OCZ
Vi havde hørt en lille fugl synge om, at OCZ havde et par ting der var værd at se nærmere på, så dem besøgte vi selvfølgelig. Besøget var langt fra spildt, for vi stødte på en fin lille sag, som OCZ kalder Z drive. Ved første øjekast lignede det et grafikkort, men så kom vi i tanke om, at OCZ jo slet ikke beskæftiger sig med den slags. Da vi kiggede nærmere på skiltet, kunne vi læse os til, at det var en SSD disk til PCI express porten! Vi stod lidt og snakkede frem og tilbage, og en foreslog at det nok bare var en dummy, og slet ikke implementeret endnu. Skiltet fortalte os dog en anden historie, og lovede læsehastigheder på op til 600 MB/s og læsehastigheder på op til 500 MB/s. Så forstår man pludselig meget bedre, hvorfor et SATAII interface ikke var helt nok.
Vi begyndte allerede og glæde os til at se tests af denne lidt specielle SSD disk, og kiggede lidt videre på standen. Da vi vender os om, står vi så overfor et yderst potent gaming rig, monteret med den før omtalte Z drive, og med fri adgang til at køre diverse testprogrammer.
En ATTO benchmark blev sat i gang, og vi ventede med spænding på at se om denne noget specielle disk, kunne leve op til de forventninger vi nu havde fået. For ydelsen får produktet er klokkeklart femtal, for de hastigheder det præsterede var ikke mindre end fremragende. På læsehastigheden kom den op på ikke mindre end 912 MB/s og 651 MB/s i skrivehastighed!!!!!!
Med disse hastigheder, og en kapacitet på ikke mindre end 1 Terabyte, vil vi end ikke begynde at overveje hvad sådan en mon kunne koste, men det er givet langt mere end de fleste vil have råd til.
Da vi havde stået og måbet over resultaterne i lang nok tid, (og vi havde genoplivet Emillos der var besvimet) så vi lidt videre rundt på standen. For at blive i genren fandt vi også SSD diske i den traditionelle udformning.
En OCZ stand uden RAM er utænkelig, så her er der lidt billeder af dem vi fandt. Jonathan "Fatal1ty" Wendel har efterhånden lagt navn til en lang række gamerhrdaware, og nu også ramblokke fra OCZ, der ganske enkelt hedder Fatal1ty. I skal selvfælgelig heller ikke snydes for et trippel channel kit med Intel klistermærker på.
To gaming mus fandt vi også, begge med indbygget vægtsystem, men ikke noget jeg umiddelbart kan se vil få en stor succes.
På den ene af musen , kan man selv bestemme hvor ledningen skal stikke ud under musen. Måske ikke ligefrem revolutionerende, men en sjov detalje.
Et par tastaturer fandt vi også, hvor det mest interessante var modellen Sabre, som er udstyret med ni OLED knapper i vantre side. De ni knapper kan konfigureres som genveje, og billedet kan ændres til en ønskede funktion.
OCZ er også sprunget på vognen med netbooks med deres Neutrino model. Baseret på en Atom CPU og med en 10" skærm adskiller den sig dog ikke specielt fra andre modeller på markedet.
Om læse og skrivehastigheden på tøsebørnene her er lige så høj som på en SSD disk fandt vi ikke ud af, men designet er i hvert fald med til at trække karakteren gevaldigt op.