Test: MSI X620

Bærbare d.  08. juni. 2010, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 15516 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: HornetTek

 Software

 

Strømstyring

En ting som MSI har fundet på, er noget de kalder ECO Engine. Igen er det et fint ord, der faktisk dækker over noget rimelig simpelt. ECO Engine er faktisk bare fem yderligere strømstyringsprofiler, som kan bruges som alternativ til de indbyggede i Windows. En smart ting er dog, at man kan skifte mellem de forskellige profiler med genvejen FN + F5.

 

 

De fem strømstyringsprofiler er gaming, movie, presentation, office og eco battery. "Gaming mode" er med højeste lysstyrke i skærmen, og sat til at skærm og harddiske ikke slukker ved stilstand. Hvis man skifter til "Movie" sættes lysstyrken en tak ned, og denne bliver sat endnu en tak længere ned hvis man med et ekstra tryk på knappen skifter til "Presentation".  I de to sidste tilstande "Office" og "Turbo battery" bliver lysstyrken yderlige reduceret, og der bliver sat tider på hvornår skærm og harddisk skal slukke.

 

 

Det fungerer faktisk rimelig godt dette system, og det er let at se hvilken profil man er nået til, da der hver gang popper et lille billede frem der fortæller hvilken profil der nu er aktiveret. I det hele taget er det en smart lille funktion, men mere er det ikke.

 

Recovery

På harddisken er der som på mange andre bærbare med pre-installeret styresystem, oprettet en recovery partition, som man kan bruge til at genskabe den bærbare tilbage til de oprindelige indstillinger. Det kan man selvfølgelig også på MSI GX620, og der ligger sågar en vejledning på skrivebordet i PDF-format, når man starter computeren op første gang. Manualen er desværre ikke på danske, men på syv af verdens mest talte sprog. Der er dog også en masse billeder, så det skulle ikke være svært at finde ud af, også selv om man ikke forstår fremmedsprog.

I stedet for en recovery fra harddisken, er det med denne bærbar gjort nemt, at lave sin egen personlige recovery-DVD. Der ligger tilmed en guide på skrivebordet, som fortæller præcis hvordan man gør dette, og den findes tilmed på dansk. Med det pre-installerede brænderprogram, og et lille smart program ved navn MSI BurnRecovery, kan man brænde sin egen personlige recovery-DVD. Denne ekstra mulighed er intet mindre en genial, så kan man jo for eksempel slette den pre-installerede prøveversion af Norton hvis man skulle have lyst, og lægge sine egne programmer ind. 

 

Andet software

Under første opstart, har man mulighed for at til og fravælge installationen af Adobe Acrobat reader. Man får desuden oplyst, at Works og Windows Live vil blive installeret, men disse to kan ikke fravælges. Man har også mulighed for at vælge, om man vil have lagt en 60 dages prøveversion af Norton antivirus på også.

 

 

Ud over ovenstående er der installeret en 60 dages prøveversion af Office 2007, og et program til simpel video og billedbehandling af billeder og video taget med det indbyggede web-kamera. Man kan for eksempel sætte sit hoved på en tegneseriefigur, eller sætte en sjov ramme omkring. Det er ikke ligefrem det mest brugbare i verden. men meget sjovt alligevel.

 

 

Selv om der som beskrevet følger lidt forskelligt med, er dette langt mindre end mange andre pre-installerede bærbare. Og selv om det måske ikke lyder som en god ting - så er det lige præcis hvad det er. At en helt ny maskine er overfyldt med unødvendige programmer, kan være rigtig irriterende og at MSI endda giver mulighed for at fravælge nogle af programmerne, er endnu et plus.