Test: Logitech Harmony 300i

Tilbehør d.  25. oktober. 2010, skrevet af rehan09 1 Kommentarer.  Vist: 24699 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech.dk

Software

For fuld udnnyttelse af Logitech Harmony 300i, skal der downloades et program kaldet: "Logitech Harmony Remote Software" og dette kan findes på www.myharmony.com.

Programmet, som skal bruges med 300i, er ikke den samme som til de dyrere modeller, her bruges der tværtimod "Logitech Harmony Remote 7.7", som kan downloades fra www.logitech.com.

Når man først går ind på www.myharmony.com*, opretter man en konto og skal så logge ind hver gang at fjernbetjeningen skal opdateres med andre funktioner**.

Når 300i er tilsluttet din computer via USB, logger du ind på din konto og kan derefter redigere dine op til 4 komponenter, tilføje/ændre på knapper, tilføje yndlingskanaler på de 4 favorit-knapper og meget meget mere.

Til venstre i menuen, ses "Startside", hvor de overstående funktioner kan ændres, herefter ses "Enheder", hvor du kan tilføje komponenter, slette dem og tilføje yndlingskanaler for den enkelte komponent. De 2 sidste valg i menuen, er redigering af knapper (i forhold til den valgte komponent) og favorit-kanalerne, som vist er blevet nævnt et par gange! 

Redigeringen af de forskellige knapper, er let og lige til, da hver knap har en funktion, som kan overskrives med en ny funktion (drag and drop) og det kan ikke være lettere. Min kæreste og jeg var ellevilde over den nye 300i (eller jeg var mest) og hun sagde til mig, at hun savnede nogle funktioner, som var at finde på den gamle fjernbetjening, som hun havde vænnet sig til over tid. Dette var knappen til at rykke fra den nuværende kanal til den forrige kanal, som sidst var set (f.eks. DR1 og TV2) og en knap til at styre hvor mange cifre som fjernsynet skal vente på, før den godtager signalet og skifter kanal. Vupti, og på et øjeblik var knapperne redigeret, 300i var synkroniseret og WAF*** var høj! (GAF**** i mit tilfælde)
 


 

Jeg synes, at softwaren er fantastisk og den virker præcis efter hensigten, og den godtager både mit iMon VFD display og min gamle Philips radio, der står i stuen! Jeg er overrasket over, hvor let det er at tilføje nye komponenter ved enten at skrive produkt-navnet ind eller bruge den gamle fjernbetjening, sætte den bag ved 300i og overføre et par enkelte kommandoer, f.eks. tænd/sluk, volumen osv. via den indbyggede IR-modtager og så bliver komponenten genkendt med det samme! Det er lækkert!

Jeg har derudover prøvet at bruge Harmony software "Logitech Harmony Remote 7.7" hos min bror, som ejer en Harmony 650, og forskellen er enorm! Jeg er vant til den lette og intuitive menu hos 300i, og jeg kunne ikke finde hoved og hale i "Logitech Harmony Remote 7.7", selvom jeg virkelig prøvede. Dette skyldes især de udvidede funktioner (aktivitetsfunktionen) på de dyrere Harmony-modeller, som kræver en opsætning, der tager tid, men som virker, når det hele er sat ordentligt op (har jeg hørt).

Endvidere er der instruktionsvideoer at finde på sitet og en bruger-rating af fjernbetjening til intern brug for Logitech.

Hvis det skulle gå helt galt (og det kan det næsten ikke), så findes der et link til "Support", hvor du kan kontakte Logitech direkte via telefon/mail eller besøge deres forum for brugersupport, samt søge i deres vidensdatabase.

 

*www.myharmony.com softwaren, virker desværre ikke med Google Chrome, så her skal du ty til IE, Firefox eller Safari.

** Jeg har opdaget. at Logitech fornylig har opdateret deres software på www.myharmony.com, så jeg har under testen set på den gamle version af den online 300i programmeringssoftware og på den nye, og selvom designet er anderledes (bedre i min mening), er funktionerne nøjagtig de samme. Jeg bemærkede ingen forskel i programmeringen af 300i, selv efter de opdaterede softwaren, men sådan kan det gå i en moderne, udviklende verden!

Den gamle version -   Den nye version -  
 

***WAF = Wife Approval Factor.

****GAF = Girlfriend Approval Factor.

KEFiR-
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2010 09:22:00
Svar/Indlæg:
274/69
Nogle der har erfaringer med den kombineret med XBMC?