Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: RaidSonic
DK distributør: HornetTek

Software
 

Webinterface:

Enheden har et veludbygget webinterface man kan tilgå fra en browser og derved styre flere forsk. funktioner på enheden.

 

 

Her vælger man så, om man vil styre medier, eller den indbyggede BitTorrentklient.

Vælger man "Media" mødes man af denne skærm, hvor man så kan vælge de forsk. typer medier der ligger på enheden. Uanset hvad type mediekategori man nu vælger er skærmbillederne helt de samme, lige bortset fra musik - her kan man søge efter kunstner, album og genre. Punktet "lost+found" vises under alle undermenuer og er en Linuxting, som man burde have udeladt fra webinterfacet (dette er nemlig mappen hvor Linux lægger filer der tabes ved strømafbrud, eller diskfejl og ved opstart eller diskcheck findes og gendannes).

 

 

BitTorrent klient:

Under menupunktet BitTorrent klient kan man downloade filer via BitTorrent netværket/P2P-protokollen. Man skal dog selv hente torrent-filen ned på sin PC først og så uploade denne til Icybox'en. Man kan styre indstillingerne for sine torrents og indstille tidsskema for, hvornår disse skal starte og stoppe af sig selv på både, dags, uge og timeplan.

 

 

StyreInterface på enheden:

Styreinterfacet er ganske flot og enkelt, men desværre er enten OS, eller interface tit langsomt når man tilgår andre enheder via netværk. USB-penne er dog meget hurtige, at bruge med enheden. Her er nogle eksempler på, hvordan enhedens interface/brugerflade ser ud i forsk. situationer. Vi synes interfacet er ganske nemt, at bruge og dette optræder, som gennemført, veldesignet og lækkert i udseende og brug.

 

 

Streaming Server/DNLA-klient og PC-program:

Enheden har medleveret en enkel streaming server, der nok så mundret hedder "my iHome", så man ikke behøver, at opsætte DNLA, eller mediedeling i Windows, hvis man ikke kan, eller vil dette. Enkelt og ligetil og alle kan finde ud af den del af betjeningen. Streaming serveren starter når man starter programmet op og man kan lade den køre i baggrunden som services på Windows når man går ud af programmet (det spørger selv, om man ønsker dette skal ske, eller ikke). Meget enkelt vælger man bare de mapper, som enheden skal streame musik, video, fotos eller andet fra. Opsætningen sker under det sidste skærmbillede og da punkterne her er yderst enkle (man kan indstille brugernavn, password, mapper der skal indhentes filer fra, osv.) har vi ikke medtaget dem alle sammen. Desværre er programmet ikke på dansk, ligesom enhedens interface heller ikke er det - dog kan man vælge svensk, hvis man er virkelig ukyndig i det engelske sprog. Man kan streame iTunes filer fra PC'en via det medfølgende program.

 

 

Brug af software og enhed dagligt:

Man skal  være opmærksom på, at det eneste trådløse netkort man kan bruge til enheden er Raidsonic's eget, der skal købes separat. Da dette ikke var med i kassen har vi ikke kunnet teste enhedens trådløse egenskaber. I øvrigt kan vi nævne, at enhedens tjeneste Media Service Portal og operativsystem er baseret på Syabas "Popcorn Hour". Enheden understøtter Windows netværk (SMB) og Unix, Linux og MAC/Apple netværk (NFS), samt FTP og uPNP medieservce (DNLA i daglig tale).

Derved er man særdeles godt dækket ind med denne enhed, rent softwaremæssigt. Understøttelsen af Blu-ray for prisen er enestående, da Syabas egen enhed Popcorn Hour C-200 koster godt og vel 1.000,- DKK mere, for kun Blu-ray understøttelsen. Det  eneste vi har, at udsætte på softwaren er kravet om, at man skal formattere harddisken og selv hente et program for, at kunne læse og skrive til Linuxfilsystemet (ext3) via PC-linket, samt at man kun kan bruge et trådløst netkort fra Raidsonic. Her støtter Syabas egne enheder alle netkort der støttes af Linux. Men prisforskellen mellem Icybox 309 og Popcorn Hour C-200 mere end berettiger disse "mangler", da der næppe er nogen der ikke opkobler enheden med kablet netværk, til "tung" brug.

 

Lohse
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2010 16:35:35
Svar/Indlæg:
1178/88
Undrer mig lidt over den kan få så fine point, når den ikke kunne afspille mange af de lovede formater?

Ud fra når jeg læser testen, så er jeg tilfreds med jeg valgte en Tvix 6600. Så på den side er det også dejligt at læse en test, som bekræfter mig i mit valg indtil videre :)

Forresten: God anmeldelse, hvor jeg synes du når godt omkring. :yes:


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Lohse d. 14-06-2010 20:10:27.


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
14-06-2010 17:24:18
Svar/Indlæg:
34/0
Hvordan afspiller den Blu-ray? Via et USB Blu-ray drev ?? Når den ikke kan afspille Blu-ray iso filer, kan den måske afspille de m2ts filer, der ligger på en Blu-ray skive?


kaleth
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
15-06-2010 09:05:29
Svar/Indlæg:
1/0
Artiklen virker noget biased. PCH C-200 kommer med en blu-ray licens og bruger Sigma SMP8643 og kan derfor egentligt ikke sammenlignes med Raidsonic MP309 der anvender Sigma SMP8635 og som tilsyneladende ikke kommer med en Blu-ray licens.

Alternativet er PCH A-200 som bruger samme chipset som C-200, men er uden Blu-Ray licens, og koster det samme som Raidsonic MP309. Raidsonic kabinettet er dog mere lækkert.

Raidsonic MP309 chipæt (SMP8635) er identisk med det i den gamle PCH A-100/110, hvilket egentligt gør pricen på Raidsonic MP309 lidet attraktiv, selv om kabinettet ser lækkert ud.

http://en.wikipedia.org/wiki/N...


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af kaleth d. 15-06-2010 11:21:16.