Konklusion
Det bliver en noget handicappet konklusion denne gang, for vi hverken kan eller vil vurdere på noget vi ikke har haft mulighed for at afprøve tilstrækkeligt. Det er selvfølgelig ærgeligt - vi havde om nogen glædet os til at se om vi kunne forbedre på de fantom-rekorder vi fik lavet med en enkelt disk. Men med 8 bundkort, allesammen med handicappede RAID-controllere, der gør brug af en PCI-forbindelse, (og dermed en teoretisk flaskehals på 266 MB/s) så er det fuldstændigt umuligt at vurdere ydelsen i RAID på disse diske, da vi aldrig fik set dem folde sig ud.
Innovation/Teknologi - 5
256 GB + SSD + Patriot = max points. Så kort kan det skrives, for hvis der netop er ét sted en disk som den her fortjener fuld point, så er det for innovation. SSD bygger på gammel teknologi, der er nytænkt og reformeret - det eneste der får innovationer på gaden som denne disk, er mod til at turde gøre det, og det har Patriot.
Design/Layout - 5
Disken virker i sig selv meget robust og holdbar. Samlekvaliteten er ligeledes i top, og så er huset bygget i hårdført letmetal. Den vejer ikke meget, og den fylder ikke meget - den er faktisk ligeså portabel som en ekstern harddisk.
Ydelse - 5
Det er ærgeligt, men at begynde at vurdere ydelsen på en teoretisk baggrund, kunne vi ligeså godt gøre uden en test, bare ved at kigge på specifikationerne, så det kan vi naturligvis ikke. Til gængæld kan vi hermed gøre opmærksom på bundkortproducenternes glemsel ift. kunder der vil køre med noget seriøs RAID. At to SATA-porte kun kan tilbyde 266 MB/s tilsammen, er efter vores mening en joke - specielt når man ser på hvad bundkortenes andre PCIe lanes bliver brugt til, hvilket f.eks er sådan noget som lyd- og LAN forbindelser, der slet ikke har brug for al den båndbredde. Så hvis du er på udkig efter et spark-røv setup med SSD, så vær opmærksom på, hvilken type forbindelse dit bundkorts RAID-controller kører på.
Vi ved at det ikke er SSD disken, der her sætter begrænsningen og finder man den rigtige PCIe RAID controller, der vil samarbejde med disse to diske, er vi overbevist om at der vil komme en kanon ydelse ud af det.
Så hvis vi på nogen måde skal bedømme disse diske, så må det blive ud fra det resultat som en enkelt disk gav i vores tidl. test, hvor vi skrev:
Alt afhængig af test, både nåede vi og overgik specifikationenerne på 240 MB/s læse (250MB/s er max SATA kan klare) og 160 MB/s skrive hastighed. Disken ser ikke ud til at lade sig påvirke af at være fyldt godt op med data, og i visse tilfælde forbedrede det endda ydelsen. Næsten uanset hvilken form for system man kommer fra, og opgraderer til sådan en disk her, så vil man få en af de meget sjældne "wow-oplevelser" der ikke kommer mange af i computerbranchen. Forskellen er simpelthen så ufattelig stor at det simpelthen skal prøves, og så er der endnu en fed fordel; disken larmer ikke.. ingen knas, ingen crunch lyde overhovedet.
Og det er på dette grundlag vi har rated disse to diske i RAID configuration til en 5 – for de HAR jo ikke dårligere ydelse end en single disk, tværtimod – vi har blot i denne omgang, ikke fundet den øvre grænse.
Pris - 5
Vi vil som sidst gi' denne SSD 5 i pris og det gør vi fordi, at prisen er 4.999,- Det gi'r en pris pr. GB på kun DKK 19,52 hvilket vil placere Patriot Warp som den fjerde billigste SSD i Danmark, hvor der kun findes et par små billige bambus-diske liggende med en lavere pris. Derfor har Patriot Warp v3 256 GB en særdeles attraktiv pris og det vil enthusiaster der overvejer at købe SSD, med sikkerhed finde god valuta i! - Derfor et rent 5 tal.
Test: RAID: 2 x Patriot Warp v3 SSD 256 GB
Innovation / Teknologi | 5 |
Design - Layout | 5 |
Ydelse | 5 |
Pris | 5 |
| |
Samlet | 100% |
Læs om vores forklaring på ratingen
herRead about our ratings
here