Test: Toshiba Satellite A500-12W

Bærbare d.  12. december. 2009, skrevet af Freke 2 Kommentarer.  Vist: 15068 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Toshiba
DK distributør: Toshiba

Layout / Design

 

 

Som det ses så er musepladen placeret forskudt fra midten og mod venstre. Dette er ikke positivt på en maskine til det skandinaviske marked, da der procentvis er mange flere venstrehåndede i Norden, end i hele resten af verden. En genetisk spidsfindighed Toshiba åbenbart ikke er klar over - desværre. Positivt er det dog for ergonomien, at skærmen er af den type der folder ned bagved bagkanten. det giver bedre arbejdsstilling - men fjerner visse tilslutninger fra bagsiden og placerer disse på siderne. Men der er dog ingen mangel på USB-porte - og dem der er findes desværre kun på siderne af maskinen. Men hellere på begge sider, end kun på højre hvor musen rent faktisk bruges af de fleste (bortset fra benævnte venstrehåndede personer som mig selv). (Freke, red.)

 

 

Maskinen er meget flot designet i sort pianolak og krom. Dog kommer ufatteligt hurtigt fedtefingre på denne - og der medfølger desværre ikke en mikrofiber pudseklud.

 

Foran ses kortlæser og statusdioder

Bagpå ingenting

 

Her ses undersiden med blæserhullerne, batteriet og lågerne til RAM og diverse anden tilgang

 


Her ses touch-knapperne til at betjene visse af den bærbares funktioner med. Disse er desværre låst fast på de funktioner de er koblet til. Og dette kan ikke ændres via softwareindstillinger, andet end skifte standard e-mail og browserprogram ud via Windows indstillinger til dette.
Ikonet der ligner jorden bruges til, at skifte mellem Eco-mode og High Performance mode:

 

 

Her ses webkameraet: 

 

 Harman/Kardon højttalerne:

 

 Musepladen og dennes knapper:


Tilslutninger:

 

På venstre side ses den massive køleprofil inde i maskinen:

 

 

 

På venstre side finder man også VGA D-SUB 15, Ethernet, HDMI, eSATA og stik til hovedtelefon/højttaler og microfon. Her havde vi hellere set et til headset og mikrofon foran på maskinen og så en lyd-ud yderligere på siden af maskinen, til højttalere eller TV:

 

 

På højre side findes DVD multidrevet:

 

 

Og yderligere 2xUSB 2.0, strømstikket og en Kensington låseport så ingen render med maskinen, når man vender ryggen til:

 

 

Forrest ses her kortlæser til diverse typer hukommelseskort og knap til, at slukke for det trådløse netværk:

 

 

 Og til højre på fronten er statusdioderne for maskinens funktioner. Disse er vi ikke ret tilfredse med, da de er så skarpe så de blænder øjnene, selv i dagslys. Om aftenen er de direkte ulidelige, at se på. De er vinklet så man kan se dem fra oven og foran fra på samme tid - og det gør dem ikke mindre irriterende, om aftenen, eller natten.

Yderligere er der lys omkring Sattelite-logoet og musepladen, samt underbelyste touch-knapper ovenover keyboardet. Dette kan dog slukkes ved, at trykke på Eco-knappen der også skifter mellem de forskellige power modi maskinen har profiler til.

 

 

Vi går videre til software og BIOS... 

tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-12-2009 14:13:16
Svar/Indlæg:
20170/383

Fin gennemgang af sådan en bærbar fætter.
Men jeg synes godt nok din konklusion er noget rodet at læse. Eller sagt på en anden måde, Ikke specielt læsevenlig.



jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
12-12-2009 16:22:17
Svar/Indlæg:
440/3
Fin anmeldelse. Dog mener jeg, at skærmen er særdeles godt afstemt med grafikchippen. Hellere køre med en ordentlig framerate ved skærmens native opløsning, end køre med f.eks. 10fps ved 1680x1050. Spil skal jo helst spilles ved skærmens native opløsning for ikke at komme til at ligne lort.

I øvrigt er maskinens mål forkert angivet i anmeldelsen. De korrekte er ifølge Toshiba følgende:
B x D x H : 384 x 259 x 36,5 (front)/41,0 (bag) mm