Test: Acer Aspire Ethos 5943

Bærbare d.  08. november. 2010, skrevet af Pizzadude 5 Kommentarer.  Vist: 14468 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Acer
DK distributør: Acer

Layout / Design

 

Det første jeg lagde mærke til, da jeg første gang fik denne maskine i hånden var vægten. Maskinen vejer lige over tre kilo, hvilket i min verden er en hel del. Omvendt kan man vælge at bruge en logik der gælder for højtalere, nemlig at en høj vægt vidner om kvalitet. Om dette gælder generelt for bærbare er nok tvivlsomt, men i dette tilfælde kunne det meget vel passe. For den den generelle feel og kvalitet virker til at være helt i top. Kabinettet er endog meget solidt, og det giver ikke efter når man udsætter det for et pres.

 

 

 

Låget er helt udført i aluminium, hvilket jeg personligt synes rigtig godt om. Som det er normen er producentens logo endvidere præget på låget. En fin detalje omkring dette er, at det ikke blot er trykt på, men faktisk er små metalbogstaver der er limet på.

 

 

 

Overordnet set er det en flot maskine, vi her har at gøre med, og tilmed rimelig stilren i forhold til nogle af de maskiner Acer tidligere har været fremme med. I min verden er der virkelig en verden til forskel fra tidligere Acer modeller, der efter min mening godt kunne være en anelse klodsede og for nogle modeller med et lidt for poppet design.

 

 

 

Tastaturet er af chiclet typen med adskilte taster, hvilket efterhånden vel egentlig er blevet mere reglen end undtagelsen. Tastaturet er blandt de bedste jeg har prøvet, hvor tasterne er gode og faste og giver en fin feedback. De er måske en anelse for hårde efter min mening, men det er mest en smagssag. Touchpadden er forskudt lidt til venstre, hvilket måske vil være lidt til gene for venstehåndede personer, men dette er noget der efterhånden er mere og mere normalt at gøre.

 

 

Overfladen på touchpadden er lidt forskellig fra resten af maskinen, da den er i blank sort plastik, i modsætning til den mere matte type der er på håndledsstøtten. Jeg er bestemt ikke tilfreds med dette materialevalg, da der kommer en masse fingeraftryk lige med det samme. Yderligere kører fingeren ikke ret godt hen over den, da den let bliver en smule fedtet og fingeren derfor hænger lidt i. Til gengæld kan denne touchpad lidt ekstra, da den faktisk har hele to funktioner. Med et tryk på den ekstra midterknap, bliver touchpadden omdannet til en række funktionstaster til multimediebrug.

Lige et par billeder af detaljerne:

  

 

Vi tager lige en rundtur og ser på tilslutningsmulighederne:

   

 

I fronten er der ikke mange tilslutningsmuligheder, men her kan vi bedre se det hjul der er under touchpadden, som bruges til at justere lydniveauet. Her er der også genvejstaster til aktivering og deaktivering af trådløs forbindelse og bluetooth samt kortlæseren.

 

 

I højresiden er der indgange til lyd og mikrofon, en USB 2.0 port, kensington låsepunkt, indgang til strøm og en kombineret DVD-brænder og Blu-ray drev. Det er ikke så tit vi her finder et Blu-ray drev, da de koster noget mere end en almindelig DVD-brænder. Til en multimediemaskine som denne, er det dog ikke overraskende at finde et sådant.

 

 

I venstre side er der LAN, VGA-stik, HDMI, E-SATA, Firewire og to USB 2.0 porte. Ud over at USB portene havde været af den nye 3.0 type, er der vist ikke meget andet man kunne ønske sig når det gælder tilslutninger. Det skulle måske lige være en display port også, men der er en HDMI port jo næsten lige så godt.

 

Don
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 09:37:29
Svar/Indlæg:
366/21
ved godt du nævner skærmen

men ja, den burde sku have været 144x900 ca, for en 10000 kr bærbar emd de specs

full hd er ikke godt på så lille en skærm det ved jeg

dog er alm hd for lavt, som sagt, 1440x900 ville have været super nice, giver også et mere passende arbejds område


men alt i alt en super anmeldse 🙂


Supermadzen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 14:57:12
Svar/Indlæg:
287/19
Hvis bare de havde sat en FullHD skærm i den er det jo stadig godt til film. Man kan jo altid sætte opløsningen ned.


lp_larsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 15:29:28
Svar/Indlæg:
403/71
nu har jeg den tidligere model (5952G) og er faktisk meget glad for den (fik den også til nedsat pris ved Komplett for en 3 måneder siden)

jeg har endnu ikke oplevet nogle reelle problemer med den, ud over, naturligvis, at grafikkortet godt kan blive liiiiidt varmt.

Eneste to ankepunkter ved den er opløsningen, der er lige lav nok, og så den touchpad de har valgt. derudover er det en rigtig dejlig maskine. (når man lige har fået fjernet alt det præ-installerede crap-ware) :)


SBHT
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 18:52:43
Svar/Indlæg:
812/133
But it is an Acer 😛

Ej skal ikke kunne udtale mig om denne model, men jeg har ikke haft gode erfaringer med Acer ! Denne har dog været i min overvejelser da jeg stod for en mdr tilbage og skulle købe bærbar...

Men jeg havde 4 krav den ikke kunne leve op til !

1. 14" skærm
2. 1600x900 opløsning
3. Lang batteritid, men samtidig mulighed for at kunne spille.
4. Backlight tastatur !

Alt dette fik jeg opfyldt i en lidt mindre kraftiger (CPU og GFX) og uden blu-ray og meget dyre maskine Hp Envy 14 !

Og selvom Envy 14 er knap 4000 kr dyre, så har jeg bestemt ikke fortrudt, det er en super lækker maskine, uh jeg er glad for den....


NightBreaker
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-11-2010 10:45:41
Svar/Indlæg:
857/27
Jeg har selv købt den her bærbar. Og testen giver et rigtig godt billedet af hvad den kan og hvad den ikke kan.

Jeg vil dog sige at man godt kan bruge den som rigtig bærbar, man må bare ikke sammenlign den med en netbook eller en 13.3"/14" bærbar. Men hvis man synes 15.6"/16" er en okay størrelse så er det et rigtigt godt valg.

Lydniveauet er også super godt, meget lavt. Og den er super god til medie work / gaming.