Design og Indmad
Design
ASUS RT-N15 fremstår elegant, enkelt, men anderledes, da den er oprejst og ikke har nogle antenner stikkende ud, som alle andre routere. Antennerne er interne og implementeret direkte på PCB'et.
Casen er lavet af semiblankt plast, som reflekterer nærmest som metallak. Langs den ene, afrundede side er der trukket en stribe af klart plast, hvor logoet og de blå lysdioder er placeret under. Virkeligt lækre detaljer.
På bagsiden er der placeret, hvad der nu bør være på en router: en 4-ports switch, WAN-port, en WPS-knap og en reset-knap.
Indmad
Når man skal forsøge at skille ASUS RT-N15, bliver man virkelig klar over samlekvaliteten, da den nærmest er umulig at få fra hinanden. Primært fordi at kun ganske få skruer holder æsken sammen, mens resten er et snedigt plastikdesign.
Sådan ser RT-N15 ud indvendig efter printet er afmonteret og de små plastikcoverings, som dækker de forskellige chips er pillet af. Bemærk de interne antenner.
Routeren indeholder følgende komponenter:
Hovedkomponenten er RaLink's SoC RT2880F, indeholdende bl.a. MAC-controlleren og en 266 MHz MIPS CPU. Under metallet til højre findes single band (2.4 GHz) RF-modulet: RaLink 2820L. Chippen, der håndterer Gigabit-switchen er Realtek's RTL8366SR.
Hovedkomponenten er identiske med den router vi er på vej med en test af, nemlig TRENDnet's TEW-672GR, som desuden understøtter 802.11a, da den har en dual band RF chip.
Printet og en del andre komponenter er dog anderledes, så det bliver interessant at se, om der er en målbar forskel mellem de to routere, som også er i stortset samme prisklasse.