. Køleprofilen på nordbroen har finnerne siddende i en vifteform, så luften fra en cpublæser vil blive fordelt ud over grafikkortet. Vi finder også en ganske unøvendig advarsel på et klistermærke på ramklodserne. Brug ikke ram-spændinger over 1.65V, det dræber din cpu. Det passer ikke. Jeg har brugt op til 2.3V på mine ram uden at slå noget ihjel, og min kontakt hos ASUS bekræfter også at det ikke er et problem. Det er iøvrigt det første bundkort jeg har i hænderne med hele 6 DDR3 slots til ram. Der er med andre ord plads til to triple DDR3 memory kits.

EN SINDSSYGT VIGTIG DETALJE er at DET ER DE ORANGE ramslots DER ER DE PRIMÆRE !!!!   De fleste folk vil nok smide rammene i de sorte slots, men så starter boardet altså ikke op. Nøjjj hvor tog det lang tid at fejlsøge, før jeg fik den oplysning.

I den anden ende af bundkortet genkender man hurtigt ICH10R sydbroen med 6 SATA input, USB i massevis og FireWire. Der er også to orange SAS/SATA stik. Det er dem der bruges til ASUS HDD Speeding funktionen, hvor to harddiske kan sættes op i RAID uden at du skal hen og rode med drivere og andet snask. Du kan bruge SAS drev ( Serial Attached SCSI ) og SATA II drev i portene, da SAS standarden er kompatibel med SATA II. Det omvendte er ikke tilfældet.



I afdelingen for sokler og udvidelseskort finder vi to almindelige gammeldags PCI sokler, sammen med en enkelt PCIe x4 og hele tre x16 sokler til grafikkort. Den øverste blå x16 sokkel er låst til 16 PCIe 2.0 lanes, mens hvid og sort kan splittes op enten som 8+8 eller 16+1 lanes. Det giver mulighed for at sætte tre grafikkort i maskinen. En vigtig detalje i den forbindelse er at kortet understøtter både CrossfireX og SLI, der er dog den lille hage at det "kun" er tovejs SLI der dur på P6T Deluxe. Du kan naturligvis sætte to dual-gpu kort i, men til triple SLI vil ASUS gerne have at du køber et endnu dyrere bundkort

 

 


Mellem de to PCI sokler sidder en lille hukommelseschip loddet på som en piggyback. Chippen indeholder Express Gate styresystemet som vi kigger nærmere på under software afsnittet. Det er en unik ASUS feature, der efterhånden findes på en del af deres modeller, enten som et program der lægges ind fra Windows og placeres på harddisken, eller her som en onboard feature. Express Gate kan ikke erstatte et system på en harddisk, men det er en lækker feature at kunne starte op og gå direkte på nettet, uden at skulle vente på at Windows får sig snøvlet i gang.

På IO panelet sidder et fint udvalg af stik. Læg mærke til at PS/2 porten er halvt grøn, halvt lilla. Det er fordi den kan bruges til både tastatur og mus, men det er enten eller. En af delene må du så erstatte med en USB enhed.

 


Der er otte USB porte på bagpladen, og sammen med tre pin-headers på printet har du mulighed for i alt fjorten. To af dem kommer fra en ekstra Marvell controller, der også styrer ATA og eSATA. En VIA controller tager sig af FireWire. Dertil kommer dual gigabit ethernet, og alt hvad der skal være af analoge og digitale lyd ind- og udgange.

 

EmilC
 
Overclocker
Tilføjet:
24-11-2008 10:04:24
Svar/Indlæg:
26/4
Fin artikel. Lyder bare meget mærkeligt at du ikke kan overclocke over 4.2 GHz. Jeg har overclocket min i7-920 til 4.2 GHz på luft nemlig.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
24-11-2008 11:32:10
Svar/Indlæg:
2309/846
#1 det er sandt at sige også min største hovedpine lige pt. at den svinedyre chip ikke vil clocke mere end en 920'er. Det har formentlig intet at sige at jeg har brugt vandkøling, for varmeudviklingen er ikke faretruende. Har lige fået en 920'er til test. og den render 3.8 lige ud af æsken på luftkøling, uden at jeg har brugt mere end 2 min på at stille på bundkortet ( der er et gigabyte med beta bios ). Så jeg håber da at kunne præsentere en 920 artikel inden længe, med et OC resultat der kan retfærdiggøre købet at den billigste i7.



vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-11-2008 11:54:42
Svar/Indlæg:
3972/242
Det er nok fordi det er en meget tidlige i7-965 sample Polar har, vi kunne heller ikke OC dem særlig godt til Intels OC event i stockholm.

Det viser sig retail 920 udgaven er ret gode til OC og så er der jo masser af penge af spare
.
Lækkert test ellers polarfar.


Fakker
 
Overclocker
Tilføjet:
24-11-2008 12:14:08
Svar/Indlæg:
126/6
Ja det er en meget god test/anmeldelse du har lavet.


Mathis77
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-11-2008 13:05:43
Svar/Indlæg:
6293/359
#3 lyder da som et kup at få sig en 920er så

Faanme den bedste test/artikel jeg har læst til dato herinde - totalt godt og rolig sprog - jeg forstår det hele og kan bruge al viden til når jeg selv skal igang imorgen eller onsdag med min 940 - det er dog en ES og kan måske kun 4.0ghz - men nu må vi se ad
🙂



TheSheriff66
 
Overclocker
Tilføjet:
24-11-2008 13:47:14
Svar/Indlæg:
236/39
Super artikel.. Tak for god læsning.. 🙂


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-11-2008 00:54:40
Svar/Indlæg:
798/19
Der er altså et eller andet galt med Crysis graferne.. Et sted er 142 vist som højere end 147 😛

Ellers god og spændende anmeldelse.


Szhweiker
 
Overclocker
Tilføjet:
02-12-2008 20:17:11
Svar/Indlæg:
461/10
ifølge asus er det her jo det bedste 3dmark mb, så måske kunne man få en test af en nyere verison af i7 920 og dette mb?
😎


FinSchal
 
Overclocker
Tilføjet:
11-01-2009 11:06:24
Svar/Indlæg:
48/8
Halløjsa

Har lige købt dette board dog uden Palm.. Efter at have læst denne test samt testen af Gigabyte's EX58-UD5 så fik jeg indtrykket af at Asus gør det en my bedre.. Håber jeg har ramt rigtigt med købet..

Sys også jeg har set at Asus er godt med på mange af de større OC på de tidligere chipset..

Hvad siger I? EX58-UD5 eller P6T Deluxe?

Venligst

FinSchal