Test: Roccat Pyra - Wireless

Styre-enheder d.  01. juli. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10908 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Roccat
DK distributør: HornetTek

Test

Det var faktisk ikke helt nemt at komme i gang med den egentlig brugstest - for selv om musen virkede uden problemer via plug-and-play stoppede den på mystisk vis, da jeg installerede driverne. Til sidst fik jeg dog gang i musen igen, og fejlen var formentlig et lavt batteriniveau på musens batterier. Et godt råd er altså at lade musen stå til opladning et par timer, før den bruges.

Efter disse startvanskeligheder kan testen fortsætte, og den består af forskellige slags spil og hverdagsbrug over et par uger.

På trods af den bette størrelse er Pyra faktisk ganske god at holde på. Det er kun pege- og langfinger, der kan få støtte, men det gør ikke så meget, da man til gengæld får et godt greb om musen med tommel- og ringfinger på siderne. Musen ligger faktisk ganske godt i hånden, men den er dog ikke helt så behagelig som en større mus ved brug over længere perioder. Men det er vel heller ikke det, der er musens formål. Det er aldrig specielt behageligt at sidde ved en bærbar computer i alt for lang tid ad gangen, og hvis man endelig gør det f.eks. i forbindelse med et LAN-party, er det heller ikke et problem at have en større mus med sig.

En lidt begrænsende faktor ved denne mus er antallet af knapper. Fem knapper er i dag lidt under standarden, men Easyshift-funktionen, der lader hver knap få flere funktioner, hjælper dog lidt på dette.Til gengæld er de to sideknapper let tilgængelige, og når der kun er en enkelt knap i hver side, er da ingen fare for at man får trykket på den forkerte. Jeg kunne også godt savne at scroll hjulet også kunne skubbes til siderne i stedet for, at man skal bruge det sparsomme antal knapper til at gå til siderne. Dette er dog lidt en bi-ting, vil jeg sige, da tilt jo er en funktion, der ikke er så forfærdelig brugbar i spilsammenhæng.

 

 

Til tider kan man godt føle sig en anelse begrænset af de maximale 1600 DPI, musen her tilbyder, men omvendt kan man så sige, at det alligevel er en hel del sammenlignet med de fleste andre mus i denne størrelse - med undtagelse af Razer Orichi, der er oppe og runde de 2000 DPI. Sammenlignet med de gaming mus i "fuld størrelse" er der langt op for Pyra, da disse når op på mere end det tredobbelte. Om man har brug for et så højt følsomhedsniveau, kan dog diskuteres, og er noget, der nok mere er personlig preference end noget andet. Personligt ville jeg gerne lidt højere op end de 1600 DPI i nogle situationer, men overordnet set betyder det ikke det helt store.

At musen er trådløs har jeg ikke mærket noget til i forhold til præcisionen, men den kan selvfølgelig være at professionelle gamere og lignende godtfolk kan mærke forskel. Musen er dog ikke henvendt til denne type, da jeg tvivler på de vil lade sig nøje med 1600DPI - eller i øvrigt vælge en trådløs mus.

Pyra er faktisk en rigtig fin mus til First Person Shooter spil som f.eks. Counter Strike eller Battlefield serien. Præcisionen er god, og som tidligere nævnt ligger den godt i hånden. På grund af størrelsen egner den sig også rigtig godt som en hverdagsmus i tasken til den bærbare, og størrelsen på nano-modtageren gør det muligt at lade den sidde i under transport. Til MMO spil som World Of Warcraft, hvor genveje og makroer spiller en stor rolle, kunne man godt ønske sig lidt flere knapper, men der er grænser for, hvor meget man kan forvente af en mus i denne størrelse.

Til min overraskelse virker Pyra på faktisk alle flader, jeg har prøvet, og selv på min Steelseries SP måtte fungerer den uden problemer. Jeg har ellers flere gange oplevet, at forskellige mus har haft problemer med netop denne måtte, men det har Pyra altså ikke. På en Ulti-mat i stål samt en Func 1030 var der heller ikke nogen problemer.