Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Acer
DK distributør: Acer

Test

 

Hvis du har brug for en bærbar til at tage med rundt hver dag, kan du godt stoppe med at læse her og glemme alt om denne maskine. Hvis du derimod leder efter en bærbar til hjemmet, der kun undtagelsesvist skal ud i den store verden, er maskinen her et langt bedre valg. Som multimediemaskine fungerer Acer Apsire Ethos nemlig rigtig godt, med en fin størrelse skærm, Blu-Ray drev og rigeligt kræfter til at kunne løse alle de opgaver man kunne tænkes at give den. Når man selvfølgelig ikke skal redigere den nyeste film fra James Cameron eller spille de aller mest krævende spil i de mest krævende indstillinger. I så fald er man nok bedre tjent med en stationær PC, da en bærbar der ville kunne det ville kræve at du tog et ekstra lån i dit hus.

En ting jeg vil fremhæve når vi snakker multimediebrug er de to indbyggede højtalere. Disse er nemlig Dolby Digital certificerede og med virtuel surround sound. Lyden lever til fulde op til dette prædikat, og selv om lyden kan ikke sammenlignes direkte med et ægte surround setup er det ganske imponerende alligevel. Både musik og film er en lydmæssig fornøjelse, og faktisk er det slet ikke nødvendigt at have et eksternt sæt højtalere med mindre man har tænkt sig at købe noget ordentligt.

 

 

Acer markedsfører Ethos som en High end maskine, hvilket det på mange måder også er. Ydelsen er rigtig god, og design og kvalitet er også rigtig fin. Dog mangler der en lille smule, f.eks. en lidt højere skærmopløsning eller et slot-on drev. Dette ville selvfølgelig også afspejle sig i prisen, så som sådan er balancen rigtig fin.

 

Benchmark

Nu skal der sættes lidt tal på ydelsen, til det bruger vi følgende programmer:

  • Sisoft Sandra 2009
  • 3DMark05
  • 3DMark06
  • PC Mark Vantage
  • CineBench 64
  • SuperPi 1.5 MOD 1M
  • Batteryeater Pro 2.7
  • Far Cry 2 Benchmark
  • Call of Juarez DX10 Benchmark
  • Stalker: Clear sky benchmark
  • Call Of Duty: Modern warfare 2

 

Til sammenligning bruger vi i dag en maskine fra Sony samt den vildeste gaming maskine Zepto i sin tid kunne levere:

 

Zepto X17a

CPU: Intel Core 2 Quad Q9000 2,0 Ghz, 6MB
Grafikkort:
Nvidia Geforce GTX 280M 1024MB RAM
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 500 GB SATA, 7200 RPM, 16MB cache

Sony VAIO E

CPU: Intel Core i3 330M 2.13 GHz, 3MB
Grafikkort: ATI Radeon HD 5650M, 1GB
Ram: 4096 MB DDR3 PC3-8500
Harddisk: 500GB SATAII, 5400 RPM, 8MB

 

CPU:

Vi lægger ud med at teste processorkraften, som Intels i7-720QM processor kan levere. Vi sammenligner her med en quad core processor fra den tidligere arkitektur fra Intel repræsenteret ved Zepto x17 samt den i3 processor der sidder i Sony maskinen.

 

 

 

Overordnet er det som forventet en klar sejr til Acer. På nogle punkter er der en klar forskel mellem X17 og Acer Ethos, mens forskellen i andre er ret lille. Det er specielt i de tests der kan udnytte flere kerner, at de ligger ret lige, mens Aceren er langt foran når det gælder applikationer som SuperPi, der kun kan udnytte en enkelt kerne. Her har Aceren den fordel, at den takket være Turbo Boost kan sætte clockhastigheden på kernerne op, og for en enkelt kerne helt op til 2.8 GHz. For en bærbar er det her rigtig gode resultater, og hvis der skal bedre ydelse koster det en hel del ekstra.

 

Overordnet ydelse

Med Cinebech 64 får vi yderligere to processortests samt en OpenGL test, mens PCMark Vantage fortæller noget om hvordan maskinen klarer forskellige opgaver.

 

 

Igen er Aceren hurtigst af de tre i næsten alle test, selv om den ganske vidst bliver slået på målstregen af af Sony maskinen på den samlede PCMark score. Dette skyldes ganske givet en lidit hurtigere harddisk i Sonyen, hvilket PCMark belønner.

 

3DMark

Med et af de bedste dedikerede ATI grafikkort på markedet, skal vi se nærmere på hvordan grafik ydelsen er. det gør vi i første omgang med tre versioner af 3DMark:

 

 

Zepto x171 vinder med en lille smule i den nyeste af de tre versioner, mens Acer er langt foran i de to andre. man skal dog tænke på, at Zeptoen var udstyret med et langt dyrere kort, der var det med afstand bedste man kunne få for et år siden. Det her er rigtig gode tal, og hvis det skal fåes meget bedre skal der lægges en del flere penge på bordet - eller investeres i en stationær.

 

Batterilevetid

Så er vi kommet til batteriet, der testes under tre forskellige forhold. Load og idle kan tolkes som absolut minimum og maximum tid som maskinen kan præstere, mens den midterste er en mere realistisk indstilling hvor der ses film. 

 

 

Det her er ikke en maskine man kan have med på farten en hel dag, men det rækker alligevel til at se en film på godt 2.5 timer eller lidt længere tid til lettere opgaver. De ganske fine batterilevetider skyldes ganske givet den høje kapacitet på batteriet, for den her type komponenter sluger en del strøm.

 

Spil

Her til sidst skal vi lige se, hvordan maskinen klarer sig i diverse real life spiltests:

 

 

Selv ganske krævende spil som Far Cry 2 og Call Of Juarez, kan Acer Ethos afvikle i en acceptabel framerate under alle de testede indstillinger. Det kan ganske vidst anbefales at gå en lille smule på kompromis for at få en stabil framerate, men som gaming bærbar er det en yderst velegnet maskine vi har har fat i.

 

Don
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 09:37:29
Svar/Indlæg:
366/21
ved godt du nævner skærmen

men ja, den burde sku have været 144x900 ca, for en 10000 kr bærbar emd de specs

full hd er ikke godt på så lille en skærm det ved jeg

dog er alm hd for lavt, som sagt, 1440x900 ville have været super nice, giver også et mere passende arbejds område


men alt i alt en super anmeldse 🙂


Supermadzen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-11-2010 14:57:12
Svar/Indlæg:
287/19
Hvis bare de havde sat en FullHD skærm i den er det jo stadig godt til film. Man kan jo altid sætte opløsningen ned.


lp_larsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 15:29:28
Svar/Indlæg:
403/71
nu har jeg den tidligere model (5952G) og er faktisk meget glad for den (fik den også til nedsat pris ved Komplett for en 3 måneder siden)

jeg har endnu ikke oplevet nogle reelle problemer med den, ud over, naturligvis, at grafikkortet godt kan blive liiiiidt varmt.

Eneste to ankepunkter ved den er opløsningen, der er lige lav nok, og så den touchpad de har valgt. derudover er det en rigtig dejlig maskine. (når man lige har fået fjernet alt det præ-installerede crap-ware) :)


SBHT
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-11-2010 18:52:43
Svar/Indlæg:
812/133
But it is an Acer 😛

Ej skal ikke kunne udtale mig om denne model, men jeg har ikke haft gode erfaringer med Acer ! Denne har dog været i min overvejelser da jeg stod for en mdr tilbage og skulle købe bærbar...

Men jeg havde 4 krav den ikke kunne leve op til !

1. 14" skærm
2. 1600x900 opløsning
3. Lang batteritid, men samtidig mulighed for at kunne spille.
4. Backlight tastatur !

Alt dette fik jeg opfyldt i en lidt mindre kraftiger (CPU og GFX) og uden blu-ray og meget dyre maskine Hp Envy 14 !

Og selvom Envy 14 er knap 4000 kr dyre, så har jeg bestemt ikke fortrudt, det er en super lækker maskine, uh jeg er glad for den....


NightBreaker
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-11-2010 10:45:41
Svar/Indlæg:
857/27
Jeg har selv købt den her bærbar. Og testen giver et rigtig godt billedet af hvad den kan og hvad den ikke kan.

Jeg vil dog sige at man godt kan bruge den som rigtig bærbar, man må bare ikke sammenlign den med en netbook eller en 13.3"/14" bærbar. Men hvis man synes 15.6"/16" er en okay størrelse så er det et rigtigt godt valg.

Lydniveauet er også super godt, meget lavt. Og den er super god til medie work / gaming.