Test: Asus G71 Gamer laptop - nu med update

Bærbare d.  10. august. 2009, skrevet af Freke 9 Kommentarer.  Vist: 11855 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUSTek
DK distributør: Rosenmeier

Layout / Design

 

 

Asus har som sagt gjort rigtigt meget ud af designet på G71-serien - og dette netop fordi G71-serien er en del af Asus Republic of Gamers produktlinie, der henvender sig til de krævende og professionelle high-end gamere. Der er således tale om, at G71'eren absolut ikke henvender sig til den normale forbruger, hvilket også kraftigt fremgår af prisen på de ca. 15.000 DKK, alt afhængig af hvad denne bestilles med af tilbehør og konfiguration. Man får bestemt følelsen af, at man sidder med en high-end maskine. Der er på ingen måde gået på kompromis med detaljer og design, samt materialernes kvalitet. Dog er der visse irriterende fejl/flaws ved G71'erens design. Og disse vender vi stærkt tilbage til lidt senere.

Herunder er indsat højkvalitetsfotos af Asus G71'erens flotte design. Om man kan lide det er vidst ret meget en subjektiv smagssag:

 

 

Maskinen er i flot spejldesign, men desværre tiltrækker dette sig fedtfingre, pletter og evt. ridser på absolut ingen tid.

 

 

Undersiden ser ganske normal ud. Der er monteret ekstra høje fødder med antivibrationsgummi på. De høje fødder sikrer maskinen vandskade, hvis man spilder en moderat mængde væske på bordet, hvor denne står. Maskinen afgiver ikke vibrationer til bordet der bevirker resonans, selvom denne kan larme en hel del ved streng belastning i 3D-brug i spil og benchmarks. Grundet de høje fødder er maskinen sikret en god køling via de i bunden og bagsiden fræsede lufttilgangsriller. Maskinen har på intet tidspunkt brændt varm, mens den stod på vort bord, hvilket er meget positivt for en så kraftig maskine.

Her ses venstre side:

Låge til diverse stik, DVD-drev og kortlæser:

 

Og den højre:

Låge til diverse, ExpressPort og WiFi/Bluetooth on/off knap

 

Her ses fronten:

 

Og bagsiden med diverse tilslutningsmuligheder, samt udblæsning af varm luft fra kølerne:

!!! UDBLÆSNINGER/INDSUGNINGER MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER BLOKERES DA MASKINEN RISIKERER AT BRYDE I BRAND IFLG. ASUS !!!

Andet sjovt design og fancy lys:

Maskinen har 3 store LED-lys displays og to små foran der ligner øjne i hvert fronthjørne. Samtidigt er touch-pladen konstant belyst med det blås lys hele vejen rundt. Lysene Displays'ene sidder bag på skærmens sider, samt midt på bagsiden. ROG-logoet er også belyst bagfra med blåt lys. Når lysene ikke er tændt er displays'ene spejlblanke. Lysene kan enten slukkes helt, sættes til "Fancy" mode hvor de blinker som et diskotek, eller til "Interaktive", hvor de blinker i takt med HDD-brug og wireless/bluetooth brug. Heldigvis kan man slukke dem med "Power Save" mode indstilling og her er der så kun lys i ROG-logoet og på touch-pladen. Og ja det er reflektionen af mit køkken man kan se i maskinens låg - så reflekterende er denne lavet.

 

 

Her er er ROG-logoet med det indbyggede blå baggrundslys:

 

 

På fronten er der 3 statuslamper der sidder bukket indunder, da maskinens front er vinklet ca. 45 grader nedad for, at følge resten af designet. Da man skal sidde nede i øjenhøjde for, at gøre brug af disse har vi meget svært ved at se relevansen af denne placering ?...

 

 

...for på højre side har G71'eren nemlig monteret et komplet statuslampepanel ved de numeriske taster. Dette undrer vi os meget over.

 

 

Vores undren forstærkes yderligere, da G71'eren har et stort OLED-display oppe i venstre hjørne af skærmen, man kan konfigurere til, at vise lidt af hvert. Dog er brugen af dette begrænset til, hvad Asus synes man skal kunne med dette, da der kun er mulighed for at vælge visse prædefinerede ting:

 

 

Yderligere knapper og deres brug:

 

Yderligere bemærkninger til design:

Som vi vidst har fået slået ret godt fast er designtemaet for G71'eren er følgende tre ting: rød farve, blåt lys - og masser af det  - og helst blinkende, samt super-gloss belægninger i sort og sort/kulstøv overalt. Se bare billedet hér:

 

 

Billedet er taget med en ovenlyslampe hængende bagved maskinen og ikke ret oven over. Der er heller ikke benyttet blitz. Glossy design er én ting. Men af gloss-belægge skærmen og hele maskinen men en sort/kulstøv maling/farve reducerer dennes generelle brugbarhed ret enormt. Selv med persiennerne lukket kunne vi ikke se teksten på keyboardet og heller ikke om aftenen, ved brug af indirekte belysning. Man må stille sig og stirre lodret ned på keyboardet for, at man kan se hvad hulen der står på tasterne. Det hele reflekterer simpelthen alt lys af enhver slags. Og det er vi ikke tilfredse med på en maskine til 15.000,- DKK. Udendørstesten og busturstesten blev simpelthen aflyst med det samme, da vi ikke på nogen måde kan se, at maskinens tastatur og skærm kan benyttes udenfor, eller under transport. Vi beklager, men dette er vor objektive mening, efter testen på stuebordet under for os helt normale forhold. 

Håndhvilerne på fronten:

 

 

Til gengæld er gummibelægningen på forkanten hvor hænderne hviler suverænt god. Den er skridsikker uden at slide på huden og man bliver mod forventning ikke varm og svedig på håndleddene  - selv ikke ved længere tids brug af maskinen til gaming.

Vi går videre i testen og ser på maskinens tilslutninger...

Emze
 
Superbruger
Tilføjet:
10-08-2009 09:12:37
Svar/Indlæg:
666/100
God test :)
Kan sku bedre lide min egen maskine. Asus g2sg med en harddisk opgradering ;)


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
10-08-2009 09:58:58
Svar/Indlæg:
15982/637
!!! UDBLÆSNINGER/INDSUGNINGER MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER BLOKERES DA MASKINEN RISIKERER AT BRYDE I BRAND IFLG. ASUS !!!

Fnis ** 😀 😛


BerG_D
 
Overclocker
Tilføjet:
10-08-2009 14:03:49
Svar/Indlæg:
196/7
🤣


aNker
 
Superbruger
Tilføjet:
10-08-2009 17:19:50
Svar/Indlæg:
740/37
#0
Go' fyldig test 🙂

Den skulle ikke overclockes 😛 :yes:


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
10-08-2009 19:01:54
Svar/Indlæg:
440/3
Fin test. Jeg er overrasket over, hvor lidt man får for pengene. Jeg er i hvert fald ikke blevet mindre begejstret for min Acer Aspire 6930-664G50Mn, som følger ganske godt med denne Asus til trods for, at den kun kostede 5.999,-. Så kan jeg godt leve med, at min er 2 sekunder langsommere i SuperPI 1M og scorer 2500 lavere i 3DMark 06, som i forvejen er berygtet for at slikke NVidia i røveren. 😛

#0
I øvrigt skriver du på første side, at den er udstyret med 9800m GT, mens GPU-Z siger 9800M GS. Går ud fra, at det er en GS?


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
10-08-2009 20:23:51
Svar/Indlæg:
499/175
Så er konklusionens sammenfatning opdateret med nye data fra Asus - og det er klart værd at læse!


Drunken
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-08-2009 16:49:39
Svar/Indlæg:
1107/258
dejligt med test af bærbare.. ser ellers meget fin ud. men igen prisen er lidt krydret for ydelsen på denne maskine. men igen sådan er det næsten hele vejen rundt med bærbare hehe..,

Keep them comming..


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
11-08-2009 19:15:54
Svar/Indlæg:
1317/46
Karakterene er rimelig, især for designet, personligt synes jeg den skuffer, den yder ikke overvældende, min maskine er ikke meget langsommere, men kostede omkring 8000kr for et år siden, og den største forskel er grafikkortet og tilbehør.

Desuden er diskodioder spild af ressourcer.

Jeg kan egentligt generelt godt lide asus's produkter, men som jeg ser er dette en undtagelse.

Hvis jeg skulle købe en computer i dag ville jeg købe noget a.la den #5 nævner.


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
11-08-2009 19:31:41
Svar/Indlæg:
499/175
Hello folks! 🙂 Jeg har skrevet der er opdaterede informationer fra Asus 😀

"OPDATERING - BEMÆRK: Asus har meddelt os den 10. august, at de har udgivet modellen G-71Gx til 1.000,- DKK mere, end den testede model koster med Q9000 CPU, GTX-260M grafikkort og Blu-ray. Denne vil have en pris af. ca. 15.300,- DKK, da G-71'eren der er testet pt. koster ca. 14.300,-. Iflg. Asus skulle denne model indfri de forventninger, som den testede model ikke formåede, at gøre hvilket jo er ganske glædeligt."

Og det er jo værd, at bemærke 😉