Layout / Design
"Fly", er et meget rammende ord for designet på MSI x340. Ultratynd, under 20mm på det tykkeste sted, skinnende sort, og krom-effekt rundt om diverse tilslutninger samt logoet midt på; lækkert ser det ud. Og det er da også en maskine, der tiltrækker opmærksomhed, hvor mit Mobile Bredbånd fører mig hen.
Som alle andre glatte sorte overflader, er x340 også meget modtagelig overfor fedtede pilfingre - men det er egentlig til at leve med, da blank sort ser langt federe ud end en mat overflade.
Rent kvalitetsmæssigt, føles kabinet og skærm meget solid, selvom men selvfølgelig godt kan få skærmen til at flexe, hvis man prøver - men det er også uundgåeligt, når vi har at gøre med så tynd en skærm. Skærmen er i øvrigt ganske tilforladelig, og alting står skarpt og klart, som det bør. Den glatte overflade reflekterer dog lys, og besværliggør at bruge maskinen udendørs, frem for en mat skærm som reflekterer i mindre grad. Til gengæld er lysstyrken så fin, at den stadigvæk godt kan bruges rimeligt fornuftigt udendørs.
Noget hardwareproducenter indenfor bærbare computere såvel som digitalkameraer har en svaghed for, er diverse logoer - og MSI er desværre ingen undtagelse. Klistermærkelogoer såsom "Intel Ultra Low Voltage", "Energy Star", "Windows Vista" og tilmed et MSI-logo pryder maskinen. Det er lidt synd, at maskinens rene design, skal spoleres - men det er desværre en generel tendens.
I toppen af skærmen, har vi mikrofon og webcam, som der bør være. Webcamet er som flest; udmærket til samtaler mm., men helst under rimelige lysforhold. Lukkemekanismen er ved hjælp af magneter, så der ingen irriterende lukkemekanisme er, hvilket er rart. Og når man i aftenens skær sidder og nørder Fjæsbog, lyser msi-logoet i bedste Macbook-stil. Tj-tjing.
Tastaturet er som bekendt en ret væsentlig del af bærbare computere - og tastaturet er desværre ikke i samme klasse, som computerens øvrige design. Når man taster på midterområdet på tastaturet, giver det simpelthen efter og flexer en smule. Meget af det er tilvænning, og det er bestemt acceptabelt at taste på - men helt godt er det altså ikke. I skrivende stund, er det dog kommet frem, at netop tastaturet er blevet væsentligt forbedret i en ny revision af X340, efter kritik af fleksen - så sørg for, at få den nye revision, hvis du synes om maskinen!
Selve touchpad'en er rimeligt stor, og fungerer helt efter hensigten - også scroll-funktionen i højre side, er helt som den skal være. Men selve musetasterne, er også for, ja, lidt plastikagtige. De klikker i hvert fald relativt højt, og det bryder jeg mig ikke så meget om. Dog er det ikke noget, man normalt ligger mærke til, da knapperne normalt kun tages i brug, når der skal højreklikkes.
Og nu tager vi en guidet tur til computerens tilslutninger: På venstre side, ser vi det gode gammeldaws VGA-stik, hvilket egentlig kan anses for værende forældet. Men det har i og for sig sin berettigelse, i kraft af, at en del lidt ældre projektører og skærme, kører med denne standard. HDMI, som vi finder et par centimeter længere til højre, er langt mere på sin plads, da det anses for værende den nye gængse standard for skærme, som de fleste TV bl.a. kører med.
Et RJ-45/LAN-stik, er der som sagt også blevet plads til. Som regl er det unødvendigt - men nu alligevel rart at have i baghånden, såfremt man skal overføre store filer over netværket, hvor W-Lan godt kan være lidt halvsløvt - i hvert fald, hvis man har en mainstream/lowend Router, der kun understøtter 54Mbit W-Lan. X340 i sig selv, kan jo overføre trådløst med op til 300Mbit(teoretisk).
Kigger på på maskinens højre side, ser vi først og fremmest, de 2 USB 2.0-porte. Dernæst har vi de 2 minijack-stik, til henholdsvis højttalere/høretelefoner og til mikrofon. Stikket til yderst, er til computerens strømforsyning.
På venstre side af x340 - eller næsten på undersiden - finder vi kortlæseren, som læser den nok mest populære korttype indenfor digitalkameraer; hvilket er ekstremt rart, da man så slipper for at rende rundt med kablet til sit kamera. Bruger man andre typer kort, eksempelvis MicroSD, der er meget populær i små enheder, køber man blot en adapter hertil.
Strømforsyningens design er måske ikke så spændende, hvilket vi sjældent ser. Til gengæld er den rimelig lille og handy.
Her en lille film over, hvad x340's tynde design, også kan resultere i af... tja, morsomheder, om man vil. :-)
[VIDEO=33]