Test: Roccat Pyra - Wireless

Styre-enheder d.  01. juli. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10909 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Roccat
DK distributør: HornetTek

Software

For at få alle muligheder for justering af musen skal man installere det medfølgende software. Programmet kommer på en mini-CD sammen med en elektronisk manual, forskellige wallpapers og et par trailere fra Roccats andre produkter. At man har valgt en mini-CD er ganske overraskende for mig, da en del bærbare computere er med slot-in drev, der ikke kan håndtere de små cd'er. Driveren kan dog også hentes på Roccats hjemmeside, hvis man skulle have sådan en bærbar. Manualen der følger med elektronisk skuffer faktisk en smule, da der faktisk bare er tale om en elektronisk kopi af den "Quick Start"-guide, der følger med i papirform. Til gengæld er de medfølgende wallpapers ganske fine, med Roccats blå kat - og de kommer alle i rigeligt forskellige opløsninger.

 

 

På første side i kontrolpanelet har man mulighed for at oprette og ændre profiler samt justere på ting, der har med musens følsomhed at gøre. Man kan have op til fem forskellige profiler, hvor hver profil kan kædes sammen med op til tre forskellige programmer. Når man starter et af disse programmer, skiftes der automatisk til den rette profil. En rigtig smart funktion, der ganske vidst også er ved at blive standard for gamermus. Det er desuden gjort nemt at sætte standardprofilen til Windows, ved at klikke på WP-knappen ud for den ønskede profil. Lidt mærkeligt og en smule irriterende er det dog, at der kommer en pop-up frem, når man klikker, for at fortælle, hvad det er, man lige har aktiveret - og det gør der hver gang.

Det medfølgende program er på engelsk, men der er alligevel råd for mindre engelsk-kyndige. Nederst i venstre hjørne er der nemlig en lille dansk beskrivelse af, hvad de forskellige knapper gør.

 

 

Selv om musen her ikke har et scroll-hjul, der kan bruges til højre og venstre side også, kan man alligevel justere på tilt-hastigheden. Tilt er muligheden for at "scrolle" horisontalt, og denne funktion kan betjenes ved to at musen knapper. Det "koster" selvfølgelig to knapper at kunne gøre dette, men det har Roccat også tænkt på med deres Easyshift-function. Med Easyshift har du nemlig mulighed for at give hver tast en ekstra funktion. Denne sekundære funktion aktiveres så ved at holde easyshift-knappen nede. Ganske god løsning på det problem, når der ikke er plads til så forfærdelig mange knapper på en mini-mus.

 

 

Der mangler ikke muligheder for at tilegne knapperne funktioner, og som en ægte gamermus er der selvfølgelig også mulighed for at indspille sine egne makroer (sekvenser af tastetryk). Man kan sige, at musen her har alle de funktioner, man forbinder med en gamermus i fuld størrelse, men i en mere kompakt indpakning.

 


   

 

Den sidste side er ikke meget andet end opdatering af driveren, samt en genvej til online support.