Layout / Design
Asus har som sagt gjort rigtigt meget ud af designet på G71-serien - og dette netop fordi G71-serien er en del af Asus Republic of Gamers produktlinie, der henvender sig til de krævende og professionelle high-end gamere. Der er således tale om, at G71'eren absolut ikke henvender sig til den normale forbruger, hvilket også kraftigt fremgår af prisen på de ca. 15.000 DKK, alt afhængig af hvad denne bestilles med af tilbehør og konfiguration. Man får bestemt følelsen af, at man sidder med en high-end maskine. Der er på ingen måde gået på kompromis med detaljer og design, samt materialernes kvalitet. Dog er der visse irriterende fejl/flaws ved G71'erens design. Og disse vender vi stærkt tilbage til lidt senere.
Herunder er indsat højkvalitetsfotos af Asus G71'erens flotte design. Om man kan lide det er vidst ret meget en subjektiv smagssag:
Maskinen er i flot spejldesign, men desværre tiltrækker dette sig fedtfingre, pletter og evt. ridser på absolut ingen tid.
Undersiden ser ganske normal ud. Der er monteret ekstra høje fødder med antivibrationsgummi på. De høje fødder sikrer maskinen vandskade, hvis man spilder en moderat mængde væske på bordet, hvor denne står. Maskinen afgiver ikke vibrationer til bordet der bevirker resonans, selvom denne kan larme en hel del ved streng belastning i 3D-brug i spil og benchmarks. Grundet de høje fødder er maskinen sikret en god køling via de i bunden og bagsiden fræsede lufttilgangsriller. Maskinen har på intet tidspunkt brændt varm, mens den stod på vort bord, hvilket er meget positivt for en så kraftig maskine.
Her ses venstre side:
Låge til diverse stik, DVD-drev og kortlæser:
Og den højre:
Låge til diverse, ExpressPort og WiFi/Bluetooth on/off knap
Her ses fronten:
Og bagsiden med diverse tilslutningsmuligheder, samt udblæsning af varm luft fra kølerne:
!!! UDBLÆSNINGER/INDSUGNINGER MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER BLOKERES DA MASKINEN RISIKERER AT BRYDE I BRAND IFLG. ASUS !!!
Andet sjovt design og fancy lys:
Maskinen har 3 store LED-lys displays og to små foran der ligner øjne i hvert fronthjørne. Samtidigt er touch-pladen konstant belyst med det blås lys hele vejen rundt. Lysene Displays'ene sidder bag på skærmens sider, samt midt på bagsiden. ROG-logoet er også belyst bagfra med blåt lys. Når lysene ikke er tændt er displays'ene spejlblanke. Lysene kan enten slukkes helt, sættes til "Fancy" mode hvor de blinker som et diskotek, eller til "Interaktive", hvor de blinker i takt med HDD-brug og wireless/bluetooth brug. Heldigvis kan man slukke dem med "Power Save" mode indstilling og her er der så kun lys i ROG-logoet og på touch-pladen. Og ja det er reflektionen af mit køkken man kan se i maskinens låg - så reflekterende er denne lavet.
Her er er ROG-logoet med det indbyggede blå baggrundslys:
På fronten er der 3 statuslamper der sidder bukket indunder, da maskinens front er vinklet ca. 45 grader nedad for, at følge resten af designet. Da man skal sidde nede i øjenhøjde for, at gøre brug af disse har vi meget svært ved at se relevansen af denne placering ?...
...for på højre side har G71'eren nemlig monteret et komplet statuslampepanel ved de numeriske taster. Dette undrer vi os meget over.
Vores undren forstærkes yderligere, da G71'eren har et stort OLED-display oppe i venstre hjørne af skærmen, man kan konfigurere til, at vise lidt af hvert. Dog er brugen af dette begrænset til, hvad Asus synes man skal kunne med dette, da der kun er mulighed for at vælge visse prædefinerede ting:
Yderligere knapper og deres brug:
I højre hjørne ved tænd/sluk-knappen har Asus monteret fire flotte touch-knapper. Disse er også belyst bagfra med blåt lys - og dette kan IKKE slås fra.
Her er der mulighed for, at slå touch-pladen fra, skifte mellem power modes og OC-mode, skærmens forskellige profiler/modes (gaming, film, etc.), samt en knap til, at tænde maskinen i den indbyggede Express Gate Linux, når denne er slukket.
Yderligere bemærkninger til design:
Som vi vidst har fået slået ret godt fast er designtemaet for G71'eren er følgende tre ting: rød farve, blåt lys - og masser af det - og helst blinkende, samt super-gloss belægninger i sort og sort/kulstøv overalt. Se bare billedet hér:
Billedet er taget med en ovenlyslampe hængende bagved maskinen og ikke ret oven over. Der er heller ikke benyttet blitz. Glossy design er én ting. Men af gloss-belægge skærmen og hele maskinen men en sort/kulstøv maling/farve reducerer dennes generelle brugbarhed ret enormt. Selv med persiennerne lukket kunne vi ikke se teksten på keyboardet og heller ikke om aftenen, ved brug af indirekte belysning. Man må stille sig og stirre lodret ned på keyboardet for, at man kan se hvad hulen der står på tasterne. Det hele reflekterer simpelthen alt lys af enhver slags. Og det er vi ikke tilfredse med på en maskine til 15.000,- DKK. Udendørstesten og busturstesten blev simpelthen aflyst med det samme, da vi ikke på nogen måde kan se, at maskinens tastatur og skærm kan benyttes udenfor, eller under transport. Vi beklager, men dette er vor objektive mening, efter testen på stuebordet under for os helt normale forhold.
Håndhvilerne på fronten:
Til gengæld er gummibelægningen på forkanten hvor hænderne hviler suverænt god. Den er skridsikker uden at slide på huden og man bliver mod forventning ikke varm og svedig på håndleddene - selv ikke ved længere tids brug af maskinen til gaming.
Vi går videre i testen og ser på maskinens tilslutninger...