Test: Toshiba Satellite A500-12W

Bærbare d.  12. december. 2009, skrevet af Freke 2 Kommentarer.  Vist: 15076 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Toshiba
DK distributør: Toshiba

Software

 

Der er lidt blandet software med til Toshiba A500. Udover Microsoft Works så er der alskens små programmer med fra Toshiba af der enten hjælper en i hverdagen - eller som førstnævnte - programmet til kameraet - som man bare aldrig burde have installeret.

 

Webkameraprogram:

 

 

Kører som en slags fold-ud sidebar ude til venstre. Er vildt irriterende, da det popper frem fra siden konstant når maskinen belastes grafisk. Hvis man vil bruge video, eller foto fra kameraet så synes vi nok det er via et program man så starter til dette. Intet berettiger et brandirriterende program der hopper frem i tide og utide. Dommen er klar - væk med skidtet!

 

Toshiba Face Recognition:

 

 

 

En slags "moderne" værktøj til, at man kan logge af og på ved ansigstgenkendelse. Givet udmærket, men vi havde hellere set en regulær fingeraftrykslæser til dette formål. Særligt da programmet bestandigt fejlede, at aflæse og gemme vore ansigter. To personer skal ikke prøve i 1½ time, at  få noget til, at virke. Det er desværre en "ommer", selvom intentionen er god nok. Men ansigtsgenkendelse??? Helt ærligt - det er ikke hos NSA, CIA eller PET denne maskine skal bruges. Hvis man vil inkludere fin og nem sikkerhed for brugeren så installerer/monterer man da hellere en fingeraftrykslæser, som rent faktisk virker i stedet for - og som er meget nemmere, at bruge for forbrugeren/køberen.

 

Toshiba Recovery Reminder:

 

 

Et lille program der popper op og husker en på, at brænde gendannelsesdiske af PC'ens OS og software. Ganske smart, for den går først væk når du vælger "Aldrig". Dog mindre smart da visse mennesker bare vil trykke på "Aldrig" og så er ret meget på spanden en dag maskinen går ned. Mere smart er det, at man kan gendanne maskinen fra harddisken fra Window's Boot Menu vha. en option, hvis Windows skulle gå ned. Miljømæssigt meget fint i tråd med emballagen - men da visse mennesker aldrig vil gøre det før det er for sent, så synes vi det et dårligt tiltag. Set i lyset af miljøet og at der er kupon med til Windows 7, så giver det faktisk fin mening. På det punkt er vi derfor ret splittede...(?)

 

 Connectivity Doctor:

 

 

 

Et program til, at hjælpe med at fastslå hvor problemet ligger, med netforbindelserne. Meget praktisk og nemt opdelt så alle kan forstå dette.

 

Toshiba Disc Creator:

 

 

CD/DVD-brænderprogram. Og som noget særligt faktisk et der kan skrive og læse ISO-billedfiler. Meget nyttigt lille program der er lige til, at gå til. Og bedre en en kæmpestor "bloated" disksuite, som de fleste alligevel ikke kan finde ud af. Et klart plus dette værktøj er med.

 

Toshiba eco Utility:

 

 

Et program til, at se maskinens strømforbrug med og aktivere eller deaktivere økotilstand. Meget vigtigt og nemt værktøj i disse tider, hvor vi alle må hjælpe til med, at spare miljøet.

 

Toshiba DVD Player:

 

 

Som navnet siger en DVD/CD-afspiller. Den virker bare uden problemer og heller ikke her skal man ud i store forkromede programmer, eller selv købe et afspilningsprogram.

 

Toshiba Harddiskbeskyttelse:

 

 

Et lille program der overvåger harddiskens tilstand og opfatter vibrationer og parkerer diskens læsehoveder, hvis sådanne detekteres. Meget nyttigt, men en smule "hysterisk", da det kan gå i gang bare man flytter hænderne lidt hårdt rundt på kanten af maskinen. Men dog bedre, end slet intet og absolut et plus for éns data.

 

Toshiba "Radar":

 

 

Et lille program der viser dig forskellige netværksforbindelser og opkoblingspunkter, som på en fly-eller bådradar. Meget sjovt at se på køre rundt hele tiden - men kun i et par minutter så er man pænt træt af det. For dem der synes det er sjovt, så kan man trække sin netforbindelse fra et punkt til et andet ved, at hive i den på radarskærmen. Meget sjovt, men lidt for "porno" til os. Og ivørigt har vi allerede vist et medleveret program der hjælper med, at holde styr på netforbindelserne. "To er bedre, end én" synes tanken, at være.

 

Toshiba PC sundhedsovervågning:

 

 

Se hér er et værktøj man virkelig kan bruge til noget, som forbruger. Alt samlet på ét sted, nemt, overskueligt og til at forstå for alle og enhver. her er man ikke i tvivl, om noget og selv mor eller mormor kan være med og forstå, hvad computeren laver - eller navnlig ikke laver, som den burde lave.

 

Toshiba Registrering:

 

 

Værktøj til, at registrere maskinen med hos Toshiba. Værktøjet sender PC'ens serienummer med når man benytter dette. Ganske praktisk, for så får man det gjort og holdes opdateret, om nye drivere og BIOS fra Toshiba af.

 

Microsoft Works:

 

 

Behøver ingen introduktion. Lightudgaven af MS-Office - men ganske udmærket, at medlevere. Dog er den desværre en af de latterlige 60-dages prøveversioner der ofte findes på bærbare computere, som reélt er intet værd i praksis, andet end reklame. Man kan straks begynde, at være produktiv med sin maskine - men kun i sølle 60 dage. Yderst unyttigt og langt bedre havde det været, at preinstallere OpenOffice når programmet kun er en "reklameprøve".

 

Anden software fra Toshiba:

 

 

Ydermere har Toshiba installeret en hel hær af andre småprogrammer og hjælpeværktøjer. Vi orkede ikke dem alle sammen, så her er et screenshot af hvor mange de faktisk har lagt på maskinen. Man skal ihverfald ikke tvivle på, om man savner noget på denne maskinen, overhovedet - rent softwaremæssigt. Her har Toshiba været meget grundige og dækket brugeren fuldstændigt ind med alt man kunne forestille, at have behov for.

 

Yderligere software:

Der medfølger McAfee Internet Security og Google Pack med Picasa, Google Desktop, Skype og link til eBay. Sikkerhedsmæssigt er McAfee et udmærket program at medlevere preinstalleret; - men resten havde vi gerne været foruden, for sådanne små ekstrating der kører af sig selv og ændrer oplevelsen og funktionen af Windows mener jeg er noget brugeren helt selv skal vælge, om vedkommende vil downloade og bruge.


BIOS

BIOS'en er blå (som de plejer at være det) og er enkel og ligetil for alle typer af brugere. Man kunne kun stille på de absolut mest basale indstillinger, som boot-enhed og dennes prioriteringer, samt dato, klokkeslæt og password for start og ændring af BIOS-opsætningen. Der er altså kort sagt ikke andet, at sige om BIOS'en på Toshiba A500-12W, end at den virker fint og alle kan finde ud af, at ændre de absolut hele basale ting, da intet andet er til rådighed. Derfor har vi heller ikke ikke inkluderet et foto af BIOS'en, da denne er så enkel så det er næsten løgn :-) 

 

Vi går videre til "Test og i brug"...

tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-12-2009 14:13:16
Svar/Indlæg:
20170/383

Fin gennemgang af sådan en bærbar fætter.
Men jeg synes godt nok din konklusion er noget rodet at læse. Eller sagt på en anden måde, Ikke specielt læsevenlig.



jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
12-12-2009 16:22:17
Svar/Indlæg:
440/3
Fin anmeldelse. Dog mener jeg, at skærmen er særdeles godt afstemt med grafikchippen. Hellere køre med en ordentlig framerate ved skærmens native opløsning, end køre med f.eks. 10fps ved 1680x1050. Spil skal jo helst spilles ved skærmens native opløsning for ikke at komme til at ligne lort.

I øvrigt er maskinens mål forkert angivet i anmeldelsen. De korrekte er ifølge Toshiba følgende:
B x D x H : 384 x 259 x 36,5 (front)/41,0 (bag) mm