NVIDIA's ForceWare driver
Driveren brugt i denne test er af de seneste nye, så billederne samt beskrivelserne kan variere en smule fra afsnittet nedenfor her. Mulighederne skulle reelt set gerne være det samme. Standard, står driveren til i nVidia Controlpanel, og der er ikke mulighed for at skifte til klassisk visning af kontrolpanelet. Som standard står det til ”Basic”, men i alle følgende screenshots har jeg sat den til at vise avancerede indstillinger. Det er også muligt at installere noget der hedder nTune, hvilket giver yderlige muligheder, men for at gøre jer opmærksomme på det, er nTune* ikke installeret i det følgende. nTune fra NVIDIA System Tools kan ses under afsnittet Overclocking i testdelen af artiklen.
*(nTune er Nvidias gratis program til overclocking og yderligere finjusteringer af skærm og grafikkort)
Når man åbner nVidia Controlpanel får man mulighed for at gå ind i 3 menuer, hvor 3D-indstillinger er den mest spændende for os. ”Skærm” er for folk, der vil justere deres skærmindstillinger, hvis man f.eks. har 2 eller flere skærme, eller skal indstille TV-out funktionen.
Her ser vi indholdet af 3D-indstillings-menuen og til højre ser vi, hvordan man kan vælge imellem ydelse og kvalitet. Jeg har igennem alle tests valgt at have den på kvalitet.
Dette er den mere interessante menu. Her kan man f.eks. gennemtvinge AA/AF, VSync og andre ydelsesrelaterede indstillinger. Man kan samtidig lave profiler for forskellige programmer, så nogle spil eller programmer altid kører med fuld AA og AF f.eks.
Her kan man som sagt ændre på skærmindstillingerne, sætte flere skærme op og ændre farveindstillinger.
Slutteligt ser vi, hvordan man kan ændre mange ting igennem ikonet i nederste højre hjørne. I billedet ovenfor ser vi, hvordan man kan ændre opløsning, (jeg har 2 skærme, derfor er der både er Display 1 og 2), men man kan også ændre på performance-indstillinger, såsom gennemtvingning af AA og AF.
(Afsnittet er lånt fra SDK's artikel om Zotac GTX-480 - jeg takker mange gange for brug af afsnittet.)
MSI's medleverede software:
MSI har som vanligt vedlagt deres LiveUpdate, MSI Afterburner, OSD til Afterburner, samt OC-testtool og stabilitetstestprogram MSI Kombustor til både en GPU, som flere ved brug af SLI. Desværre var et ikke muligt på nogen måde, at bringe MSI Afterburner til at virke - desværre. Så til OC-testen valgte jeg et andet værktøj der klarede jobbet der. Hovedsagen er jo at få det gjort virkende og jeg er da også sikker på, at MSI inden længe vil sørge for, at MSI Afterburner virker.
Dette kan dog hænge ret meget sammen med, at driveren der medleveret kortet på skrivende tidspunkt er ganske NDA (som kortet selv - sjovt nok, hva? ;) ) - og derfor ikke kan findes på NVIDIA's hjemmeside. Men det er en mindre detalje - selvom man måske er lidt skuffet, nu kortet er et "OC Edition" fra kendte MSI, der altid leverer ganske gode værktøjer med til denne brug, samt vedligeholdelse. Den medfølgende benchmarker og stabilitetstest er baseret på velkendte FurMark, mens MSI Afterburner er baseret på den gammelkendte og velestimerede RivaTuner. OSD-serverdelen virker. Men ikke applikationen.
Herunder ses et par screenshots af softwaren:
Direkte videre til den spændende test...