Test: Creative Aurvana X-Fi

Lyd d.  06. januar. 2009, skrevet af Darth Nissan 3 Kommentarer.  Vist: 12841 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Kassen, indhold og specifikationer

 

Lad os starte med selve indpakningen. Der er tale om en rigtig papkasse, eller papæske om I vil, og ikke bare en blisterpack. Taget i betragtning at dette er et highend produkt, må det vil også nærmest være forventeligt. Kassen er nydelig, men... Jeg har også haft besøg af de noget billigere Aurvana DJ, og må sige at kassen på den billigere lillebror virkede mere lækker, end denne som indeholder Creative´s dyreste headset. Nå, men kassen er altså ganske nydelig, og meget lig den til Aurvana DJ.

 

 

Fronten er igen af typen der kan åbnes helt, og gør man det er der et væld af info om produktet. På kassens front er der et stort billede af produktet, og en masse musik der suser ind i den ene side, og ud på den anden. Nu tolker jeg illustrationen, som jeg ser den. Musikken der strømmer ind i headsettet, er vist med en masse sorte noder. Altså ulækker, beskidt lyd. Inde i headsettet bliver denne lyd så forvandlet til sølver-klingende vellyd, der vælter ud på bølger af solstrejf i dug-perler. Ja-ja, et billede siger mere end tusind ord, mine damer og herrer. På fronten står selvfølgelig også produktets navn, Creative´s logo og X-Fi logoet. En elegant forside-illustration, herligt befriet for pang-farver og disko-effekter. For meget fart over feltet, ville nu heller ikke klæde et produkt, der er rettet mod highend-segmentet.

 

 

På den ene side af kassen er vist 4 billeder, af nogle af de ting der meget gerne skulle være i pakken. På den anden side har de tegnet det grej, der meget gerne skulle ligge inde i æsken, ledsaget af de tekniske specifikationer. Disse på 6 forskellige sprog. Bagsiden er fyldt med tekst og billeder, både af den informative slags, og den mere reklame-agtige slags. Igen på de 6 forskellige sprog, er der listet Creative´s egne highlights om Creative Aurvana X-Fi. Bagsidens største billede er af en benhård, skarpskåren businessman. Han sidder i et af lædersæderne i firma-Learjet´en, eller er det kun en Gulfstream eller Citation, på vej mod endnu et opkøb af en konkurrent. Det stålhårde blik rettet ud af vinduet, og Aurvana X-Fi på hovedet. Et sidste øjebliks ro, inden forhandlingerne går igang, opkøbet en realitet, og fyresedlerne skrives ud. Hvad lytter han til, i denne stund ? Beethoven ? Chopin ? Muddi og Salamidrengende eller måske lidt Manowar ? Uanset hvad der er i spillen, så er Mr Icecold Businessman ikke så knivskarp endda, han har nemlig glemt at sætte ledningen i headsettet. Og nej, de er ikke trådløse.

 

 

 

Nok om pap. I kassen finder jeg en fin lille taske, eller hvad man nu skal kalde den. Den har ikke nogle håndtag, stropper eller lignende, så en taske er det vel ikke. Nå, men en pæn lille taske-ting, med lynlås næsten hele vejen rundt. Den er af sort nylon, og med en hård skal indeni. Den indeholder selve headsettet, og løsdelene til dette. Den virker solid, og ganske hårdfør, og som en fornuftig ting at transportere sine Aurvana X-Fi rundt i. Efter at have lynet op, finder jeg så 1 stk headset, 1 stk 6,3mm forgyldt stereoadapter, 1,5 meter aftageligt indgangskabel, flyadapter til dobbeltstik og en manual. Jamen, der er jo sådan cirka hvad der skal være, for at jeg kan komme igang med at lytte. Men, nu er det sådan, at disse test-eksemplarer nogle gange går lidt på omgang. Og i mit eksemplar manglede (ifølge Creative´s hjemmeside) 1,5 meter forlængerledning og 2 stk AAA batterier. For ja, der skal batterier i dette headset, før det kan spille. Men mon ikke det går alligevel. Jeg kunne måske godt have ønsket mig lidt mere i kassen, ekstra øre-puder, måske at forlængerledningen havde været af spiral-typen (det er den nemlig ikke, selvom den slet ikke fulgte med mit eksemplar), et eller andet for at understrege at det er et virkeligt lækkert produkt. Men okay, der er jo tasken (som jeg nu ved hedder et rejse-etui), så lidt kræs er der, og det vigtigste er der jo ihvertfald taget hånd om.

 

 

Lad os lige kigge på de officielle specs, inden vi går mere i dybden. Specifikationerne er taget direkte fra Creative´s hjemmeside. (www.creative.com)

Tekniske specifikationer

  • Drivere: Neodym-magnet (40 mm)
  • Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz
  • Impedans: 450 ohm (tændt), 72 ohm (slukket)
  • Følsomhed (1 kHz): 105 dB/mW (tændt), 95 dB/mW (slukket)
  • Støjreduktion: 20 dB
  • Kabel: 1,5 m aftagelig, iltfri kobberledning
  • Indgang: 3,5 mm guldbelagt stereoministik med 6,3 mm stereoadapter
  • Vægt: 245 g (uden emballage)

Funktioner

  • Avanceret Active Noise Cancellation-teknologi.
  • X-Fi Crystalizer gendanner nøjagtigt undertrykte detaljer i optagelser, mens X-Fi CMSS-3D positionerer lyden naturligt rundt om lytteren.
  • De store Neodym-drivere på 40 mm giver en nøjagtig og kraftfuld lydgengivelse.
  • Bløde ørepuder i kunstlæder af høj kvalitet med stofbeklædning indvendigt.
  • Audio bypass-funktionen gør det muligt at fortsætte med at anvende hovedtelefonerne, selvom batterierne løber tør.
  • Iltfri kobberledning med høj renhedsgrad og guldbelagte stik sikrer optimal lydkvalitet.
  • Der medfølger en 6,3 mm guldbelagt adapter og en 1,5 m forlængerledning.

Garanti

  • 1 års begrænset hardwaregaranti
     

 

Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-01-2009 12:35:51
Svar/Indlæg:
3233/128
Fin og god artikel ,som altid. 🙂 Men der er igen problemer med at man ikke kan komme videre når man trykker på næste side. Dette problem har ikke været der længe men er altså vendt tilbage i de senere artikler.

Ang. dæmpning af stemmer (I forhold til NC'en) er dette desværre meget vanskeligt da det kræver meget hurtige elektroniskekredsløb = meget dyre og komplicerede, da de skal behandle stemmerne og sende et modsignal ud, inden den originale stemme kommer frem. Snakker vi baggrundssusen bilstøj m.m. er dette straks meget lettere. 🙂


SuperflyDK
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-01-2009 11:29:27
Svar/Indlæg:
1503/128
Smuk artikel! Virkelig levende skrevet. Du har en fed evne til at få læseren (ihvertfald undertegnede) med helt ind i din oplevelse.

Og nå ja, headsettet ser jo også super fedt ud. Men lige i denne omgang vil jeg faktisk hellere købe skribenten 🤣


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-01-2009 11:48:24
Svar/Indlæg:
5410/123
#2 Han er også billig 😀