Test: Logitech Harmony 300i

Tilbehør d.  25. oktober. 2010, skrevet af rehan09 1 Kommentarer.  Vist: 24702 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech.dk

Testen:

De vigtigste knapper (fra top til bund):

Watch TV:

Den første knap, som du kommer til at kunne lide, er Watch TV knappen. Den kan ved hjælp af softwaren, tænde op til 4 enheder på en gang, dvs. at du kan tænde for din DVD-afspiller samtidig med dit anlæg og TV og derved komme hurtigt igang med multimedie-fornøjelsen. Det er en meget lækker feature, som faktisk er en nedgraderet version af de større Harmony modeller (f.eks.One), der kommer med aktivitetsknapper, der udover at tænde flere apparater på en gang, også sætter den korrekte volume, kanal og andre bruger indstillinger via softwaren.

Jeg har selv hørt meget omtale om Logitech 300i's manglende egenskab ved denne aktivitetsfunktion, men jeg har ikke oplevet selv at have brug for det. Det ville dog være meget rart, hvis denne mulighed var indbygget, men jeg kan sagtens leve uden. Det tager et par ekstra klik for at foretage det samme, men det er trods alt min første universale fjernbetjening, så jeg er lykkelig over "Watch TV"-funktionen! Til jer andre, som er vant til en universal fjernbetjening, vil jeg sige, at det er en funktion, som bestemt mangler i forhold til de dyrere modeller, men noget skal der jo også spares på for at holde prisen nede.
 

 
 

My Devices:

Disse 4 knapper styrer hvilken enhed, som fjernbetjeningen kontrollerer. TV, DVD, Cable/Sat og VCR/Aux er de 4 knapper, som kan ændres til hvilket som helst apparat, du ønsker (5000+ mærker via myharmony-softwaren), og ved tryk på en af knapperne lyser den grønt for at indikere, at denne 300i nu styrer den bestemte enhed.
 

 

Lige under disse 4 hvide "My Devices"-knapper, findes den alm. "power"-knap, som kan tænde for "My Devices"-apparaterne, en ad gangen. Dvs. hvis du ikke benytter "Watch TV"-knappen for at tænde for dit udstyr, men blot vil tænde for din radio etc. så trykker du på den "My Devices"-knap som du har tilknyttet dit apparat og trykker på "Power" for at tænde.

Herudover findes der de gænges volume-knapper, navigering og "OK"-knap, DVD-knapper (play, pause, optag osv.), samt numerisk tastetur i bunden.

300i i brug:

Jeg har brugt denne fjernbetjening i snart en måned nu, og den er virkelig nem at bruge. Jeg trykker på "Watch TV"-knappen og mit fjernsyn tænder (jeg har lige pt. kun programmeret knappen til mit TV alene), og jeg kan med lethed skifte imellem kanaler, volumen, TV-input, mute osv. Hvis jeg har lyst til at se mit yndlingsafsnit af StarWars, er den eneste større bevægelse, jeg skal foretage mig, en tur over i skabet for at finde DVD'en, og derefter sætte den i min afspiller. Så er det bare at læne sige tilbage i sofaen, smide stængerne op, og derefter tænde hvert apparat, en efter en.

Med henblik på, at 300i er en nedskaleret model i Harmony - serien som mangler aktivitets-funktionen, er dette ikke noget, der generer mig, da jeg alligevel altid justerer på alle indstillinger, som var det første gang, at jeg så en film eller hørte musik - dette er dog ikke alle, som gør dette, men man må vel gerne være lidt kritisk med valg af volume, kontrast osv.

Derudover forefindes der ikke en LCD-skærm på remoten, og nogen vil måske se dette som en mangel, men 300i er en budget model i Harmony-serien, og hvor tit ser man ned på sin fjernbetjening under brug? De forskellige taster "ligger i hånden" på de fleste.

Som det ses på understående billede, har jeg mit gamle 26" Prosonic TV, Creative decoder, Samsung DVD-afspiller og Soundgraph iMon VFD-display, sat som de 4 komponenter i min Harmony 300i. I vil sikkert tænke at de 3 første komponenter giver mere mening end den sidste, "iMon VFD" som faktisk er projekt kaldet: mediecenter/HTPC, som er så populært disse dage, og jeg tænkte at teste om, displayet kunne genkendes af min herlige 300i, og minsandten om den ikke kunne! Virkelig godt må man sige og meget nyttigt, da man helst ikke skal bruge andet end én universal - fjernbetjening til at fjernstyre sine multimedie enheder.
 

KEFiR-
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-10-2010 09:22:00
Svar/Indlæg:
274/69
Nogle der har erfaringer med den kombineret med XBMC?