Test: Ozone SPARK

Lyd d.  10. december. 2010, skrevet af The_Dare_Devil 0 Kommentarer.  Vist: 7660 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Ozone Gaming
DK distributør: Ozone Gaming

Test

 

Jeg har valgt at dele testafsnittet op i 3 underafsnit, der hver især beskæftiger sig med et af de 3 mest almindelige scenarier, hvori et headset oftest vil blive brugt: Musik, film og gaming. Den største vægt lægges naturligvis på sidstnævnte, da det er til gaming segmentet, Ozone er udviklet. Som altid med en lyttetest skal det dog understreges, at et lytteindtryk er subjektivt, hvorfor min vudering sagtens kan være forskellig fra din.
 
Musik
Musikgenvivelsen minder lidt om Attack, men lyden er ikke helt så klar, som det var tilfældet med broderen. Bassen har fået en anelse mere power, lyder det umiddelbart til. Efter lidt nærmere lytning viser det sig imidlertid, at det primært er den nedre mellemtone, der har fået et boost. Det er ærgerligt, da man derfor ikke får den lækre bas med, men til gengæld kan stemmer ofte blive lidt utydelige, når de dybeste frekvenser i stemmelejet boostes. Følelsen i musiksammenhæng bliver altså et lidt fladt lydbillede, hvor hverken diskant, mellemtone eller bas rigtig kommer til sin ret..
 
Film
I filmdisciplinen opleves lidt de samme problematikker som ved musikgengivelsen. For at få stemmerne til at stå klart frem, skal der skrues så meget ned for bassen, at man mister al følelse med eksplosioner og lignende. Alligevel bliver toppen aldrig ordentligt klar. Rumfornemmelsen er til stede, men langt fra toppen. 
 
Gaming
Og så kommer den store test-finale. De andre discipliner har selvfølgelig givet et prej om headsettets formåen - men gaming er jo det primære formål med Spark. Desværre kommer Spark heller ikke ved gaming rigtig til sin ret. Det er faktisk næsten her, det falder mest igennem. Manglen på præcision i toppen og rumfornemmelse gør, at det bliver svært at placere modspillere. Skruer man ikke ned for bassen, kan eksplosioner og lignende ofte gengives helt okay, men så booster headsettet samtidig den nederste del af stemmespektret så meget, at det bliver generende, med mindre alle dine venner lige har slugt helium. Justeres bassen med equalizer, så de fleste stemmer kan gengives, forsvinder også den acceptable gengivelse af eksplosioner og lignende.
Mikrofonen derimod er helt i orden. Stemmerne går klart igennem, og det til trods for, at den ikke kan komme ret tæt på munden. Mikrofonen er imidlertid ikke retningsbestemt, så "manglen" på justering er ikke noget problem.

 

Som en sidste ting i testdelen skal det nævnes, at alle omkring dig, kan følge med i hvad du hører, når du benytter Spark. Som følge af den høje 100 dB følsomhed og de relativt store 50mm enheder, spillede Spark - liggende på bordet - faktisk højere end de passive højttalere, jeg havde liggende (til tilslutning til 3.5 mm jack stik).