Test: Acer Aspire Ethos 5943

Bærbare d.  08. november. 2010, skrevet af Pizzadude 5 Kommentarer.  Vist: 14462 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Acer
DK distributør: Acer

Software

 

Den medfølgende softwarepakke er ofte meget forskellig alt efter hvilken producent der er tale om. Hos Acer er der tradition for masser af pre-installeret software, hvor noget selvfølgelig er mere brugbart end andet.

 

 

 

I den brugbare afdeling har vi blandt andet Acers recovery tool, der gør det enkelt at geninstallere Windows eller blot de originale drivere på maskinen. Man kan vælge en fuld formatering og geninstallering, eller man kan vælge at ens data skal gemmes i en mappe. Med samme program kan man også brænde genetablerings DVD'er, der ikke følger med maskinen, men er rigtig gode at have i fald af komplet nedbrud af styresystemet.

 

 

Acers backup manager er endnu en sikring mod nedbrud og tab af data, da det som navnet antyder kan bruges til automatisk backup. 

 

 

 

På multimediefronten har vi Arcade Deuxe, som fungerer som en slags mediecenter software. Her kan musik billeder og video samles og afspilles. Det kan desuden bruges til at afspille Blu-ray film, uden at man skal have fat i yderligere codex eller mediepakker. 

Her har vi også NTI Media Maker 8, der varetager forskellige multimedieopgaver samt fungerer som brænderprogram:

 

 

Af andre nyttige programmer kan også nævnes Microsoft Works, der er en nedskaleret udgave af Microsoft Office. Der medfølger dog også en 60 dages prøve version af Microsoft Office pakken, men den skal man jo så ud i investere i efter de 60 dage hvis man vil beholde den.

Ja det var så de nyttige programmer, nu kommer vi så til den mere unyttige og til tider ligefrem irriterende kategori.

 

 

I spidsen af denne kategori har vi Norton antivirus. Bevares det er da vigtigt at have et antivirusprogram, men med mindre Norton er ens foretrukne program, kan det kun gå for langsomt med at få det fjernet fra PC'en. Indtil man fjerner eller registrerer/køber programmet, vil det nemlig meget ofte gøre opmærksom på at det er en prøve version. Det er mig en gåde hvorfor man ikke blot havde lagt f.eks. Microsofts gratis antivirus på maskinen, som man så kunne opgradere/udskifte hvis man havde lyst.

Ud over Norton antivirus ligger der også et online backup værktøj fra Norton, samt en række andre mindre værktøjer i prøve-versioner installeret på maskinen. Acer GameZone er i samme kategori, da det er et program indeholdende prøve-versioner af en masse småspil. Personligt er jeg meget imod alle de her prøve versioner af alskens software, da de i min verden udelukkende er et irritationsmoment. For retfærdighedens skyld skal det dog siges, at Acer bestemt ikke er de eneste der gør sådan.

Don
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 09:37:29
Svar/Indlæg:
366/21
ved godt du nævner skærmen

men ja, den burde sku have været 144x900 ca, for en 10000 kr bærbar emd de specs

full hd er ikke godt på så lille en skærm det ved jeg

dog er alm hd for lavt, som sagt, 1440x900 ville have været super nice, giver også et mere passende arbejds område


men alt i alt en super anmeldse 🙂


Supermadzen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 14:57:12
Svar/Indlæg:
287/19
Hvis bare de havde sat en FullHD skærm i den er det jo stadig godt til film. Man kan jo altid sætte opløsningen ned.


lp_larsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 15:29:28
Svar/Indlæg:
403/71
nu har jeg den tidligere model (5952G) og er faktisk meget glad for den (fik den også til nedsat pris ved Komplett for en 3 måneder siden)

jeg har endnu ikke oplevet nogle reelle problemer med den, ud over, naturligvis, at grafikkortet godt kan blive liiiiidt varmt.

Eneste to ankepunkter ved den er opløsningen, der er lige lav nok, og så den touchpad de har valgt. derudover er det en rigtig dejlig maskine. (når man lige har fået fjernet alt det præ-installerede crap-ware) :)


SBHT
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 18:52:43
Svar/Indlæg:
812/133
But it is an Acer 😛

Ej skal ikke kunne udtale mig om denne model, men jeg har ikke haft gode erfaringer med Acer ! Denne har dog været i min overvejelser da jeg stod for en mdr tilbage og skulle købe bærbar...

Men jeg havde 4 krav den ikke kunne leve op til !

1. 14" skærm
2. 1600x900 opløsning
3. Lang batteritid, men samtidig mulighed for at kunne spille.
4. Backlight tastatur !

Alt dette fik jeg opfyldt i en lidt mindre kraftiger (CPU og GFX) og uden blu-ray og meget dyre maskine Hp Envy 14 !

Og selvom Envy 14 er knap 4000 kr dyre, så har jeg bestemt ikke fortrudt, det er en super lækker maskine, uh jeg er glad for den....


NightBreaker
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-11-2010 10:45:41
Svar/Indlæg:
857/27
Jeg har selv købt den her bærbar. Og testen giver et rigtig godt billedet af hvad den kan og hvad den ikke kan.

Jeg vil dog sige at man godt kan bruge den som rigtig bærbar, man må bare ikke sammenlign den med en netbook eller en 13.3"/14" bærbar. Men hvis man synes 15.6"/16" er en okay størrelse så er det et rigtigt godt valg.

Lydniveauet er også super godt, meget lavt. Og den er super god til medie work / gaming.