Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Linksys
DK distributør: HornetTek

Test

 

 

Testsystemet består af :

Linksys WRT160NL router
Min bærbare computer med et 300n trådløst netkort på USB porten og 54mbit Intel Wifi netkort onboard.
 

Programmer:

Sisoft Sandra

Windows 7 64bit


Det første der springer i øjnene er at det trådløse netværk går fra 3 pinde og middel signalstyrke, til  5 pinde og god signalstyrke i Windows signalstyrketester når jeg sidder ved den bærbare i stuen. Det er ca. 5m væk fra routeren der skal sende signalet gennem 2 lag mur plus det løse. Så allerede der er der pluspoint. Det kablede netværk kører via en 10/100 mbit switch, men da alt mit netværk i huset sidder på en Gigabit ethernet switch så bruger jeg kun routeren til at få adgang til internettet og til trådløst accesspoint for min bærbare PC.

Jeg er naturligvis interesseret i at få målt om der er noget at hente på den nye 300n trådløse standard. så til formålet har jeg lånt en 300mbps USB adapter fra Sitecom.


For at teste forskellige scenarier er jeg gået en tur rundt i huset, og derefter ud i haven og har målt netværkshastigheden med Sisoft Sandras Wireless benchmark program. Målepunkt "Trappe" er placeret ca. 1m væk fra routeren, men der er et lag mur imellem. I stuen er der to lag mur og ca. 5m. På terassen kan jeg skimte routeren og der er ikke noget der blokerer. Endelig går jeg op i hjørnet af haven små 15m væk og måler igen. Referencen er naturligvis målt klods op af routeren. WPA2 krypteringen er slået til.



Helt tæt på er det tydeligt at USB adapteren er hurtigst, men sætter jeg mig i stuen bag to lag mur er det nu det indbyggede Intel 54mbps netkort der er hurtigst. Det er faktisk ret interessant at se hvordan Intel kortet formår at holde en stort set konstant hastighed uanset hvor jeg befinder mig, mens 300n USB adapteren falder næsten lineært i ydelse jo længere væk jeg bevæger mig fra routeren.

Det fortæller mig to ting. Routeren har en glimrende signalstyrke eftersom den kan holde forbindelseshastigheden konstant på hele matriklen på mit 54mbps kort, og at USB adapteren formentlig er hæmmet af nogle elendige indbyggede antenner der gør at du skal ret tæt på routeren for at have ordenligt signal.

Sammenfatning og konklusion på næste side.

Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-06-2010 06:29:14
Svar/Indlæg:
4536/104
Rigtigt fin og flot test, Polarfar. 🙂

Jeg har storebroren til den her router WRT610N + deres 300mbit wifi usb pind/kort (WUSB600N) .. og må sige at efter jeg har rodet lidt med det, er jeg yderst tilfreds. Super stabil, super nice med 200-300mbit ved 10-15m og 1 rum/2 væge mellem.

min har så også 10/100/1000mbit switch build in + dual band 2,4 + 5ghz linier. og så er min uden de grimme synlige antenner.

Så ka i vært fald godt anbefale de nyere linksys wifi routere..