BIOS
BIOS er en AMI type med dertilhørende blåt og hvidt konsol interface. Msi har brugt pladsen til at lave et par specielle menuer, eksempelvis Cell Menu, der varetager alle indstillinger for overclocking.
Hvis man er kendt med at overclocke igennem BIOS er der ikke de store overraskelser. Menuerne er tilpas enkle, og de fleste menupunkter er forklaret. Herunder er indstillinger/specs for cpu'en vist.
En af de ting der er gjort mest ud af er indstillingsmulighederne for dine ram. Her vises SPD'en, det er de indstillinger der i rammene fra fabrikken.
Bundkortet understøtter XMP (eXtreme Memory Profile ), det betyder at hvis du aktiverer funktionen så overclocker systemet selv så det passer med dine rams maksimale garanterede ydeevne, i dette tilfælde 1600MHz CL8-8-8-24 ved 1,65V.
Du kan naturligvis også gøre det hele manuelt.
Ser vi på mulighederne for cpu finder vi en baseclock der kan øges op til 600MHz, men forvent dog ikke ret meget over 200Mhz.
QPI bussen kan ændres, og det er en god ide når du begynder at hæve baseclock at sænke hastigheden på QPI bussen, da den følger med op sammen med baseclocken.
Du kan naturligvis også ændre på et hav af spændinger til de enkelte komponenter.
For cpu'en gælder iøvrigt at du kan vælge at ændre på den måde strømforsyningen håndterer Vdroop, dvs det spændingsfald der kommer på kernen lige når cpu belastes. Intels specifikationer siger at cpu'en skal være i stand til at håndtere et vist fald uden at det går ud over stabiliteten på systemet. Men når der overclockes kan det være ret kritisk, så du kan vælge at regulere lidt hårdere på kernespændingen og derved undgå nedbrud når du runder 5Ghz.
En anden smart ting er muligheden for at gemme din 5GHz+ indstilling i en bank, så du hurtigt kan hente alle parametrene frem igen hvis du bliver nødt til at resette BIOS.
Msi har også bygget et fint hardware monitor system på, så du kan overvåge alle systemkomponenterne.
Du har her mulighed for at styre hastigheden på blæserne, og hvor varm du vil tillade din cpu at blive.
Alt i alt ser det ganske fornuftigt ud, og det er min oplevelse at BIOS'en er nem at arbejde med. Vær opmærksom på at hvis du ændrer værdier i Control Center programmet under windows, så er ændringen permanent, og resetter ikke til din startindstilling hvis bundkortet crasher. Det betyder at du enten skal have fat i CCMOS knappen på bagpladen, eller ind i BIOS og skrue ned for den parameter der fik systemet til at gå ned.