Test: ICY Box MP309

Lyd d.  14. juni. 2010, skrevet af WinterSilence 3 Kommentarer.  Vist: 11063 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: RaidSonic
DK distributør: HornetTek

Layout / Design
 

Designet er pænt og flot i ekstruderet aluminium der er eloxeret, eller anodiseret i "gunmetal blue/black". Enheden fremstår meget robust, lille og meget handy. det tager sig godt ud på et bord, i en bogreol, eller på skrivebordet. Designet er gennemført lækkert, men et problem er, at der kun er alm. USB-stik på forsiden. For skal man bruge et WiFi USB-netkort må det så sidde i fronten af enheden. Vi kunne godt have ønsket en alm. USB-port på bagsiden af enheden. Frontstikkene er smarte til USB-penne med film, musik og fotos, ja - men designet brydes noget, hvis der skal sidde en tyk WiFi enhed i fronten af enheden. Ligeledes bryder et forlængerkabel designet også. Vi ønsker os en alm. port på bagsiden og så hellere en port på forsiden, end to. Man kan alligevel ikke have to tykke enheder siddende i fronten på samme tid. Dette er dog meget normalt på stort set alle enheder.

 

Tilslutninger:

Enheden har alle relevante moderne tilslutninger man kunne ønske sig, herunder lyd-ud via optisk kabel, SPDIF og cinch/phono. Af video-ud er der HDMI, samt component HD, CVBS-component og oldgamle SuperVHS. I fronten forefindes to USB2-stik, alm. type og bagpå er der et stort USB-host stik der desværre mærkeligt nok kun støtter link direkte til en PC/Mac (?). Dog er det virkelig flot, at der er så mange lyd og video tilslutningmuligheder på enheden. Særligt det at oldgamle CVBS og SuperVHS støttes til folk med glas-TV i eks. vis sommerhuset er virkelig et plus der trækker opad for denne enhed og betydeligt forøger brugsværdien af denne. Enheden understøtter også brug af USB-keyboards.

 

Problemer/"designfejl":

Som før nævnt betyder valget af USB-stikkenes type og placering, at man skal enten konvertere kabler, benytte en USB-hub, eller sætte enten kun en WiFi-dongle, eller USB-pen i frontstikkene, hvilket ødelægger det ellers meget flotte design. Værre endnu er det, at det også er på fronten man må tilsutte USB-harddiske. Samtidig er det et problem, at få to tykke USB-enheder, som memorystick og netkort til, at kunne sidde ved siden af, eller ovenover hinanden.  Vi havde hellere set et USB-stik i fronten og to alm. bagpå enheden. Der er monteret er ferrit-kerne på strømforsyningens kabel, hvilket eliminerer elektromagnetisk interferens - det er ikke noget vi ofte ser, selvom det er ret billigt, at montere, og det er en fin detalje fra producentens side af. Ellers er der intet at udsætte på designet der er gennemført lækkert og virkelig flot!

 

 

Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2010 16:35:35
Svar/Indlæg:
1178/88
Undrer mig lidt over den kan få så fine point, når den ikke kunne afspille mange af de lovede formater?

Ud fra når jeg læser testen, så er jeg tilfreds med jeg valgte en Tvix 6600. Så på den side er det også dejligt at læse en test, som bekræfter mig i mit valg indtil videre :)

Forresten: God anmeldelse, hvor jeg synes du når godt omkring. :yes:


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Lohse d. 14-06-2010 20:10:27.


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
14-06-2010 17:24:18
Svar/Indlæg:
34/0
Hvordan afspiller den Blu-ray? Via et USB Blu-ray drev ?? Når den ikke kan afspille Blu-ray iso filer, kan den måske afspille de m2ts filer, der ligger på en Blu-ray skive?


kaleth
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
15-06-2010 09:05:29
Svar/Indlæg:
1/0
Artiklen virker noget biased. PCH C-200 kommer med en blu-ray licens og bruger Sigma SMP8643 og kan derfor egentligt ikke sammenlignes med Raidsonic MP309 der anvender Sigma SMP8635 og som tilsyneladende ikke kommer med en Blu-ray licens.

Alternativet er PCH A-200 som bruger samme chipset som C-200, men er uden Blu-Ray licens, og koster det samme som Raidsonic MP309. Raidsonic kabinettet er dog mere lækkert.

Raidsonic MP309 chipæt (SMP8635) er identisk med det i den gamle PCH A-100/110, hvilket egentligt gør pricen på Raidsonic MP309 lidet attraktiv, selv om kabinettet ser lækkert ud.

http://en.wikipedia.org/wiki/N...


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af kaleth d. 15-06-2010 11:21:16.